Foto: Julie Pike

Zeshan Shakar

Zeshan Shakar er oppvokst på Stovner i Oslo. Han er utdannet statsviter, og har også studert økonomi på BI. Shakar har arbeidet i ulike departementer, direktorat og nå på Oslo rådhus.

Han brakdebuterte i 2017 med romanen Tante Ulrikkes vei, som mottok strålende anmeldelser, ble satt opp på Det Norske Teatret og har et opplag på 150.000 hittil. I tillegg ble han tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris for romanen.

Hans andre roman, Gul bok , utkom høsten 2020 til nye gode anmeldelser, og bekrefter hans posisjon som en av våre mest spennende, nye forfattere.

Gul bok

«Zehsan Shakar står fram som en forfatter av de sjeldne: Han har et rikt stoff fra ulike kulturer, setter et skarpt blikk på omgivelsene og skriver med humor, alvor og varme.»
– Guri Hjeltnes, VG

«Gul bok befester inntrykket av en forfatter med et særegent fortellertalent. Ikke bare fremstår Mani som et sammensatt og levende menneske, men også de ulike miljøene han ferdes i fremstår særdeles troverdige og interessante for leseren.»
– Erlend Lisberg, Bergens Tidende

Etterlengtet ny roman fra forfatteren av Tante Ulrikkes vei!

Mani er nyutdannet økonom og har nettopp fått jobb i Oppvekstdepartementet. Han er en ung mann som bor sammen med faren sin i en leilighet på Haugenstua, og som har en kjæreste han tror han skal gifte seg med. Gul bok er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.

Skrevet om bøkene til Zeshan Shakar

 

«Les den i ett sug! […] Zeshan Shakar står fram som en forfatter av de sjeldne: Han har et rikt stoff fra ulike kulturer, setter et skarpt blikk på omgivelsene og skriver med humor, alvor og varme.»

Guri Hjeltnes, VG om Gul bok

 

«Kanskje høstens viktigste bok.»

Erle Marie Sørheim, Dagbladet om Tante Ulrikkes vei

 

«Zeshan Shakar plasserer seg helt sentralt på det skjønnlitterære kartet som heter aktuell norsk samtidsprosa med denne rå og varme debutromanen.»

Arne Hugo Stølan om Tante Ulrikkes vei