Pocket feelgood

Innkjøpsansvarlig for skjønnlitteratur anbefaler

Noen ganger vil man bare slappe av og kose seg med en god og lettlest historie. Er dette det du ser for deg for kommende sommerferiedager, kan jeg love at mine anbefalinger infrir. Morsomme, romantiske og spennende - rett og slett mange timer med deilig leseglede.

Strandkafeen av Lucy Diamond

 

Forfatter Lucy Diamond bestemte seg for å dykke inn i en drøm hun alltid har hatt, om å drive en liten kafé ved havet. Ved å skrive Strandkafeen kunne hun late som om drømmen var ekte en stund, og leve den ut gjennom hovedpersonen Evie. Og dette er virkelig en drøm av en lett sommerbok med maks driv og akkurat passe doser av humor, tårer og kjærlighet. Evie Flynn bor i London med sin pertentlige kjæreste. Hun selv har ikke de største ambisjonene. Hun har egentlig aldri funnet helt ut hva hun vil her i livet. Så dør hennes tante Joe og til familiens store overraskelse er det Evie som arver strandkafeen hennes i Cornwall. Evie må bestemme seg. Er det dette hun vil? Drive kafé og flytte til Cornwall? Men tro det eller ei, så viser det seg at Cornwall kan ha mye spennende å by på.

Dette er deilig og lett feelgood av beste sort. 

 

 

 

 

Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman

 

Eleanor Oliphant har det helt fint er en personlig favoritt. Man både ler og gråter sammen med den svært så eksentriske Eleanor, og hun har det absolutt ikke fint slik tittelen hevder. Hun er så ensom at hun av og til holder seg selv i hånden, for å forsøke å forestille seg hvordan det ville føles om et annet menneske holdt i den. Hun er 29 år gammel, bor alene i en stusslig sosialbolig og jobber med regnskap. Hun har eksem, et stort arr i ansiktet og traumer fra en vond oppvekst i kropp og sjel. I helgene isolerer hun seg hjemme med kryssord, frossenpizza og to liter vodka. Men når IT-fyren Raymond tilfeldigvis trer inn i hennes liv, åpner dette opp for et skred av hendelser og livet hennes tar en ny retning. Gail Honeyman skriver frem en historie som gir deg tro på tilværelsen og som gir deg lyst til å være litt hyggeligere mot en kollega eller en du møter på gaten.  Og du kommer garantert til å bli glad i Eleanor Oliphant. Hun er en krysning mellom Bridget Jones, Hundreåringen til Jonas Jonasson - og Saga Norén i Broen. Det er morsomt og skrevet med et herlig skråblikk. Og som en gøy bonusinfo kan det nevnes at Reese Witherspoon har kjøpt filmrettighetene. 

Sommeren ved havet av Harriet Evans


Sommeren ved havet er en rørende og svært fengende historie om oppvekst og om en familie som er sterkt preget av hendelser i fortiden. Perfekt for deg som liker Santa Montefiore og Jojo Moyes. Dette er et episk familiedrama, som i tid spenner fra 40-tallet til i dag. Handlingen utspiller seg delvis i familiens sommerhus i Dorset, som fremstår som et idyllisk og rolig bakteppe til den ellers turbulente handlingen - som er spekket av drama, hemmeligheter og svik. Ekteskapet mellom det glamorøse skuespillerparet Tony og Althea Wilde fremstår som perfekt. De har suksess på hver sin kant, lever et luksusliv i London og har to skjønne barn. Hvert år reiser familien på ferier til sommerhuset, hvor de holder overdådige selskaper og er vertskap for utallige venner. Men en sommer dukker den ensomme ungjenta Maddie opp, og det forandrer alt ...   

 

Ni vilt fremmedeNi vilt fremmede av Liane Moriarty

 

Du følger kanskje med på Netflix-serien "Big little lies", med bl.a. Reese Witherspoon og Meryl Streep? Knallserie! Den er basert på Store hvite løgner av Liane Moriarty. Hun har en rekke med smarte, morsomme og høyst underholdende bøker bak seg. Siste i rekken er Ni vilt fremmede. Boken fikk terningkast 5 i VG i vår og nå er den allerede tilgjengelig i pocket. I boken plasserer hun ni vilt fremmede mennesker sammen på et spahotell langt ute på landet i Australia. Gjestene er blitt forespeilet at de skal gjennomgå en forandring i løpet av ti dager, med yoga og meditasjon etc. På "Villa ro" blir bagasjen tømt for innsmuglet alkohol, sjokolade og kaffe og telefoner blir inndratt. De ni har ulike anledninger for oppholdet, bl.a. depresjon, sorg, ensomhet og skilsmisse. Og de har ikke det minste lyst til å være der. Uten å avsløre for mye kan jeg si at de ni fremmede etterhvert ikke er så fremmed for hverandre og at de må hjelpes ad på flere områder. Det er smart skrudd det hele, morsomt og deilig politisk ukorrekt. 

 

Klokkemakerens datter av Kate Morton

 

Kate Morton er en nestor i gamet - hun skriver godt og er en glimrende historieforteller. Hennes evne til å rulle opp spennende og intrikate drama er imponerende, og så er det disse nesten barokke miljøskildringene.

Drømmer, gamle slott, store skoger, hemmeligheter, skjebner som er vevet sammen, glemte ord, morgentåke, folk som går seg vill, labyrinter.

Handlingen i Klokkemakerens datter er sentrert rundt Birchwood Manor i Oxfordshire. Vi snakker to tidsplan. To historier som flettes sammen. I 1862 tilbringer en gruppe unge kunstnere sommeren på godset, og en kvinne mister livet. 150 år senere oppdager en ung arkivar noe som får henne til å dra dit for å undersøke stedets historie. Mortons romaner er helstøpte, og er perfekt for de som ikke tar til takke med en for lettbeint underholdningsroman.

 

Parfymeorgelet av Margit WalsøParfymeorgelet

 

Parfymeorgelet er den perfekte sommerboka for deg som vil ha lett tilgjengelig feelgood og lære noe samtidig. Ingrid var bare 15 år da faren døde, og siden den gang har hun strevd med å finne seg til rette. Forholdet til moren er anspent. Blant farens etterlatenskaper i barndomshjemmet finner Ingrid et parfymeorgel, en spesiallagd hylle med farens samling av parfymeessenser. Hun bestemmer seg da for å reise til Grasse i Provence, på jakt etter de skjulte delene av den avdøde farens liv. Walsø har skrudd sammen et godt plott, og det er fiffig å bruke en parfymes oppbygging for å strukturere historien om Ingrids søken etter identitet og tilhørighet. "Parfymeorgelet er en stemningsfull roman om svik, lengsel og jakten på essensen i tilværelsen." skrev VG, og jeg er hjertens enig. Og en herlig bonus er at du får en helt ny oppfatning av lukter og blomster. 

×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.