Den største forbrytelsen

ofre og gjerningsmenn i det norske Holocaust

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (142)
Den største forbrytelsen
Den største forbrytelsen
  • Forfatter: Marte Michelet
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Gyldendal
  • EAN: 9788205470446
  • Kom i salg: 19. okt. 2014
  • Utgivelsesår: 2014
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Andre verdenskrig, Fascisme og nazisme, Holocaust
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 160,- Ordinær pris 229,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
En rystende fortelling om frontkjempere, statspolitiet og de nazistiske byråkratene som gjorde den norske jødeutryddelsen mulig.

På begynnelsen av 1900-tallet kommer det unge jødiske ekteparet Benzel og Sara Braude til Kristiania. De slår seg ned på Grünerløkka og får fire barn: syersken Helene, kommunisten Isak, skuespillerspiren Harry og bokseren Charles. På en annen kant av byen vokser Stian Bech jr. opp. Han er sønn av en antisemittisk høyesterettsadvokat og sliter med å leve opp til omgivelsenes forventinger. Krigen skal gi Bech jr. nye muligheter. En kald februardag i 1941 kommer Wilhelm Wagner fra sikkerhetspolitiet i Berlin til Oslo for å kartlegge alle jøder i Norge. På hvert sitt vis flettes alle disse skjebnene inn i nazismens fanatiske utryddelsesprosjekt.
Hvem stod bak forsøket på å utslette jødene fra Norge? Hvorfor og hvordan kunne denne forbrytelsen skje? Marte Michelet behandler dette traumatiske kapitlet av norsk krigshistorie i sin fulle bredde, basert på moderne forskning og en møysommelig gjennomgang av norsk og tysk arkivmateriale. Det er en rystende beretning, og samtidig et levende portrett av jødisk liv i Norge i mellomkrigstiden og de skjebnesvangre okkupasjonsårene.
26. november 1942 står ofre og gjerningsmenn ansikt til ansikt. Da går den første transporten med norske jøder til Auschwitz. Bare et fåtall skal vende tilbake i live.
Vinner av Brageprisen 2014 i klassen Sakprosa.
5 stars
5 av 5 stjerner (142) 5 0 5 142
5 stars
91%
4 stars
8%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
1%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.