Barnas favorittserier

Fem populære bokserier for barn, fulle av eventyr, humor, galskap, helter og merkelige skapninger. Her presenterer vi den første boken i hver serie. Garantert leseglede!


Harry Potter og de vises stein

J.K. Rowling

Harry Potter bor i et kott under trappa og har ikke feiret bursdagen sin på 11 år. Alt endrer seg når ei ugle leverer et mystisk brev med innbydelse til et utrolig sted som Harry - og alle som leser om han - aldri vil glemme. For her får han venner og lever et magisk liv, men et skjebnesvangert møte venter på ham. Kan gutten med sikksakkarret i pannen leve opp til forventningene alle har til ham?

Bøkene om Harry Potter har oppnådd en kommersiell suksess og kulturell status ingen andre bokserier er i nærheten av, med over 500 millioner solgte bøker på verdensbasis. Dette er den første av i alt syv bøker om den unge trollmannen.


Luridiumstyven

Bobbie Peers

Første bok i den eventyrlige suksesserien om den unge kodeknekkeren William Wenton

William oppdager at han ikke er som alle andre. Riktignok har han alltid lurt på hvorfor familien hans har dekknavn. Og hvorfor han er ualminnelig god til å knekke koder. Og hvorfor bestefaren forsvant sporløst i Londons undergrunn for åtte år siden. Men det er først når han løser Umuligheten, verdens vanskeligste kode, og blir sendt til Senter for Posthuman Forskning, at livet hans tar en ny og uventet retning. Sakte men sikkert begynner han å avdekke familiens hemmeligheter. Og plutselig haster det med å finne bestefaren som forsvant på mystisk vis i Londons undergrunn for åtte år siden.


Hundemannen

Dav Pilkey

Halvt hund, halvt menneske og hundre prosent helt.

Politihunden Greg og hundeføreren hans blir livstruende skadet, og operasjonen som følger, skal endre historien for all fremtid. Men noen dager våkner villdyret samtidig som plikten kaller.

Med Hundemannen har skaperen av Kaptein Supertruse skapt en ny, fargerik, eventyrlig og absurd superheltserie.


Kaptein Supertruse og de rampete robotene!

Dav Pilkey

Fjerdeklassingene Thomas og Harald elsker å finne på rampestreker. Aller best liker de å lage sine egne tegneserier, og Kaptein Supertruse er favorittkarakteren. Men hva skjer når Kaptein Supertruse plutselig spretter opp fra sidene og blir levende?

Delvis tegneserie, delvis roman – serien om Kaptein Supertruse, skapt av amerikanske Dav Pilkey, har blitt et globalt fenomen, og i 2017 kom den første filmen. Stikkord: buser, bleier og bomullsundertøy. Kan det bli bedre?


Amuletten: Steinvokteren

Kazu Kibuishi

Emily og resten av familien flytter inn i oldefarens hus, og blant merkelige oppfinnelser og tegninger, finner hun en amulett som hun knyter rundt nakken. Emily hører et skrik. Hun tar med seg lillebroren og går ned, men så løser kjellertrappen seg opp like under dem, og de ramler inn i en annen verden: Alledia. Eventyret er i gang.

Amuletten er en spennende, vakker og lettlest serie for barn mellom 8 og 13 år – en fortelling om modige barn, merkelige skapninger og kampen mot det onde.