GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Vi har åpnet butikk nummer 184:

Fabelaktig åpningsfest i Blomsterdalen!

Journalist: Robin Ingeborg Frøyen // 29.09.2021

Blomsterdalen senter ved Flesland i Bergen har endelig fått ny bokhandel! Norli åpnet ny filial på kjøpesenteret, til stor glede for både ansatte og besøkende.

Bergensforfatter Jørgen Jæger, aktuell med romanen Dommen, hadde æren av å klippe snoren da butikken åpnet torsdag den 30. september. Dette markerte også startskuddet på helgens åpningsfest.

Foto: Kristin Monsen

Foto: Kristin Monsen

«Vi har åpnet butikk på Blomsterdalen senter utenfor Bergen i dag. Med kø og julehandelfølelse! Jørgen Jæger klippet snor, og Kristin Monsen fikk det travelt med å ta imot alle kundene.

En utrolig flott og kompakt butikk på et kjempekoselig senter der senteret bidrar sterkt til at vi skal få dette til! Velkommen til nok en ordentlig bokhandel i Norli-familien.»

- driftssjef i Norli, Ivar Viland

Butikksjef Kristin Monsen kan fortelle at det var strålende stemning og gode salgstall i butikkens første dager. Senteret hadde lidd litt bokhandelmangel etter at den tidligere bokhandelen forsvant. Takket være bokglade kunder og knallgode ansatte ble det god trøkk i butikkens første åpningshelg.

Vi ønsker Norli Blomsterdalen masse lykke til videre, og, ikke minst, hjertelig velkommen i Norli-familien!

Foto: Kristin Monsen

Blomsterdalen anbefaler:

Dette er Bergens-forfatternes høst, så jeg vil gjerne trekke fram noen av våre lokale helter!

  • Gunnar Staalesen kommer med en ny bok, 2020. Post festum. Dette er bind fire i serien som heter Bergenstriologien – men som nå blir en kvartett. Dette er en begivenhet! Endelig får vi fortsettelsen på dette verket, som beskriver Bergens historie slik det aldri har blitt gjort før.
  • Chris Tvedt er en fantastisk god krimforfatter, og i begynnelsen av november kommer han med ny bok: Djevelen i detaljene. Den er det nok mange som vil sikre seg!
  • En annen vestlandsforfatter er Marit Eikemo, som akkurat har kommet boken Team Tuva. Den handler om Tuva, er en fargerik, gnistrende person som sliter litt. I boken ser vi Tuva gjennom alle rundt som støtter henne; tannlegen, snekkeren, den personlige treneren, presten, med flere. En rørende, nær og veldig fin roman!

2020. Post festum

2020. Post festum av Gunnar Staalesen

2020. Post festum er en frittstående fortsettelse av Gunnar Staalesens bredt anlagte romantrilogi om Bergen og Norge i det 20. århundre. De siste tjue årene omfatter store og dramatiske begivenheter, som terrorangrepet i USA 11. september 2001 og terrorhandlingen som rystet Norge 22. juli 2011. Oljealderen nærmer seg kanskje slutten, og kampen står om miljø, klima og fundamentalisme. Verden er connected på helt andre måter enn før.


Mot dette bakteppet veves en handling av sterke følelser, gammelt hat og nag, følelsesmessige forlis, personlige tragedier og drømmer om kjærlighet. Her følger vi representanter for familiene Nesbø, Brandt, Moland - kjent fra Hundreårstrilogien - og flere andre gjennom de siste tjue årene av norsk og internasjonal historie, fra årtusenskiftet til koronaåret 2020. Under det hele hviler gåten om den såkalte Isdalskvinnen, et mystisk dødsfall som inntraff i Bergen i november 1970. Nye opplysninger kommer Varg Veum for øre. Kan han oppklare saken om Isdalskvinnen, 50 år på overtid?

Djevelen i detaljene

Djevelen i detaljene av Chris Tvedt

En polakk får strupen skåret over i et treningssenter i Bergen. Den danske leiemorderen som utførte drapet, blir raskt arrestert, men det tar ikke mange dagene før han blir funnet død på cella, det ser ut til at han har hengt seg.
Kort tid etter blir den lokale gangsteren Peter Olsen arrestert for å ha bestilt drapet på polakken. Alt peker i retning av at han er skyldig, men forsvarsadvokat Mikael Brenne er allikevel ikke overbevist. Det er for mange detaljer i saken som ikke stemmer. Dessuten er Mikael skeptisk til om leiemorderen virkelig har begått selvmord, slik fengselet hevder.
En kveld ringer det på hjemme hos Mikael Brenne. Utenfor står Peter. Han har rømt fra fengselet for ikke å lide samme skjebne som dansken. Mikael har ikke annet valg enn å ta ham inn som en uvelkommen husgjest. Peter Olsen har noe på Mikael, et feiltrinn som vil koste ham karrieren dersom det kommer ut.
Som om ikke dette var nok, dukker også KRIPOS-etterforsker Edvard Matre opp i bildet. Edvard har sin egen agenda. For ham er Mikael Brenne og Peter Olsen kun brikker i et spill for å avsløre råttenskap høyt oppe i Bergenspolitiet. Men det er et farlig spill for alle, skal det vise seg. Ikke minst for Mikael Brenne.

Team Tuva

Team Tuva av Marit Eikemo

Ingen kjem upåverka frå eit møte med Tuva. Noko ligg alltid igjen: ein smittande latter, litt større sjølvtillit, ein kraftig irritasjon, ein trong til å pakke saman for dagen og dra heim til kona - eller avgjerda om å satse på draumen sin, ein gong for alle.

Vi møter Tuva gjennom dei profesjonelle i livet hennar: fastlegen, tannlegen, presten, advokaten, snikkaren, trenaren, bankrådgivaren og psykologen. Tuva vil berre bli tatt vare på, men ho er ikkje så lett å forstå seg på: Korleis har ho det eigentleg med seg sjølv, og kva skjer når ho forsvinn gjennom kontordøra, ut i samfunnet igjen?

«Team Tuva» er ein roman om korleis vi påverkar kvarandre i stort og smått. Med denne boka viser Marit Eikemo verdien av fellesskap og kva enkeltmenneske kan bety for kvarandre.