Her er årets forfattere

Mestermøte Solstad-Fløgstad

Det kan ikke overdrives hvor sentrale forfatterskapene til Kjartan Fløgstad og Dag Solstad har vært for norsk litteratur og offentlighet. To av de viktigste norske forfatterne i etterkrigstiden møtes til samtale med forfatterkollega og påtroppende kunstnerisk rådgiver Marit Eikemo.

 1. Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen
  Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen
  Tilbudspris 329,- Ordinær pris 379,-
 2. Due og drone
  Due og drone
  Tilbudspris 347,- Ordinær pris 399,-
 3. Genanse og verdighet
  Genanse og verdighet
  Tilbudspris 187,- Ordinær pris 199,-
 4. Nordaustpassasjen
  Nordaustpassasjen
  Tilbudspris 187,- Ordinær pris 199,-
 5. Trans-Sovjet ekspress
  Trans-Sovjet ekspress
  Tilbudspris 390,- Ordinær pris 449,-
 6. Dag Solstad
  Dag Solstad
  Tilbudspris 187,- Ordinær pris 199,-

Kjærlighet i koronaens tid

Beate Grimsrud er kjent som en av de mest originale og modige fortellerne i samtidslitteraturen. En posisjon hun sementerte med året utgivelse
Jeg foreslår at vi våkner. I bøkene sine er hun ikke redd for å grave i det som gjør vondt, men i denne samtalen med Yukiko Duke, som avholdes i hennes hjemby Stockholm, dreier det seg om kjærligheten til å skrive, om gleden, lettelsen og forløsningen som ligger i å skape litteratur.

Jeg foreslår at vi våkner

Beate Grimsrud

Jeg foreslår at vi våkner er et hovedverk i Beate Grimsruds forfatterskap. I romanen dirrer en naken nerve og en vill håpefullhet, kombinert med forfatterens egensindige energi og særegne humor.

Hjemmet som åsted

I sitt eget hjem skal man være trygg, men vi vet fra både bøker og virkeligheten at det dessverre ikke alltid er tilfellet. Den snikende følelsen av at noe ikke er slik det burde, er en viktig ingrediens i det vi prøvende kan kalle den nye psykologiske krimmen i Norge. I disse bøkene dreier det seg om å forstå mennesket gjennom ekstreme handlinger eller de små avgjørelsene som får alvorlige konsekvenser. Peder Kjøs møter Agnes Ravatn og Helene Flood til en samtale om hva som får et ellers sindig menneske til å tørne.

 1. Dei sju dørene
  Dei sju dørene
  Tilbudspris 329,- Ordinær pris 379,-
 2. Terapeuten
  Terapeuten
  Tilbudspris 79,- Ordinær pris 199,-