Pocket fakta

Innkjøpsansvarlig for faktabøker anbefaler

Noe tapt og noe vunnet av Tara Westover

 

Tara Westovers memoarer, Noe tapt og noe vunnet, beskriver en klassereise av de sjeldne. Hun vokser opp i en mormonfamilie i nordvest-USA hvor hun blir hjemmeundervist, familien er selvforsynte og de venter på dommedag. Hun kommer inn på universitetet etter å ha undervist seg selv og har nå en doktorgrad fra Cambridge. Men. Klassereisen har en pris. Hun bryter med deler av familien som ikke aksepterer hennes valg om å velge annerledes enn det som er forventet av henne. Det er en historie om identitet, tilhørighet og ikke minst: verdien av kunnskap. Boken er nærmest umulig å legge fra seg og den anbefales varmt! 

 

 

 

 

 

 

 

Foreldremagi av Hedvig Montgomery og Eivind ForeldremagiSæther

 

Montgomery er psykolog med 20 års erfaring med arbeid blant barn og familier. Foreldremagi er første bok i hennes påbegynte serie om barneoppdragelse. I denne boken gir hun de syv viktigste grunnsteinene for å lykkes med oppdragelsen, blant annet gjennom å skape selvtillit og guiding gjennom følelser. Hun ønsker å gi en vei mot det vi alle ønsker: Barn og voksne som har det fint med seg selv og med hverandre. Blant mange stemmer er dette en jeg synes tar hensyn til den nyeste forskningen og som presenterer det på en lettfattelig måte. En favoritt både hos meg og hele venninnegjengen. 

 

 

 

 

 

 

 

21 tanker for det 21. århundre av Yuval Noah Harari

 

Fra menneskets historie i bestselgeren Sapiens og menneskehetens fremtid i Homo Deus, ser Harari i 21 tanker for det 21. århundre, på samfunnene vi lever i og vår nære fremtid. Han utforsker hva det betyr å være menneske i en forvirrende tidsalder, en tid hvor samfunnet forandrer seg i stadig økende tempo. Vil våre oppfinnelser gjøre oss overflødige? Jeg synes han går igjennom store tema på en oversiktlig måte, uten å krisemaksimere, som jeg synes media har en tendens til å gjøre. Jeg sitter igjen med en større forståelse av hvordan vi kan forberede våre barn på det som, kanskje, kommer. 

 

 

 

 

 

 

Northug: Min historie av Petter Northug og Jonas Forsang

 

"Da vi startet sa jeg at målet mitt var å skanne hjernen min og utgi den i bokform. Det er akkurat sånn det føles" sa Petter Northug ved lansering. Dette er historien til en av våre største idrettsutøvere. Han som tapte alle skirennene, men aldri ga opp. Om mot og viljestyrke, om en bestefar og et barnebarn, om ensomhet og usikkerhet, og om å våge å være den man er. Gutten som trosset alle og revolusjonerte langrennssporten. Og det er det jeg synes gjør boken ekstra god, at den handler lite om alle skandalene vi allerede har lest om i avisene. Den handler om Petter som skiløper, opplevelsen hans av skuffelse og triumf. Og hva som egentlig må til, av fysisk og psykisk styrke for å komme på det høye nivået han har vært, i så lang tid. 

 

 

 

 

 

 

Det store bildet av Jonas Forsang og Gunhild Stordalen

 

Jeg er så imponert over Gunhild Stordalen! Fra å være kjent utelukkende som kona til Petter Stordalen, har hun de senere årene jobbet seg til en posisjon som en av de sterkeste miljøforkjempere vi har, på tross av hennes samtidige kamp mot egen kropp. Det er utrolig hva hun har klart! I denne boken får vi hennes egen historie, om kampen hennes for å redde verden, samtidig som hun prøver å redde seg selv. Hun trodde hun hadde et helt liv på å gjøre en forskjell, nå hadde hun i verste fall bare et par år igjen å leve. En veldig sterk bok! 

 

 

 

 

 

 

Factfulness av Hans Rosling

 

I en tid hvor kriser selger mer, klikkes mer og dermed vises mer enn gode nyheter, er Factfulness en befrielse å lese! Slå dette sammen med hjerneforskning og vips: en favoritttbok er født! Factfulness er både inspirerende og tankevekkende. Rosling x3 (far, sønn og svigerdatter) viser den globale utviklingen i helsetilstand, økonomi og miljø gjennom kreative metoder for visualisering av statistikk. De gjør det tydelig hvorfor vi stadig misforstår verdens utvikling og hva vi kan gjøre for å rette opp i det. Med utgangspunkt i ti vanlige feil hjernen vår gjør, viser de hvordan vi kan bryte med våre tankefeil og forstå verden bedre! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Insektenes planet av Anne Sverdrup-Thygeson

 

Anne Sverdrup-Thygeson har skrevet denne fantastisk engasjerenede og kritikerroste boken om insekter. Om hvordan de lever, spesielle særtrekk, og hvorfor vi og så mange andre dyr og planter på planeten vår er så avhengige av dem. De er virkelig en viktig del av næringssirkelen! Dette er min absolutte favoritt i en sterk sakprosaliste. Boken er spekket med funfacts som gjør det til en lystig leseopplevelse. Jeg fikk en nyvunnen respekt for alle de små insektene rundt omkring, og tenker på det når jeg klipper gresset (går rundt markblomstene), rydder i hagen (lar døde kvister ligge inni buskaset) og kjøper mat (økologisk). 

 

 

 

 

Drit i det av Sarah KnightDrit i det!

 

Nå som sommeren endelig er her, stress ned og forbered deg mentalt til et nytt halvår med Drit i det . Denne geniale, gøyale og praktiske boka er for deg som vil bli kvitt unødvendige forpliktelser og dårlig samvittighet og heller bruke det du har av tid og penger på det som gjør deg lykkelig. Enten du har fått nok av å høre om hunden til kollegaen din eller er lei av å stresse over sommerkroppen og urealistiske deadliner - Sarah Knight viser deg hvordan du kan lære virkelig å drite i det. Årets mestselgende faktapocket i det vi nå går inn i sommeren! 

 

 

Flere fakta-tips? Her er Fakta Topp 10-listen!

 

Alle bøkene er også tilgjengelig som e-bøker. Klikk deg inn på bøkene og velg formatet du ønsker. Fra 1. juli kuttet vi momsen på e-bøker!

 

 

 

 

 

×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.