Kanskje det er hjertet

dikt

E-bok
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (9)
Kanskje det er hjertet
Kanskje det er hjertet
  • Forfatter: Helene Guåker
  • Innbinding: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Gyldendal
  • EAN: 9788205491663
  • Kom i salg: 15. feb. 2016
  • Utgivelsesår: 2016
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Barn og ungdom: lyrikk
Se flere produktegenskaper
119,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Sjarmerende, morsomt og sårt om Vildes overgang fra pur ung til nokså ung.

hvis ingen ville merkeom vi forsvanthvor lenge kunne vi da væraborte
Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må hende!Så begynner ungdomsskolen. Og ungdomsskolen kommer med muligheter, og med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen!
Men Vilde blir forelska i Lars. Og så i Peder..Og selv om forholdet til Peder ikke er så fint som det kanskje burde være, danner det en avstand til Susanne - en avstand som gjør det vanskelig for Vilde å være der for henne når hun trenger henne som mest.
I langdiktet Kanskje det er hjertet.skriver Helene Guåker skarpt om en ung jentes overgang fra pur ung til nokså ung, med all den nervøsitet og sitrende forventning det innebærer, i.en finstemt balansegang mellom usikkerhet og overmot. Det hele formidlet i et klart, suggererende språk, hvor formen gir stoffet en særegen kraft.
da Susanne endelig sier noe, sier a det som at hu har tenkt på det lenge, hu sier: Skal vi lage ei pakt, eller vi må lage ei pakt, og jeg spør hva slags pakt, og hu sier at det må væra ei slik pakt som sier eller gjør eller betyr at vi kan stole på hverandre, og aldri svikte, og aldri bryte pakta, og det vil jeg, eller jeg vil i hvert fall litt, ikke gjøra noe farlig, men jeg kan godt væra med, og jeg sier ja, prøver å si det med overbevisning, klart jeg er med, jeg er med
.
Omslagsdesign av Inga Sætre.
.
Anmelderne sier:.
«Gjenkjennelig, tilgjengelig og ømt om ungdomstid. (...) Guåkers dikt om 'et knust hjerte, et blått øye' anbefales alle.»Maya Troberg Djuve, Dagbladet.
«Stram og original. (...) Helene Guåker har levert ei topp ungdomsbok.»Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

4 stars
4 av 5 stjerner (9) 4 0 5 9
5 stars
44%
4 stars
44%
3 stars
11%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.