Ingen gir flere råd enn menn i 50-årene, det vet Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen alt om. I Bård og Atles gode råd om absolutt ALT har de samlet rådene du alltid har trengt, men aldri fått. Her forteller de selverklærte ekspertene selv om boka.


Publisert: 01.09.2020


Bård og Atles gode råd om absolutt ALT

Jo mer du gjør noe, desto flinkere blir du. Det er vel de aller fleste enige i, Atle?

Helt klart, Bård. Og ettersom INGEN gir flere råd enn menn i 50-årene, sier det seg selv at vi er de ALLER beste på dette. Vi har rett og slett en mengdetrening som få andre er i nærheten av. Vi er rådgivningens Marit Bjørgen, sånn mer eller mindre.

Noen mener kanskje at det allerede gis nok råd. Og det FINNES mange råd der ute, det gjør det, men de aller fleste av dem er dørgende kjedelige og sier ting vi allerede vet (spis mindre, tren mer, begynn med pensjonssparing). Vi har samlet alle de ANDRE rådene – rådene du alltid har trengt, men aldri har fått! Råd om partnervalg. Råd om fordeling av husarbeid. Råd om svetting og dekkhotell og skifting av dynetrekk. Og råd om hvordan man får sidemannen på bussen til å forstå at man skal av på neste – uten å si et ord.

For bare å nevne NOE.

Ja, den lista der var bare en slags forrett. Og ikke bare inneholder boka gode råd om absolutt ALT, du får også vite absolutt alt om gode råd. Hvordan oppstår et råd? Hvorfor motsetter vi oss råd? Hvordan avfeier man et råd – og hvordan i huleste får man folk til å følge rådene man selv gir?

Når jeg tenker meg om, Bård, så har vi egentlig skrevet et slags læreverk? Et læreverk til LIVETS SKOLE, har vi ikke?

Jo, det tror jeg faktisk. Men det er ikke bare pensum, det kan også ses på som en jukselapp til livets skole, for vi deler jo ganske raust av våre personlige erfaringer og tabber, sånn at folk slipper å gå på de samme smellene som vi har gjort.

Tenk om vi vinner Raftoprisen, Bård? Den handler vel litt om sånt. Tror du vi får holde tale da?

Raftoprisen handler vel om å fremme menneskerettighetene, så akkurat den tror jeg ikke vi vinner. Men jeg er rimelig sikker på at vi kommer til å løse opp i en del floker for folk flest.

«Folkets flokeløsningspris», da. Den vinner vi!

DEN vinner vi.

– Bård Tufte Johansen & Atle Antonsen, september 2020


Bård og Atles gode råd om absolutt ALT

Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen

I denne boka finner du rådene du har trengt, men aldri fått: Råd om alt fra fordeling av husarbeid til hvordan man enklest bærer Per Heimly. Og råd om smalltalk, tuting, skifting av dynetrekk og valg av partner. Og hvordan man gjør sidemannen på bussen oppmerksom på at man skal av på neste uten å si et ord. For bare å nevne NOE.