Kokken og skriveren

den gastronomiske litteraturens historie

E-bok
Bokmål
Kokken og skriveren
Kokken og skriveren
  • Innbinding: E-bok
  • Forfatter: Henry Notaker
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • EAN: 9788203293665
  • Kom i salg: 22. okt. 2012
  • Utgivelsesår: 2012
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Sosial- og kulturhistorie
Se flere produktegenskaper
159,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Kokebøker har en helt sentral plass i ethvert norsk hjem. Og et blikk i dagens kokebøker viser at de i tillegg til oppskrifter ofte inneholder kulturhistoriske informasjoner, personlige refleksjoner, reiseminner og anekdoter. I denne boken gir Henry Notaker oss fortellinger om kokekunstneres oppdagelser, om hvordan de enkelte rettene har fått sine navn, om husholdersker i konflikt med hoffkokker, om tyverier og plagiater, om filosofer, politikere, leger og astrologer som blander seg opp i hva folk skal spise. Her får vi se kokebøkene og matbøkene i et nytt perspektiv. De lever ikke i en egen lukket verden, men tar alltid opp i seg det som skjer i samfunnet omkring.
Flere av samme forfatter