GRATIS frakt på ALT! (Ikke klikk og send) Les mer

Brettspillguiden.no er et uavhengig nettsted som har som mål å gi informasjon om gleden av brettspill og anbefale spill som kan passe de fleste.

Brettspillguiden.no ble opprettet i 1999. De savnet kritiske og ærlige omtaler av spillene på markedet, og nettopp denne filosofien skapte grunnlaget for den norske Brettspillguiden. Forlagene melder selv inn sine nominerte spill. Brettspillguiden inviterer helt vanlige nordmenn til å være jurymedlemmer. Det settes sammen en jury på 5 – 6 personer som dekker en så stor spredning som mulig innen alder, kjønn og bosted, i tillegg til brettspillguiden.no sin jury. Spillene sendes ut til jurymedlemmene, som igjen spiller spillene med sine omgangskretser. På den måten blir hvert spill vurdert av mellom 70 og 80 mennesker!

Hvert år kårer juryen sine favorittspill i tre kategorier: selskapsspill, familiespill og barnespill.

Her er Brettspillguiden.nos vinnere for 2021/22:

Detective ClubDetective Club

Wavelength

Brettspillguiden.nos vinner av Årets Selskapsspill 2021/22.

Wavelength er et telepatisk selskapsspill fra skaperne av The Mind og Monikers, der to lag konkurrerer om å lese hverandres tanker. Det er en intens opplevelse med SAMTALER, TANKER og en overflod av HIGH FIVES. Det kan spilles av alle og på magisk vis inviterer det også til dype, strategiske beslutninger som føles både nervepirrende og viktige.

  • Alder: fra 14 år
  • Antall spillere: 2-12
  • Spilletid: 30-45 minutter

 


Hungry CatsHungry Cats

Slide Quest

Brettspillguiden.nos vinner av Årets Barnespill 2021/22.

Slide Quest er et underholdende samarbeidsspill hvor hele familien må jobbe sammen om å få spillets ridder trygt gjennom brettene og slå ut skurken. Kongeriket i Slide Quest har blitt invadert! Nå er det opp til en heroisk ridder å redde verden og han trenger spillernes hjelp. Sammen må spillerne manøvrerer ridderen gjennom feller (gjerder og hull) og farer (dynamitt og skurker) ved å vippe på brettet fra hver sin ende. Målet er å balansere ridderen helskinnet fram gjennom alle brettene og slå skurken!

  • 2–4 spillere
  • Fra 7 år
  • Spilletid: ca. 5–10 minutter per brett

Trails of TucanaTrails of Tucana

Carcata

Brettspillguiden.nos vinner av Årets Familiespill 2021/22.

I Carcata er det om å gjøre å få øybefolkningen sin trygt gjennom vulkanutbrudd! I tillegg til å måtte passe på dine egne beboere, kan du også plukke opp skatter på veien og sende lavastrømmer mot motstanderne.  Carcata krever kløkt, strategi - og en liten dæsj flaks!

  • 2–4 spillere
  • Fra 8 år
  • Spilletid: 20–40 minutter

- Det finnes et brettspill for alle

Da Remo Rehder opprettet den norske Brettspillguiden i 1999, ble han møtt med profetier om brettspillets død – alt kom jo til å bli digitalt. I år, 22 år senere, lever brettspillene i beste velgående; de gjør det kanskje til og med bedre enn noen sinne. Vi har snakket med Rehder om spillmesse, trender og brettspillenes fremtid.