Spillguiden: Her er julens største brettspill!


Brettspill har i løpet av de siste årene blitt en av de mest populære julegavene. Et morsomt og godt spill samler venner og familie rundt bordet og skaper den gode julestemningen - og lokker barna bort fra skjermene.
Men det er lett å gå seg vill i spilljungelen. Vi har samlet de største spillentusiastene blant Norlis bokhandlere, og spilt oss gjennom for å finne fram til de beste.

Familespill

 

Azul  ble nylig kåret til årets familiespill i Norge. Det er genialt enkelt å spille, men det krever trening å mestre det. I hver runde skal man plukke brikker og plassere på brettet sitt. Det gjelder å velge rett plassering med omhu, og å holde øye med hva de andre plukker, slik at du ikke ender opp med masse brikker du ikke har bruk for. Dette spillet kan alle (8+) spille, og det er populært både blant avanserte boardgamere og amatører. Dette blir det nye spillet som alle familier skal ha! For 2-4 spillere, fra 8 år.

Santorini er enda en ny favoritt! Et enkelt strategispill. Det kan beskrives som en byggeversjon av 4 på rad og lignende spill. Her skal du bygge opp, men ikke bli blokkert av motstanderen eller blokkere for motstanderen. Artig spill som alle burde ha hjemme eller på hytta. For 2-4 spillere, fra 8 år.

Ticket to Ride Europe er Europautgaven i serien som har vært en bestselger gjennom mange år. De som ikke har spilt et av spillene i TTR-serien har gått glipp av noe. Samle kort, bygg toglinjer, mestre oppdrag. Det er et enkelt, men veldig morsomt spill for hele familien! De erfarne sier at dette er et spill man ikke går lei av, men kan spille ofte - i årevis. For 2-5 spillere, fra 8 år.

Vil du vedde er et morsomt, og aktiviserende spill for hele familien. Her skal man gjøre forskjellige verbale og fysiske utfordringer, og de andre skal vedde på om du klarer det, eller ikke. Underholdende, og lett å komme inn i. For 3-6 spillere, fra 8 år.

Alias Original: Dette er markedets beste ordforklaringsspill. Dette spillet passer fra 8-9 år og oppover. Man spiller to og to på lag (dvs minimum 4 spillere) og skal forklare et ord uten å si ordet på kortet. Enkelt, men morsomt, og et spill som passer for de fleste.

Ryktet går har vært et av de mest populære spillene de siste årene, og det med grunn. Det er som hviskeleken på papir. Man får tildelt et ord og skal tegne dette. Neste spiller skal gjette hva du har tegnet, neste spiller skal deretter tegne det forrige har gjettet osv. Hysterisk morsomt!

Mistenkt Ting skjer fort, bløffing og pokerfjes hjelper deg underveis. Klarer du å holde bevisene på en armlengdes avstand har du gode muligheter til å slippe unna. Fra 8 år.

 

Vil du se flere spill? Se her

Anbefalte familiespill

Barnespill

 

Baluba vant nylig prisen årets barnespill. Et klassisk førstmann i mål-spill med jungeltema, der man underveis må komme seg forbi både tømmerstokk, taubro og frådende foss. Førstemann til paddekongen har vunnet. Passer for barn fra 5 år.

I Detektivspillet har Tiril, Oliver og Åtto fra Detektivbyrå nr. 2 tatt turen over til spillenes verden. Det har blitt et morsomt og underholdende observasjonsspill, der det gjelder å både være kjapp og ha et øye for de små detaljene. Passer for 2-5 spillere, fra 7 år. Spillet er utsolgt i Norlis nettbuitkk, men klikk og hent i bokhandlene!

NRK Labyrint Det populære NRK programmet "Labyrint" har endelig blitt brettspill! Nå kan du forsøke å løse Daidalos' oppgaver hjemme. Det er fire spennende oppgaver: Unngå å bli slimet ned av Taurus i Labyrinten, vær den raskeste til å fullføre pusleoppgaven, kom deg over Slimsjøen og vinn i memospillet. Målet er å samle så mange livspucker som mulig. Har du nerver av stål og en vilje seigere enn slim? Da ligger du godt an til å vinne i brettspillet Labyrint! For 2-4 spillere. Fra 6 år.

Villkatten er et veldig morsomt observasjonsspill for alle aldre, Man snur et bildekort, deretter gjelder det å være førstemann til å finne gjenstanden som er trukket. En favoritt blant spillere i alle aldre!  

Junior Alias er barneversjonen med bilder istedenfor tekst. En fin utgave for de som er store nok til å forklare, men ennå ikke har lært å lese.

I Ticket to Ride – My First Journey er den populære spillserien tilpasset yngre spillere. Gjør deg klar til et nytt togeventyr for hele familien!

 

Klikk og hent:

Reserver spill i Norli-bokhandlene med Klikk og hent, så ligger de klare i kassen når du kommer!

 

Flere spill? Se her!

Anbefalte barnespill

Selskapsspill

 

Escape rooms har blitt et fenomen over hele verden, og brettspillene gjenskaper denne stemningen på en veldig god måte. Man spiller på lag for å løse problemer og gåter i et kappløp mot tiden. Det gjelder å holde hodet kaldt i stressende situasjoner, tenke kreativt og kommunisere godt for å løse oppgavene før tiden er ute. Escape room ble kåret til Årets spill i fjor, og nå er oppfølgeren i salg!

Bezzerwizzer original er det beste spørrespillet. Her holder spørsmålene et bra nivå, og de er veldig varierte. Spillerne har mulighet til å stjele poeng, ødelegge for andre med å bytte rundt osv. Skal du ha ett godt spørrespill i huset, er dette en god kandidat. 

Politisk ukorrekt, den norske utgaven av Cards against humanity, handler om å ha mest mulig moro ved å lage drøye setninger ut fra kort man har på hånden. Hva er innafor og hvor går grensen for hva som er akseptabelt å si? Anbefales ikke for sarte sjeler! 18 årsgrense.

Stor i kjeften har på rekordtid etablert seg som Norges mest populære spill. Det er midt i blinken for de som har lyst på en latter! Du setter enn munnåpner av plastikk i munnen - og forsøker å gjøre deg forstått.

Hold masken – voksen er «ikke lov å le» i brettspillform – for voksne. Dersom du ler, taper du! Det gjelder å holde holde masken mens dine motspillere leser opp dårlige vitser med løsbart og tullebriller.

Hint To konkurrerende lag skal forsøke å samle flest mulig poeng ved å mime, tegne, nynne og gi stikkord. Spillet har kjente elementer fra andre spill, men med en artig vri. Er oppgaven vanskelig, kan du for eksempel sende den videre til motstanderne, og det er også bomber gjemt i kategoriene som dere for all del ikke må gjette. Da blir det minuspoeng i fleng!

 

 

Prismatch på spill!

Norli har prismatch på spill. Finner du et spill billigere i en annen butikk (med vegger og tak), så matcher vi prisen.

Anbefalte selskapsspill