Insektenes hemmeligheter

snorkelmygg, zombiebiller og andre småkryp rundt deg

Innbundet
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (85)
Insektenes hemmeligheter
Insektenes hemmeligheter
 • Forfatter: Anne Sverdrup-Thygeson
 • Innbinding: Innbundet
 • Antall sider: 124
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Kagge forlag
 • Nivå: 9-12
 • EAN: 9788248924401
 • Kom i salg: 23. jul. 2019
 • Utgivelsesår: 2019
 • Andre medvirkende: Sverdrup-Thygeson, Anne (for) ; Andersen, Nina Marie (ill)
 • Emnekategori: Barn og ungdom: generell interesse: insekter, edderkopper, småkryp
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 179,- Ordinær pris 349,-

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
Bli med på oppdagelsesferd i insektenes verden!

I denne boka finner du fortellinger om insekter som lever i Norge, enten det er nede i vannet i sjøer og bekker, i skogen, i hagen din eller inne i huset ditt. Du kan lese om mygglarver som puster med snorkel, og om maur som melker bladlus for sukkervann. Du lærer hvordan flua klarer å gå opp ned i taket på rommet ditt, hvorfor myggstikk klør og hvilket insekt som faktisk var det aller første dyret i verdensrommet. Dessuten får du fortellinger om de rareste småkrypene i verden. En liten veps som gjør marihøner til zombier. Larven som dreper andre insekt ved å prompe på dem. Biller som kan blinke og biller som har giftkanon i rumpa. Insekter og småkryp er både kule, ekle og litt plagsomme, men mest av alt er de supernyttige for oss mennesker - vi hadde ikke klart oss uten dem.

Gi denne boka til alle barna du kjenner. Terningkast: sju! Fjell og Vidde

«Hei!

Det ikke så gøy å bli stukket av mygg. Men visste du at det er en liten mygg som fikser det sånn at du og jeg får sjokolade? Den hjelper kakaoblomsten så den kan lage frø. Det er disse frøene som blir til sjokolade.

Dessuten er insekter superkule! Flua, for eksempel. Den har tungen under beina, så for å smake på maten er den nødt til å tråkke rundt i den. Noen insekter har skikkelige superkrefter. Et lite insekt som heter skumsikade kan hoppe 400 ganger høyere enn den selv er lang. Hvis du var like flink til å hoppe, hadde du kunnet hoppe høyere enn Eiffeltårnet! Andre insekter kan lage kokende, giftig promp. Den bruker de til å drepe andre småkryp, som de vil spise. Det er sånne ting jeg skriver om i boka mi.

Jeg syns insekter er kjempespennende og gøyale. De gjør så mye rart! Og fordi jeg er forsker, får jeg lov å bruke hele dagen på å finne ut av ting jeg lurer på om insekter. Jeg håper du også har lyst til å finne ut ting! Om insekter, for eksempel. Kanskje kan du starte med å lese boka mi?»

- Anne Sverdrup-Thygeson, september 2019

Bli med på oppdagelsesferd i insektenes verden! I denne boka finner du fortellinger om insekter som lever i Norge, enten det er nede i vannet i sjøer og bekker, i skogen, i hagen din eller inne i huset ditt. Du kan lese om mygglarver som puster med snorkel, og om maur som melker bladlus for sukkervann. Du lærer hvordan flua klarer å gå opp ned i taket på rommet ditt, hvorfor myggstikk klør og hvilket insekt som faktisk var det aller første dyret i verdensrommet. Dessuten får du fortellinger om de rareste småkrypene i verden. En liten veps som gjør marihøner til zombier. Larven som dreper andre insekt ved å prompe på dem. Biller som kan blinke og biller som har giftkanon i rumpa. Insekter og småkryp er både kule, ekle og litt plagsomme, men mest av alt er de supernyttige for oss mennesker - vi hadde ikke klart oss uten dem. Gi denne boka til alle barna du kjenner. Terningkast: sju! Fjell og Vidde

4 stars
4 av 5 stjerner (85) 4 0 5 85
5 stars
58%
4 stars
24%
3 stars
14%
2 stars
5%
1 stars
0%

Passer for 9-12

Lesernes egne ord: Slik er denne boka!

Vurdert av 85 lesere.

 1. Morsom
 2. Mange tegninger
 3. Dyr
 4. Interessant
 5. Lærerik
 6. Spennende
 7. Ekte

Flere tips om bøker som passer for ditt barn? Prøv Norli Junior Boktipser!

×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.