Vi har samlet de aller beste julegavetipsene til deg!  Her kan du finne tips tilpasset hvem som skal få gave.


En god bok til pappa

Jørn Lier Horst sin nye Wisting-krim Grenseløs, Per Pettersons Mitt Abruzzo og Stein Torleif Bjellas Fiskehuset er noen av topptipsene til bøker til pappa denne julen. Se flere pappatips!

Bokvalgene som sikrer en fornøyd mamma

Er mammaen din Jojo Moyes-fan, eller har hun mer sansen for Linn Ullmann? Sjekk Norlis tips til romaner til mamma!


De beste bøkene til barna

Julegrisen, den nye boka fra Harry Potter-forfatteren og nyeste bok om Detektivbyrå nr. 2, Operasjon Heksegryte, er blant bøkene som seiler opp som julens bestselgere for barn. Sammen med klassikeren Guinness World Records, selvfølgelig. Bestselgeren Håndbok for unge antirasister er kanskje årets viktigste barnebok. Se flere tips her!

BookTok tipser: Julegaver til ungdommene!

TikTok er stedet der mange unge finner lesetips. Bøkene They Both Die at the End og Red, White and Royal Blue har nådd til topps på #BookTok. Firekeeper's Daughter ble nylig kåret til årets beste Young Adult-bok på Goodreads.com, der Ace of Spades også var blant de nominerte. Her er favorittene på BookTok akkurat nå.


Fakta du kan slå i julebordet med!

Brageprisvinneren Ekko er Bjørnars sterkeste anbefaling til folk som er ute etter en god og lærerik bok til jul. Sverdup-Thygesons Insekter i Norge er artig, mens Siv Jensen er den mest solgte politikerbiografien. Se flere tips til sakprosabøker!

Romanene som sikrer jula

Ulvene i evighetens skog satte Norlis medarbeider Agnethe i fire dagers Knausgård-koma, mens Stranger lar leserne kjenne på de dype følelsene med 304 dager. Vetle Lid Larsens Lucias siste reise gir historisk tilbakeblikk, mens Jan Kjærstads En tid for å leve er en knakende god roman med handling fra Oslo i dag. Se flere tips til gode romaner!


Blodige julemysterier til krimelskeren

Ken Follett skremmer vettet av leserne med atomkrigsthrilleren Aldri, og Anne Holt har fått anmelderne i ekstase med Det ellevte manus. Jørgen Jæger er klar med sin 13. Ole Vik-krim. Pawla Hawkins, kjent for Piken på toget, er tilbake med ny psykoloigsk thriller. Se flere krim- og spenningstips!

Årets beste gavebøker

Trond-Viggo Torgersens Kroppen for voksne er en superpopulær gavebok. Linn Skaaber og Lisa Aisato forener livsvisdom og vakre illustrasjoner i Til oss - fra de eldste. Vestlandsvegar og boka om nasjonalhelten Marit Bjørgen, Vinnerhjerte får fram den nasjonale stoltheten - både for natur og sport. Maud Angelica Behn har skrevet og illustrert vakre Tråder av tårer. Se flere tips til gavebøker!


Bøkene du ikke klarer å legge fra deg!

Abid Rajas oppvekstroman er så sterk at du neppe klarer å legge den fra deg. Alle som elsket Hislops Øya, får endelig fortsettelsen på Spinalonga-historien i August. Ingvild Rishøi varmer hjertene til både lesere og anmeldere med Stargate. Se flere tips til bøker du ikke kan legge fra deg!