Mitt navn er Mary Sutter

Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (2)
Drama
Mitt navn er Mary Sutter
Mitt navn er Mary Sutter
 • Antall sider: 431
 • Forfatter: Robin Oliveira
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm AS
 • Nivå: Voksen
 • Serienavn: Drama
 • EAN: 9788202423070
 • Kom i salg: 2. sep. 2013
 • Utgivelsesår: 2013
 • Tittel på originalspråk: My name is Mary Sutter
 • Andre medvirkende: Oliveira, Robin (for) ; Vikaune, Linda Marie (ove)
 • Utgave nr.: 1
 • Emnekategori: Historiske romaner, Skjønnlitteratur som er oversatt
Se flere produktegenskaper
149,-

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 2-4 virkedager.
På New York Times bestselgerliste

NYHET RETT I POCKETimponerende ... fortjener en stor leserskare.

Booklist«en episk medrivende kjærlighetshistorie.»

Daily MailDu blir hekta etter få sider. En debut som er like selvsikker som heltinnen, og en episk medrivende kjærlighetshistorie.

Daily MailUtvalgt til årets sommerlesning av O, The Oprah MagazinePå terskelen til den amerikanske borgerkrigen tar en jordmor fra New York en skjebnesvanger avgjørelse ...Mary Sutter er en fremragende dyktig ung jordmor, som drømmer om å bli USAs første kvinnelige kirurg. Hun ønsker å bevise at hun har like store evner som en mann, men får som kvinne ikke utdanne seg til lege. Men når hjertet hennes blir knust, begir hun seg til Washington DC for å pleie borgerkrigens sårede. Med hjelp og oppmuntring fra to kirurger, som begge faller for henne, forfølger Mary sin drøm om å bli kirurg og redde liv - tross prisen hun selv og de hun elsker må betale, og tross de rystende omstendighetene hun snart må gå i møte.Romanen er et lysende portrett av en uforglemmelig heltinne, en skildring av traumene som følger i krigens kjølvann og en medrivende fortelling om en kvinne som er fast bestemt på å nå sitt mål.Mary Sutter er en tilfredsstillende kompleks karakter; en stormfull blanding av rørende sårbarhet og modig gjenstridighet.

Marie Clairefengslende lesning.

Publishers WeeklySpennende. Språket er vakkert, og historien holder deg fanget.

Herald TribuneDenne romanheltinnen er virkelig heltemodig.

The TimesEn rikholdig roman. Fra en rekke ulike perspektiv tilbyr romanen leseren et bilde av en tid fylt av medisinsk motgang, kriser og muligheter. (...) De finstemte detaljene hever denne romanen over den florlette formen for borgerkrigsfiksjon. Fokuset på den tids ofte fryktelige medisin og kvinnene som praktiserte den mot alle odds, er fengslende lesning.

Publishers WeeklyOliveiras yndefulle, sikre portrett av en modig kvinne lyser opp i hennes fremragende roman. Synsvinkelen skifter mellom Mary, familiemedlemmene hennes, de to legene som elsker henne, og virkelige skikkelser som Lincoln og Dorothea Dix, noe som skaper et intimt, men likevel vidtfavnende portrett av krigens kaos, udugelighet og hjerteskjærende sorg. Oliveira har et solid grep om tidsalderens finere nyanser, og lar leserne gjøre seg opp sin egen mening om de smertefulle valgene hennes tiltalende sårbare karakterer må ta. Denne imponerende episke, historiske romanen fortjener en stor leserskare.

BooklistMitt navn er Mary Sutter er sammen med Cold Mountain en av de aller beste romanene med handling fra den amerikanske borgerkrigen, jeg noensinne har lest. Den er en vakkert skrevet, fullt ut realisert og forbløffende innsiktsfull roman.

Howard Frank Mosher, forfatterMitt navn er Mary Sutter er en medrivende, godt undersøkt roman om en ung

sykepleier under borgerkrigen. Med sine ytterst levende detaljer og interessante karakterer, er dette en historie som blir hos deg lenge etter at siste side er lest.

Family CircleEkstraordinær. Levende, intelligent og dyktig fortalt.

Woman & HomeOliveiras roman er storslått historisk fiksjon. Hennes karakterer er lavmælte og ettertenksomme, men sterke og utholdende. Forfatteren kan sin historie, og standardene for medisinsk praksis under borgerkrigen er detaljert og interessant lesning. Dette er ikke bare en fortelling om en kvinne som ønsker å være noen andre, det er historien om en kvinne som må fremkalle all sin styrke og dyktighet for å lykkes.

BookPage
5 stars
5 av 5 stjerner (2) 5 0 5 2
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.

×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.