Her er barneboksjefens beste anbefalinger for barn fra 0-6 år: Nå kan regnværsdagene bare komme!

Min første sangbok/ Min første dyresangbok av Lisa Aisato (De yngste)

 

Minstemann i familien elsker disse bøkene. Og det gjør mormor også! Kjente sanger, nydelige illustrasjoner - en fin sjanse til samvær uten skjerm. Eller sanger før leggetid. Trykk på knappen, lytt til sangene og syng med

Peppa Gris

(for de yngste)

 

Splitte mine bramseil! Peppa og vennene hennes leker pirater. Peppa – storsjarmøren med høye seertall på NRK Super – bor sammen med mamma og pappa og lillebroren Georg. Hun elsker å leke og være sammen med familien sin og vennene sine, og hun er like lett å like for voksne som for barn. Sommerens mest aktuelle. "Peppa er pirat" kommer i midten av juli. Vi har også mange andre morsomme Peppa-bøker!

Flere bøker om Peppa Gris
 1. Natta, Peppa
  Natta, Peppa
  Tilbudspris 129,- Ordinær pris 149,-
 2. Peppa på månen
  Peppa på månen
  Tilbudspris 156,- Ordinær pris 179,-
 3. Flipp-flapp Peppa
  Flipp-flapp Peppa
  Tilbudspris 147,- Ordinær pris 169,-
 4. Peppa har en travel dag
  Peppa har en travel dag
  Tilbudspris 173,- Ordinær pris 199,-
 5. Peppas store myldrebok
  Peppas store myldrebok
  Tilbudspris 216,- Ordinær pris 249,-

Johannes Jensen tar nattoget

av Henrik Hovland (for 4+)

 

Fineste Johannes Jensen. Hvem elsker ikke denne krokodillen og ligningsfunksjonæren! Her reiser han med nattog fra Oslo til Bergen. Det synes han er skummelt, men heldigvis treffer han en venn som gir ham gode råd. En av de litt sjeldne barnebøkene som er like fin for den voksne leseren som for minstemann.

Dinosaurgjengen: Svømmekonkurransen

av Lars Mæhle (For 4+)

 

Årets kanskje morsomste norske serie for de yngste. Fargerike, morsomme og akkurat passe spennende. Dinosaurgjengen tilbyr et fantastisk dinosaurunivers for de minste, fylt av spenning og humor. I serien får vi følge Rasmus og dinosaurvennen Trym Troodon på små og (ikke minst) store eventyr. Bøkene er perfekt til høytlesning for mindre barn og kan godt leses av barn som har begynt å lese selv.

Hvordan lager man en baby?

av Anna Fiske (4+)

 

Denne varme, humoristiske - og rett og slett kule - boka må bare alle ha! Den kan leses igjen og igjen, og er perfekt lektyre for barn og foreldre nå som feriedagene står for døren.

«Anna Fiske har laget en komplett faktabok om livet som inkluderer alle.» Terningkast 6 i VG