GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

– Utlært kan en være i grava

John S. Jamtli tegnet i hemmelighet i skoletimene, men det tok lang tid før han ble fornøyd med egne tegneferdigheter. Nå er han aktuell med det tredje og frittstående albumet i den kritikerroste Sabotør-serien.

Hva gjør du med gule blader?

Plantebonanza-forfatter Anders Røyneberg forklarer årsakene og løsningene når den grønne planten din har fått gule blader.


Anne B. Ragde med hjertet i halsen

Populære Anne B. Ragde forteller om sin nye roman «Hjerteknuseren», om korona, ufrivillig ensomhet, savnet av en hund, og om å være lykkelig og trist om hverandre.

En velferdsprofitørs bekjennelser

Hvorfor er det spesielt problematisk om noen blir rike på å gi god omsorg? I sin nye bok deler Karl Kristian Indreeide sine erfaringer, i samtale med Gudmund Skjeldal.


Snorre Valen – Utøyakortet

Utøyakortet er et personlig og politisk anklageskrift mot den norske offentlighetens manglende evne til å ta tak i de ubehagelige følgene av 22. juli.

Fortellingen om en krigersk kronprins

Det andre bindet I Tore Rems store fortelling om Olav V gir et nærportrettet av en kronprins i krig og et viktig bidrag til den norske krigshistorien.

Tomms afrikanske fortellinger

I mange år var Tomm Kristiansen selve «stemmen fra Afrika». Afrikanske fortellinger er et knippe fortellinger mangfoldige og fascinerende som kontinentet selv, fra en av norsk journalistikks beste formidlere.


Ferievanning: De beste tipsene

Skal du på ferie og lurer på hvordan du skal få plantene til å overleve gjennom sommeren? Fortvil ikke, her gir Anders Røyneberg, bedre kjent som @arcticgardener, deg sine ferievanningstips. 

Sorga etter sjølvmordet

Den selvbiografiske romanen Djuphavsslettene er en sterk historie om sorg etter å ha mistet et barn i selvmord. Her forteller forfatter Hilde K. Kvalvaag om arbeidet med boka.

Sommermat fra Midtøsten

Vidar Bergum er bosatt i Istanbul, hvor han bl.a. driver matbloggen Et kjøkken i Istanbul (etkjokken.com). Her gir han deg sine beste tips for sommermat med smak av Midtøsten.


Skinnelangs med Erlend Garåsen

Boka Skinnelangs gir deg inspirasjon til årets norgesferie, enten du vil ta pedalene fatt eller vandre i en nedlagt jernbanestrekning. Her gir forfatter Erlend Garåsen deg tre av sine favorittturer.

En sykepleiers farvel

Vigdis J. Reisæter arbeidet som sykepleier i eldreomsorgen i nesten ti år. Hennes personlige historie om hvorfor hun valgte å si opp i protest er også historien om en skyggeside ved norsk helsevesen.

Poesi som pusterom

Med sin diktsamling Du er nok ønsker Victoria Dalsberget å gi unge et pusterom i hverdagen. Kanskje vil den også kunne fortelle noe til deg som forelder, og være en samtaleåpner om tanker du ikke visste barnet ditt hadde.


Bli frisk uten sukker

Bente Josefsen er en av Norges fremste eksperter på sukkeravhengighet. Her gir hun deg sine beste råd for å bli frisk uten sukker – med metoden og maten som hjelper deg.

Da kvinnene omsider fikk være med

I Norsk kvinnehistorie på 200 sider setter Hege Duckert kvinnene i sentrum og beskriver norsk kvinnehistorie slik den aldri har vært fortalt før. På denne siden forteller hun om bakgrunnen for og arbeidet med boken. 

Heimalaga: Kva gjer deg glad?

Populære Margit Dale er opptatt av å fylle dagene med noe som betyr noe og gir glede. Som f.eks. god mat. Nå er hun aktuell med boka Heimelaga. På denne siden byr hun på to av sine beste oppskrifter.


Plantelykke med @arcticgardener

Er det noen som vet hvordan man holder liv i en plante, er det Anders Røyneberg, også kjent som @arcticgardener. Her gir han deg sine beste tips for å få plantene til å trives.

Irriterende kolleger

De fleste har vel irritert seg over kolleger. Her byr den populære foredragsholderen Per Henrik Stenstrøm på gode råd for hvordan de best kan forstås, samt noen tips til alle som begynner å bli lei av hjemmekontor.

Bekjemp dørstokkmila

NRKs Jann Post har tatt steget fra overvektig arbeidsnarkoman til livsglad løpeentusiast. Her deler han sine fem beste triks i kampen mot dørstokkmila.


Få god familieøkonomi

Her gir økonom Lene Drange deg sin guide til de viktigste grepene du gjør for familieøkonomien, fra grunnleggende sikkerhet til investering i fond og aksjer.

Vindmøllekampen

Hvorfor har motstanden mot vindkraft eksplodert i Norge? Anders Totland har reist land og strand rundt for å forstå hva i alle dager det er som skjer. Her forteller han om arbeidet med boka.

På verdens tak med Erika Fatland

Prisvinnende Erika Fatland forteller om sin storslåtte Himalaya-reise som førte fram til kritikerroste Høyt: En reise i Himalaya.


Hvorfor lyver vi?

Hva er løgn? Og hvorfor er det så galt å lyve? I sin nye bok utforsker professor Lars Fr. H. Svendsen løgnens filosofi.

Hjernetrening med Kaja Nordengen

Hjerneforsker Kaja Nordengen lærer deg hvordan du selv kan trene din fantastiske hjerne ved å ikke velge minste motstands vei.

På naturens skuldre

I sin nye bok byr Anne Sverdrup-Thygeson på eventyrlige fortellinger om naturens vidundre. Her forteller hun selv om boka.


Tore Rem om Olav V

Prisbelønte Tore Rem er aktuell med første bind i en storslått trilogi om Kong Olav V, innvandreren som ble Århundrets nordmann.

Bård og Atles beste råd

I sin nye bok har Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen samlet rådene du alltid har trengt, men aldri fått.

Annes quizkjempe

Hva heter Rocky Mountains på svensk? Anne Gaathaug, en av Norges mest anerkjente quizmastere, gir deg svaret i sin nye quizbok.


Gode matpakketips

Desirèe Andersen deler sine beste råd for sunne og gode matpakker, samt oppskriften på tre av sine matpakkefavoritter.

Tjoras matteskole

I sin nye bok gir populære Håvard Tjora praktisk og logisk leksehjelp til alt elevene skal kunne, fra 1. til 10. klasse. Her forteller han selv om boka.

Lær deg Norli-fletten

Cecilie Krogh, en av Norges mest ettertraktede stylister, lærer deg hvordan du kan lage Norli-fletten!