Vårens anbefalte romaner

Det har vært tett mellom romanhøydepunktene denne våren. På denne siden kan du lese mer om bøkene som har fått oss i Norli til å bli totalt oppslukt, og anmelderne til å juble. Dette er romaner som byr på leseropplevelser av ypperste klasse.

Det åttende livet (til Brilka)

Det åttende livet har fått både norske og internasjonale anmeldere til å juble. Boka er en reise gjennom et Europa i endring, og et rystende og rørende flettverk av kjærlighet, krig og tragedier.

«Svimlende imponerende. Denne boka er en bragd. [...] Les den!»
– Guri Hjeltnes, VG

«Bok å bli totalt oppslukt av [...] en blodig og frodig slektskrønike fra Stalins fødeland.»
– Inger Bentzrud, Dagbladet

Samlede verker

Vinneren av Augustprisen for skjønnlitteratur i 2020 er en roman om dyp kjærlighet, gammelt vennskap og kunst. I tillegg er det en storslagen skildring av Gøteborg, med klassereisen og fremveksten av det moderne samfunnet som grunnmur.

«Denne romanen har alt.»
– Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Det er berikende å lese en bok som rommer så mye og som så smertefritt beveger seg mellom ulike plan.»
– Leif Gjerstad, Bok365

Kjøttets tid

«Jeg er nyfrelst Lina Wolff-fan! Denne boka er saftig, overraskende, makaber, original, språklig morsom med en skikkelig drive og eim av både søramerikansk realisme, Dantes Inferno ... og mye annet. Denne boka må bli film!!»
– Caroline, Norli

«En perle av en fortelling!»
– Leif Gjerstad, Bok365

«Slår hardt, treffer godt. Ei vilt brutal og briljant forteljing.»
– Sofie Braut, Stavanger Aftenblad

Familieleksikon

I denne selvbiografiske klassikeren (1963) tegner Natalia Ginzburg et kjærlighetsfullt og uforglemmelig portrett av sin italienske familie og av det italienske samfunnet under fascismen og nazismen. Resultatet er en vilter, varm og humoristisk roman om minner og fortelling, om hjemlengsel og uslitelige bånd.

«En sjeldent gripende leseopplevelse.»
– Elin Brend Bjørhei, VG

Shuggie Bain

Bookerprisvinneren 2020 en bejublet oppvekstroman fra 80-tallets Glasgow.

«En knyttneve av en roman.»
– Sindre Hovdenakk, VG

«For en historie!»
– Inger Bentzrud, Dagbladet

«Dette er en helt nydelig roman.»
– Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Ein lykkeleg slutt

«Ein Lykkelig slutt er veldig mørk, veldig god! Roman med krimdriv. Me følger gravferdsagentar i generasjonar, døden er heilt dagligdags, og familien blir rarare og mørkare for kvar ny generasjon som følger på!»
– Maria, Norli

«En smakløs og utemmet roman som nesten er dødsbra.»
– Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Et frodig fortellertalent slår til igjen.»
– Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Jente, kvinne, annet

«En av årets beste leseropplevelser for meg så langt [...] Evaristo skriver med humor og varme om komplekse, feilbarlige og menneskelige karakterer. For hver historie som fortelles sitter jeg igjen med litt bredere perspektiv, og en litt dypere forståelse av hva slags utfordringer jeg er privilegert nok til å slippe å forholde meg til i min hverdag.»
– Ingrid, Norli

«God, universell og viktig.»
– Nancy Øvrehus, Stavanger Aftenblad

Reise i måneskinn

En moderne romanklassiker fra 1937, og en av de første bøkene i serien Oversette mesterverk.

«Denne var helt nydelig lesing! Vi møter ungarske Mihaly på bryllupsreise i Italia. Et møte med en ungdomsvenn tvinger fram en historie fra ungdommen som kunne vært en novelle av Edgar Allan Poe. Boken fortsetter som en underlig reise i fysiske og psykiske landskap. Passer til alle som er glade i skikkelig gode bøker.»
– Magnus, Norli

«En vidunderlig klassiker […] Reise i måneskinn er en roman som i likhet med Stefan Zweigs Verden av i går eller John Williams’ Stoner har alle forutsetninger for å treffe et nytt og stort publikum.»
– Svenska Dagbladet