Nilen

historiens elv

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (17)
Nilen
Nilen
  • Forfatter: Terje Tvedt
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • EAN: 9788203293726
  • Kom i salg: 20. des. 2012
  • Utgivelsesår: 2012
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Afrikansk historie
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 118,- Ordinær pris 169,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Det er lenge siden en tung fagbok er kommet i fem opplag og er solgt i mer enn 10 000 eksemplarer i Norge. Nilen. Historiens elv har gjort det, til tross for dens tema: en omstendelig historisk reise langs en elv i Midtøsten og innover i Afrika, fra utløpet ved Middelhavet til kildene ved Månefjellene.
Forfatteren øser av sin kunnskap om elvens geografi, klassiske historie, dens myter og moderne vannpolitikk, og boken er breddfull av fortellinger om alt fra Henrik Ibsen på tur i Egypt til sentrale personer i kampen om elven - fra Cæsar og Kleopatra til Churchill og Mussolini og fram til dagens statsledere.
Nilen er en viktig bok om et hyperaktuelt tema samtidig som den altså har bred appell. TV-serien Kampen om Nilen (vist på NRK1) er bygd på denne boken.
«Det er farlig å utrope et nyutkommet verk til en klassiker, men 'Nilen - historiens elv' har definitivt klassikerpotensial. Det er et storslagent verk.»
Jon Michelet, Klassekampen

«Terje Tvedt ragar mellom dei som skriv global eller total historie. Ein sit mest att med takksemd - at denne boka kom på norsk før alle andre språk.»
Gudmund Skjeldal, Morgenbladet

«Tvedt har for lengst markert seg som en suveren formidler, både i tekst og i fjernsynsserier. Vann er hans lidenskap, og boken om Nilen er bare en fabelaktig ferd på en vakker elv, med historie og politikk og kultur.»
Guri Hjeltnes, VG

«'Nilen - historiens elv' er så full av informasjon at den av og til føles som et tre kilos marsipanbrød. Men man trenger ikke spise alt i én omgang.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«En 6800 kilometer lang kulturhistorisk og hydrologisk reise fra Middelhavets kyst til Afrikas indre, anført av 'vannprofessoren' par excellence, Terje Tvedt. (...) En spennende og lærerik bok for vår tid.» Arne Dvergsdal, Dagbladet
5 stars
5 av 5 stjerner (17) 5 0 5 17
5 stars
82%
4 stars
18%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.