GRATIS frakt på ALT! (Ikke klikk og send) Les mer

Forlaget anbefaler

I serien 'forlaget anbefaler' får du tips direkte fra forlagene! 


- Utroskap, pubertet og drapsmenn under juletreet

Kjersti Myre er salgssjef for Ascheoug og har kommet med noen forrykende julegavetips. «Bøker er jo helt klart den beste gaven,» sier hun, «og det blir så personlig hvis du bruker litt ekstra tid til å tenke på hva som passer for den du skal gi gave til!»

- Mor skal få insekter!

Jula nærmer seg, og forlagene står klare til å levere bokønskene på ønskelisten. Kagge Forlag er spesielt sterke på sakprosa; sist jul var 6 av de 10 mest populære sakprosatitlene fra dette forlaget. Forlagssjef hos Kagge, Jorunn Sandsmark, har gode julegavetips også i år.


Jentedoen er perfekt for heksesirkelmøter

Hekser, søsterskap og feministisk oppvåkning danser om hverandre i Ida Lóriens nye diktsamling. I diktsamlingen Jenter på do slipper hun raseriet løs med nådeløs, messende poesi.

Jeg nekter at den norske stat skal ha lykkes i å utrydde oss

Stjernekampvinner, aktivist og nå også forfatter: Ella Marie Hætta Isaksen har skrevet boka Derfor må du vite at jeg er same som et opplysningsverktøy, en kjærlighetserklæring, og som en aldri så liten protest til den norske stat. 


Jeg ga meg selv redigeringsforbud

Per Petterson kaller det en ’reservebok’, men innrømmer samtidig at Mitt Abruzzo ble det lengste bokmanuset han noen gang har levert. Hva er det som gjør at Mitt Abruzzo skiller seg ut? Og hva betyr egentlig Abruzzo? 

- Noen ganger var det helt jævlig

Skuespiller og forfatter Tinashe Williamson har gjort braksuksess med debutboka Håndbok for unge antirasister. Likevel kan hun fortelle oss at hun flere ganger vurderte å legge fra seg hele prosjektet. Deler av skriveprosessen har vært veldig vanskelig.


Absurd å skrive krigsroman i sanntid

Simon Strangers nye roman, 304 dager, håver inn lovord og høye terningkast. Boka tar for seg livene til to Afghanistan-veteraner, en på hver side av krigslinjen, og har brått blitt brennaktuell. Vi har snakket med Stranger om hvordan det er å skrive romaner om virkelige mennesker, om hvordan krig koster mer enn bare penger – og om en hest.

– Det vanskeligste var å være ærlig

Visesanger, musiker og straks jubilant: Jan Eggum er aktuell med nye memoarer. Eggum fyller snart 70 år og kan se tilbake på 50 år som artist. I boka Så langt har alt gått bra åpner Eggum opp om oppvekst, kjærlighet, turnéliv og suksess – og noen avsløringer har vekket aldri så lite oppsikt.


Nyheter på engelsk

Her er de største og mest aktuelle boknyhetene på engelsk akkurat nå.

Få digitalt besøk av Cecilia Samartin!

Forfatterstjernen Cecilia Samartin er aktuell med Kolibri, og nå ønsker hun å komme på digitalt besøk til sine norske lesere. Les mer og søk her!

Høstens beste kokebøker

Kom høsten i møte med disse velsmakende kokebøkene fra noen av våre fremste matprofiler. Her får du tips til god, sunn og rask hverdagsmat – og inspirasjon til maten som får gjestene til å forsyne seg både to og tre ganger.


Høstens nye sy- og strikkebøker

Her er bøkene som inspirerer og lærer deg å sy og strikke drømmegarderoben – til deg selv og de du er glade i. Enten du er nybegynner eller viderekommende, byr disse bøkene på praktiske tips og oppskrifter for lekre, fargerike og praktiske klær.

Anne B. Ragde med hjertet i halsen

Populære Anne B. Ragde forteller om sin nye roman «Hjerteknuseren», om korona, ufrivillig ensomhet, savnet av en hund, og om å være lykkelig og trist om hverandre.

Alle elsker Mummitrollet

I over 70 år har Mummitrollet og vennens hans tatt oss med på eventyr i den magiske Mummidalen. Hos Norli finner du en rekke Mummi-produkter, bl.a. lekre, forgylte figurer fra Skultuna.


Eldre artikler

Her ligger det ingen artikler enda.