Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Innkjøpsansvarlig for skjønnlitteratur anbefaler

Nå er ferietiden her, og det blir endelig tid til å lese. Her er kvalitetsromanene du ikke bør gå glipp av, perfekt for dovne feriedager. Og bonus - de er alle kommet i pocket. Rimelige og ikke for tunge å ta med i feriebagasjen.

Ut av ensomheten av Benedict Wells

 

Ut av ensomheten har ligget sammenhengende i toppen av de tyske bestselgerlistene i flere år, og boken har imponert både kritikere og bransjefolk. Den har virkelig truffet en nerve. Og jeg kan ikke si meg mer enig. Dette er rett og slett knakende god fortellerkunst! Først og fremst er romanen drivende godt skrevet, du blir dratt med fra første side, og jeg forstår at Benedict Wells blir kalt en ny John Irving! Vi møter Jules og hans eldre søsken, Liz og Marty, som mister foreldrene sine i en bilulykke. De tre barna vokser opp på internatskole, og må klare seg alene – ensomme. Tapet av foreldrene preger dem. Livene deres tar helt ulike retninger, avstanden vokser og mellom dem ligger barndommen som en udetonert bombe. Det handler om ensomhet og sorg, men dette er også en vakker kjærlighetshistorie og dynamikken mellom søsknene er fabelaktig skildret. Denne er et must!

 

Så mye hadde jegSå mye hadde jeg av Trude Marstein

 

Marstein har et sylskarpt blikk for det essensielle i det ordinære. I Så mye hadde jeg følger vi Monica fra hun er tenåring på 70-tallet til hun er i slutten av 50-årene. Marstein driver frem et troverdig portrett av en kvinne som hele tiden higer videre etter noe bedre, som tar utradisjonelle og noen ganger hensynsløse valg. Monikas egne refleksjoner er den bærende nerven i fortellingen, og de er preget av hennes nesten foraktfulle ærlighet, både mot seg selv og de rundt henne. Det er gjenkjennelig og ubehagelig, men først og fremst briljant skrevet. Jeg bøyer meg i støvet!

 

SommerlysSommerlys, og så kommer natten av Jón Kalman Stefánsson

 

Jón Kalman Stefánssons bøker er en drøm å lese. 6'er-terningene hagler, og for tiden lovprises han i media for sin nye bok, Historien om Asta. I fjor kom boken Sommerlys - som nå endelig er tilgjengelig i pocket. Og denne perlen av en sommerbok må du få med deg. Adresseavisens anmeldelse kan få tale for seg selv: «Den vakreste romanen jeg har lest! Når du går tom for store ord allerede i overskriften, hva da? Når alt du vil si er: Kjøp denne boka. Les langsomt. Nyt hvert ord. Finere har du ikke sett et lite samfunn skildret før. Helt sikkert!.» Jeg får tårer i øynene og er så enig. Sommerlys er et litterært portrett av en landsby på den islandske vestkysten og menneskene, drømmene og lengslene som lever der. Løp, kjøp og les!!

 

Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger


I fjor vant Simon Stranger den gjeve Bokhandlerprisen for Leksikon om lys og mørke - en roman formet som et dobbeltportrett av Strangers jødiske svigerfamilie og Gestapo-agenten Henry Oliver Rinnan - begge knyttet til huset Bandeklosteret i Trondheim. Dette er ikke bare en kritikerrost og svært velskrevet bok, men også en viktig bok. For vi må ikke glemme. Kombinasjonen familiehistorie og krigshistorie fungerer veldig godt. Bokens kapitler er lagt opp som et leksikon fra a til å, noe som gir Stranger en unik mulighet til å alternere mellom de ulike historiene og tidsplanene på en smidig og smakfull måte. I nåtid møter vi Simon som prøver å forstå hendelsene som har gitt forutsetningene for hans egen familie. Han graver fram historien til den jødiske Komissar-familien og basert på det som finnes av historisk materiale skriver han også frem en sterkt portrett av Rinnan, den fattige skomakersønnen som ble en av norgeshistoriens mest fohatte skikkelser. Dette er en mesterlig gjort roman som alle bør lese, og en bok av et sånt kaliber at den kommer til å stå seg i lang, lang tid. 

 

Søsterklokkene av Lars Mytting

 

Lars Mytting har fortjent nådd et stort publikum med suksesser som Hel ved og den kritikerroste romanen Svøm med dem som drukner - og i fjor gjorde han det igjen! Søsterklokkene ble en av fjorårets mest solgte romaner. Mye takket hans gudbenådede evner til å fortelle en historie. En evne som gjør at du formelig kjenner lukten av treverk og natur - og solvarme steiner. Vi er i Gudbrandsdalen på slutten av attenhundretallet. En nyutdannet prest flytter inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Samtidig kommer en fremmed mann fra Tyskland til bygda, med vidløftige planer for stavkirken. Unge Astrid lever tett på den gamle myten om kirkeklokkene slekta hennes en gang ga til kirken. Og hennes og bygdas skjebne veves sammen i denne helstøpte romanen. Søsterklokkene er første bok i en planlagt romantrilogi, så her har vi heldigvis mer godt i vente!

 

Pachinko av Min Jin LeePachinko

 

«Hvis du liker slike sagaer som du kan drømme deg vekk i og rystes av, helt til tårene overvinner deg på slutten - da er dette boken for deg. Boka er en hyllest til hverdagsmenneskene, de ekte arbeiderne, de helt nederst i samfunnet, som alltid skraper seg opp igjen og gir livet et nytt forsøk, atombombe eller ei.» skrev Aftenposten da Min Jin Lees Pachinko kom på norsk i fjor. En veldig god beskrivelse av denne fantastisk sterke romanen. Pachinko er familiesaga om koreanske immigranter i Japan, fra den store depresjonen til 2. verdenskrig og frem til 1980-tallet. Når Hoonies elskede datter, Sunja, blir gravid og sveket av elskeren sin, reiser hun til Japan for å føde barnet hun venter. Men tilværelsen i det nye landet byr på store utfordringer – diskriminering, fattigdom og katastrofer. Bli med på denne utrolige historien gjennom fire generasjoner, en rik fortelling om familie, identitet, kjærlighet og overlevelse.