Bli kjent med årets forfattere

Målet med Norli Junior Lesekonkurranse er å gi elevene en eksplosiv rakettfart på lesingen!

Høsten 2019 deltok 52.000 elever fra mer enn 3.000 klasser. De leste og lyttet til imponerende 138 millioner sider på drøye tre måneder.

11 forfattere er med på Norli Junior lesekonkurranse 2020. Klikk på bannerne under for å bli kjent med dem og deres nyeste bok.

Maja Lunde og Lisa Aisato (uke 47)

Solvokteren

Solvokteren er det neste, episke eventyret i årstidskvartetten, der nydelige Snøsøsteren var den første.

Lilja har et vagt minne om sola, men verden slik hun kjenner den, er alltid regntung og mørk. En dag får hun øye på en hemmelig sti, som leder til en verden og Lilja kastes ut i et stort eventyr.

Bjørn Sortland (uke 39)

Johnny 777. Mission 1: Rio de Janeiro

En ny og gjennomillustrert serie full av humor, action og spenning!

Jon bor i Indre Gnurtedal, et kjipt sted uten internett, men en dag rekrutteres han som hemmelig agent. Han får navnet Johnny 777 og beskjed om at han skal ut på ville oppdrag over hele verden sammen med den fantastiske og farlige Ninja-Prinsessa.


Ruth Lillegraven (uke 41)

Dei Svarte svanene

Møt Vanja, Sivert og Mo i en helt ny spenningsserie om miljø og klima. Fjorden er forurenset av olje og de hvite svanene har fått svart olje på seg. De tre vennene starter jakten på miljøskurken.

Hytta som forsvann

Dyr på beite kommer syke tilbake til gården der Vanja bor. Den tomme hytta der Vanja og Sivert alltid har lekt, blir revet og søppelet flyter i naturen. Hvem er det som river gamle hytter og hvem gjør så dyrene blir syke?

Hver bok inneholder en bonusdel med miljøfakta fra Aftenpostens Ole Mathismoen.

Hans Jørgen Sandnes (uke 44)

Krypto: Ned i dypet

Bli med til en magisk verden under vann med jenta Ophelia og fiskeren Bernard, som deler en dyp fascinasjon for undersjøiske vesener.

Krypto 2: Orkanen

Orkanvarsel truer Saltvik, men da akvariet må stenge ser Ophelia og Bernard sitt snitt til å redde sjømontsteret Krako som er fanget der. Men sterke krefter ønsker å beholde Krako fanget, og det blir ikke enklere når et nytt sjømonster nærmer seg byen.

Ny serie skrevet og tegnet av Hans Jørgen Sandnes, som blant annet står bak illustrasjonene til de populære Detektivbyrå nr. 2-bøkene.


Bobbie Peers (uke 46)

William Wenton 6: Sentrifugalkatastrofen

En forrykende avslutning på historien om verdens beste kodeknekker William Wenton, en av vår tids mest populære barnebokserier!

Oppdagerklubben 4: Snøfreserduellen

Vi blir med Ella og Felix i Oppdagerklubben på et iskaldt oppdrag, der snømåker, snøfresere og skihoppere er alt annet enn det du trodde det var.

Christopher Pahle (uke 48)

Kass og Tycho 2: Fantomplaneten

Et mystisk signal fra verdensrommet leder tvillingene Kass og Tycho ut igjen på jakt etter et familiemedlem som forsvant sporløst for lenge, lenge siden.

Oppfølgeren til fantastiske De forbudte solsystemene.


Mari Moen Holsve (uke 45)

Ingen andre enn oss

En frittstående oppfølger til Ingen sover trygt i natt og Ingen slipper unna.
Det er to år siden Skymdals seriemorder herjet, og ett år siden noe skremte bygdas ungdommer til taushet. Nå skjer det igjen.

Sigbjørn Mostue (uke 43)

Dødens tjern

En overnattingstur i et naturreservat blir alt annet en kjedelig. Ny og superspennende roman der figurer fra norsk folketro blander seg med dagens problemstillinger om bevaring av naturen og klimaspørsmål.


Ida Tufte Michelsen (uke 40)

Alma Freng og solfangerne

Alma Freng og solfangerne er et magisk eventyr om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter.

En enestående debut, og perfekt for alle som elsker bøkene om Harry Potter og Ingenlund.

Nora Dåsnes (uke 38)

Ti kniver i hjertet

Hvem er din type? Hvem burde du date og hva slags type er du? Det lurer Tuva på. Hun går i sjuende og skriver dagbok. Men ingen ting er som før. Venninnene Linnea og Bao krangler, for Linnea har blitt sammen med Martin og har ikke tid til Tuva og Bao lenger.

Monika Steinholm (uke 42)

Ikke akkurat lykke

Møt Lykke: Tøff og svak, uovervinnelig og sårbar – og som slettes ikke har tenkt å la alfajentene definere henne. Lykke er klassens klovn og venninne med Liv, som går i ett med tapetet. Kan de bli kule uten å miste seg selv? Perfekt for fans av Superbitchene!