Blodspor i Klondike

E-bok
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (12)
Blodspor i Klondike
Blodspor i Klondike
  • Forfatter: Johan B. Mjønes
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • EAN: 9788203258442
  • Kom i salg: 29. okt. 2014
  • Utgivelsesår: 2014
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Skjønnlitteratur for barn og ungdom: spenningslitteratur
Se flere produktegenskaper
99,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Iditarod er verdens lengste og tøffeste hundesledeløp. Det går fra Anchorage i sørøst til Nome i nordvest i Alaska. Leif er på vei mot en sensasjonell plassering, men så slår været om, og det blir en voldsom storm. Leif er brått alene i vinterødemarken.
Det handler om hundekjøring, om å overleve i ødemarken og om gulleventyret i Klondike, men det handler også om å ta vare på jorden. For Leif blir vitne til miljøkriminalitet som gjør at sterke krefter ønsker å hindre ham i å komme tilbake til sivilisasjonen.
Inspirert av Jack Londons bøker fra Alaska og Når villdyret våkner har Mjønes skrevet en iskald thriller om en kamp på liv og død.

Blodspor i Klondike er den andre boken i trilogien om Leif og Paul etter Død manns kiste. Boken var nominert til Uprisen - årets ungdomsroman. Glimrende ungdomsroman. (...) Mjønes skriver som vanlig godt; han er svært god på å skildre det iskalde landskapet, de voldsomme naturkreftene, og forfatteren tegner fine portretter av hovedpersonene. (...) dette tegner til å bli noe av en bokserie.
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

Mjønes skriv godt og engasjert, og skaper dramatiske hendingar gjennom heile boka.
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

Mjønes er en dyktig forteller. Han skildrer godt, maler ut de landstrakte og snøfylte landskapene slik at man formelig kan kjenne den bitende kulden komme ut av boksidene. Forfatteren har lagt inn mange spennende og uventede hendinger, hvilket gjør at romanen vil kunne feste et godt grep om unge leseres leselyst.
Anders Holstad Lilleng, Demokraten

Naturvern, miljøkriminalitet, oljeutvinning, gulleventyr i Klondike, bjørneangrep og så vidare. Boka er spennande frå første til siste side! Den har fått svært gode kritikkar av ungdomen sjølv, og den blei lånt ut fyrste gong eg snakka om den til 9. klasse i Åmot. (...) Elles appellerer boka like mykje til gutar som jenter. Lån og les! Eg lovar deg ei spennande lesaroppleving anten du er ungdom eller vaksen!
Bjørg Irene, Vest-Telemark Blad
4 stars
4 av 5 stjerner (12) 4 0 5 12
5 stars
42%
4 stars
50%
3 stars
8%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.