Løpe ulv

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (2)
Løpe ulv
Løpe ulv
 • Forfatter: Kerstin Ekman
 • Format: Innbundet
 • Antall sider: 176
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Aschehoug
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788203393174
 • Kom i salg: 28. jul. 2022
 • Utgivelsesår: 2022
 • Tittel på originalspråk: Löpa varg
 • Andre medvirkende: Ekman, Kerstin (for) ; Engen, Bodil (ove)
 • Utgave nr.: 1
 • Emnekategori: Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 349,- Ordinær pris 399,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
Ulf Norrstig er 70 år, pensjonert skogvokter og formann i det lokale jaktlaget. Han har vært gift med læreren Inga i nesten fem tiår. De to trenger ikke alltid å snakke så mye, men deler kjærligheten til både bøkene og naturen. Et møte med en ulv, en tidlig morgen i skogen, viser seg å få store konsekvenser, ikke bare for Ulf, men for samtlige innbyggere i den svenske bygda.

Ekman gir leseren storslagne naturskildringer, en vakker kjærlighetshistorie og et skarpt blikk på vår tid og hvordan vi behandler naturen rundt oss, i denne korte fortellingen som vil bli stående som et hovedverk i hennes store forfatterskap.

Løpe ulv er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris, Sveriges Radios Romanpris, Adlibrisprisen og kåret til årets beste bok av Dagens Nyheter, Sverige.

«Et lite mesterverk. ... en lysende velskrevet, engasjerende og spennende fortelling fra de svenske skoger. I det hele tatt er naturen en viktig karakter i denne fortellingen, og naturskildringene er med på å heve den litterære kvaliteten til aller ypperste nivå.» Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 6)

«Et lite mesterverk! Den svenske forfatterveteranen Kerstin Ekman (89) er nominert til Nordisk Råds litteraturpris for denne romanen. Det kan jeg godt forstå. For «Løpe ulv» er en lysende velskrevet, engasjerende og spennende fortelling fra de svenske skoger. Det handler om en mann som sent i livet må ta et oppgjør med seg selv. Det handler om skam og anger, men også om å ta de riktige valgene når livet stiller deg overfor vanskelige dilemmaer. Og det handler om den fascinerende skapningen ulven [...] Løpe ulv er en lysende velskrevet, engasjerende og spennende fortelling fra de svenske skoger [...] En strålende avslutning på dette lille mesterverket av en roman.»
– Sindre Hovdenakk, VG

«Snart nitti år gamle Kerstin Ekman lever menneskets forhold til dyr og natur liten ære, og lever en nådeløs dom over samtiden [...] Og det er noen nydelige beskrivelser her, brutalt reaistiske i all sin følsomhet.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

«Grunnen til at Löpa varg har fulgt Morgenbladet siden den dagen den ble utgitt er dens sylskarpe og komplekse representasjon av menneskets bruk av naturen – og da altså særlig i Norden. I boken som utkom 62 år etter hennes romandebut, koker Ekman inn mange tiår med tenkning om hvordan vi lever med og mot våre naturlige omgivelser inn til en hyperkonsentrert litterær fortelling [...] Romanens klarhet og umiddelbarhet er fruktene av et svært langt liv i litteraturen [...] Det ligger dyp visdom i dette enkle, og en enorm litterær trygghet [...] Hele veien holder Löpa varg fast på en litterær intuisjon som er skjerpet gjennom mer enn et halvt århundre. Fra de små ordene og ut i de store tankene er Löpa varg en roman som er fullt og helt seg selv.»
– Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

5 stars
5 av 5 stjerner (2) 5 0 5 2
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.