Hagetid

Det er tid for å forberede hagen for vår og sommer. Enten du vil dyrke dine egne grønnsaker eller pryde hagen med vakre stauder og blomster – her er bøkene du trenger. Og for de aller yngste gartnerne har vi en fargerik klaffebok om hagens mange småkryp.


Hageboka: Alt om stell av hagen

André Strömqvist

En heldekkende grunnbok i hagepleie.

André Strömqvist er en av Nordens fremste hageskribenter, og siden 2007 har han formidlet gode råd og smarte tips via sin faste spalte i Skandinavias ledende hagemagasiner.

I Hageboka tar han deg gjennom alle sider av hagearbeidet og viser hvordan stell av planter, busker og blomster kan være både lettvint og givende hvis du gjør det riktig.


Kjøkkenhage

Kirsty McKinnon

Dyrk din egen mat! Kortere reise kan ikke maten vår få.

Ikke alle vekster trives overalt, men overalt trives det vekster! Dette er en delikat, praktisk og informativ oppslags- og bruksbok for de som ønsker å lage en økologisk kjøkkenhage. Boka tar for seg dyrking av grønnsaker, urter, frukt og bær av sorter som egner seg for økologisk dyrking i norsk klima.


Beskjæring i hagen

Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen

Beskjæring forynger og holder planter friske.

Hmmm. Er det på høsten eller på våren man skal klippe epletrærne? Med Beskjæring i hagen i bokhyllen behøver du aldri mer lure på dette. Her får du de beste rådene om hvordan du beskjærer trær, busker, hekker, roser og klatreplanter. Og med riktig beskjæring forynger og holder du plantene i hagen friske. Frukttrærne bærer mer frukt, rosene blir frodigere og hekken tettere.


Dyrking i pallekarm

Eva Robild

Skap din egen kjøkkenhage, uten et eneste spadetak.

Det er både enkelt og morsomt å dyrke i pallekarmer! Å skape en egen avling krever verken en hageparsell eller en stor hage – det kreves faktisk ingen hage i det hele tatt. Ved hjelp av pallekarmer og jordsekker kan du skape et perfekt bed til og med på asfalt!


Stauder

Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen

101 flerårige stauder.

Lær hvordan du kan skape den beste hagen ved å velge riktige planter og plasseringer. Med denne boka kan du skape din egen frodige drømmehage. Enten du bor ved kysten eller på fjellet, har en sumpete hage eller en tørr hage på sandgrunn, finnes det stauder du kan bruke i hagen. Anlegg lettstelte staudebed som vil glede deg med blomstring eller dekorativt bladverk gjennom hele sesongen, år etter år.


Det kravler og kryr

Emily Bone og Nat Hues (ill.)

Nydelig klaffebok om insektenes og sommerfuglenes spennende verden.

Visste du at biene kan danse? Og at det finnes kjøttetende sommerfugler? Og at mange vanninsekter faktisk ikke kan puste under vann? Løft på klaffene og få svar på alt du lurer på om insektenes og sommerfuglenes spennende verden.