Havanna taxi - SIGNERT ved nettbestilling sendt i posten

liv og løgn på det nye Cuba

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (1)
Havanna taxi - SIGNERT ved nettbestilling sendt i posten
Havanna taxi - SIGNERT ved nettbestilling sendt i posten
 • Forfatter: Ståle Wig
 • Format: Innbundet
 • Antall sider: 351
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Kagge forlag
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788248928478
 • Kom i salg: 3. mar. 2022
 • Utgivelsesår: 2022
 • Andre medvirkende: Wig, Ståle (for)
 • Emnekategori: Marxisme og kommunisme, Memoarer, Politiske strukturer og prosesser, Sanne historier: generelt
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 375,- Ordinær pris 429,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
«Dra til Cuba,» sier turistene, «før det er for sent.» «Øya forandrer seg,» sier ekspertene. Men da den norske sosialantropologen Ståle Wig flyttet til Havanna og begynte å kjøre taxi, oppdaget han en annen historie.

Havanna Taxi er den sanne fortellingen om tre enkeltmennesker og en drosje, i skyggen av de store hendelsene på Cuba de seneste årene - tilkoblingen til internett, åpningen mot USA og Fidel Castros død.

Norjes, Linet og Catalina vil gripe mulighetene som nå oppstår. Norjes starter en blogg og kritiserer myndighetene, Linet øyner muligheten for å komme seg ut av depresjon ved å ta et kurs i bedriftsøkonomi, og partikvinnen Catalina vil slå seg opp som taxi-eier sammen med forfatteren. Snart merker de hvordan deres drømmer og initiativ støter mot gamle, inngrodde strukturer. Cubas store forandring er ikke hva den utgir seg for.

«Bak rattet i ein gammal Buick fortel Ståle Wig kvifor det har gått gale på Cuba [...] Og Wig skriv spennande, nærmast skjønnlitterært. Me kjenner kaldsveitten på kroppen når han skildrar synet av ein politikontroll lenger framme i vegen, vel vitande om at dei når som helst kan setja ein stoppar for sjåføraktiviteten hans. Han fortel livshistoria til vennene sine opent og nært, kanskje i overkant nærgåande av og til. Men slik blir dei ein levande, menneskeleg kontrast til eit ansiktslaust system.»
– Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«I Havanna taxi skriver han som en skjønnlitterær forfatter. Vi er inne i hodene til menneskene det handler om, følger dem gjennom nesten et tiår, og blir forpliktende og inderlig godt kjent med dem. Da boken nærmer seg slutten, og et voldsomt crescendo – orkanen Irma – skyller inn over Havanna, er språket kraftig og billedrikt på en måte vi forbinder med den magiske realismen. Men Havanna taxi er sakprosa. Og for en prosa.»
– Morten Ståle Nilsen, Bok365

«Liv og løgn på det nye Cuba - Høyst leseverdig [...] Forfatteren har samlet og satt sammen episoder og hendelser som i sum gir et troverdig bilde av livet på Cuba. Han har gjort en fremragende jobb etter min mening. Her er et stort antall biter rekonstruert og satt sammen til et ganske helhetlig bilde av det puslespillet dagens Cuba er.»
– Tor Hammerø, Nettavisen

«En særdeles god bok om det moderne Cuba [...] Gjennomgående viser Wig en eksepsjonell evne til å mane frem en medrivende fortelling basert på livene til disse fire, samt en bredere omgangskrets. Språk og oppbygging drar deg fra side til side[…] «Havanna Taxi» er en særdeles god bok om det moderne Cuba. Den gir innsikt i et bredt spekter av opplevelser ved å leve på øya, og maler et nyansert bilde av livet der [...] Selv om det ender i skuffelse for bokens hovedpersoner, skinner det likevel en grunnleggende optimisme gjennom Wigs fortelling. Cuba vil få en ny vår.»
– Varg Lukas Folkman, Dagens Næringsliv

«Dramaturgien er god, og metoden veleigna, for det å vere tett på enkeltpersonar over tid er ein føresetnad for å kunne gi eit reelt bilde av Cuba i dag. Ståle Wig – eller «Estoll» blant cubanarane – klarer å komme under huda på eit særs komplekst cubansk samfunn, og det er eit dystert bilde som blir teikna [...] Den fremste styrken i boka ligg i krafta som vitnesbyrda har som kompromisslause bilde av det cubanske presens.»
– Hans Jacob Ohldieck, Dag og tid

5 stars
5 av 5 stjerner (1) 5 0 5 1
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.