Kairos.

roman

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (1)
Kairos.
Kairos.
 • Forfatter: Jenny Erpenbeck
 • Format: Innbundet
 • Antall sider: 391
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Forlaget Oktober
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788249524938
 • Kom i salg: 1. jun. 2022
 • Utgivelsesår: 2022
 • Tittel på originalspråk: Kairos.
 • Andre medvirkende: Erpenbeck, Jenny (for) ; Neumann, Ute (ove)
 • Utgave nr.: 2
 • Emnekategori: Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 375,- Ordinær pris 429,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
De treffes tilfeldig ved Alexanderplatz i 1986. Katharina er nitten, Hans tretti år eldre og gift. Hun utdanner seg til setter i statstrykkeriet i DDR og kjenner ikke noe annet politisk system enn det hun er vokst opp i. Han er forfatter, har en innbarket nazist til far og valgte selv å bosette seg i DDR. I årene som følger - de siste før Berlinmurens fall - klarer de to ikke å gi slipp på hverandre.

Jenny Erpenbeck regnes som en av Tysklands største nålevende forfattere. Stortenkende og nennsomt vever hun sammen det personlige og det kollektive. Kairos. er en mektig roman om besettende kjærlighet og et regime i oppløsning - og om øyeblikket som forandrer alt.

«I kjølvannet av forelskelsens eufori får leseren en fortelling om det gamle Øst-Berlin i årene før muren faller i 1989 […] en forfatter som nok en gang imponerer med sin sofistikerte språklige eleganse og sin evne til å avdekke mennesker som «barn av sin tid» […] Få nålevende forfattere har i samme grad som Jenny Erpenbeck klart å vise i hvilken grad vekten av historien og de politiske forholdene farger våre liv og relasjoner […] en nesten 400 sider lang, særdeles velkomponert fortelling.»
– Turid Larsen, Dagsavisen

«Forbudt kjærlighet med sosialistisk tvist […] Sakte, nærmest andektig, tar jeg til meg disse sidene i denne romanen. Jeg nyter hver side, selv om det også er litt smertefullt å lese […] Hvordan Erpenbeck bygger opp Øst-Berlins geografi i disse årene er dypt fascinerende […] mest av alt viser forfatteren frem alt som er blitt borte i løpet av de årene som er gått siden DDR ble strøket fra kartet.»
– Knut Hoem, NRK Bok

«Hypnotisk DDR-roman. Jenny Erpenbeck nevnes jevnlig som en fremtidig vinner av Nobelprisen i litteratur, og viser igjen hvorfor i sin nyeste roman […] Det nære portrettet av forholdet mellom Katharina og Hans er integrert i et langt større bilde av Tyskland, fra annen verdenskrig til murens fall […] I messende, nesten hypnotisk prosa, fint ivaretatt av oversetter Ute Neumann, skriver Jenny Erpenbeck seg så tett, så tett inn på de to hovedpersonene, som begge får lov til å leve på boksidene som fullendte, kontrastfylte skikkelser, mens en tapt verden manes frem rundt dem.»

– Leif Bull, Dagens Næringsliv

«Jenny Erpenbeck overbeviser i ny DDR-roman om hvordan mennesker kan være både skråsikre og usikre på samme tid […] selv om boka åpenbart er en kjærlighetshistorie om et turbulent forhold, er den også en bok om de mange konfliktlinjene i Tyskland i det 20. århundret […] Fra første setning vet jeg at jeg leser god litteratur, fordi bøkene kan lære meg noe om å være et menneske. Og for å klare dette har Erpenbeck utforsket hver eneste detalj, før de blir til setninger i en roman. Jeg vender tilbake til Erpenbeck fordi det er en gave å få lese bøker som er så gjennomtenkte.»
– Rita Paramalingnam, Vinduet

 

5 stars
5 av 5 stjerner (1) 5 0 5 1
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.