Tid for hage

Det er tid for å forberede hagen for vår og sommer. Enten du vil dyrke dine egne grønnsaker eller pryde hagen med vakre stauder og blomster – her er bøkene du trenger.

Stiklinger

Liten plante, stor glede

Instagramfenomenet Plant Papis deler gleden over stiklinger og ekte plantelykke. Du får konkrete råd hele veien i prosessen: Hva er det lurt å tenke på når du tar en stikling? Hva skal til for at stiklingen skal bli en stor og sterk plante? Og ikke minst, hvordan gir du vekk den perfekte stiklinggaven slik at også vennene dine får stilkingdilla?

La deg inspirere av Plant Papis, og opplev gleden av å skape nytt planteliv. Det er enkelt, det er gøy, og det er mer populært enn noensinne.

Dyrking i pallekarm

Inspirerende og matnyttig om å dyrke grønnsaker, urter, bær og blomster i pallekarmer. Trenden med å dyrke sin egen mat blir stadig sterkere, og med pallekarmer kommer du raskt i gang med dyrkingen. Her viser Eva Robild hvordan du skaper en frodig kjøkkenhage uten å behøve å ta et eneste spadetak.

Nå til tilbudspris 149,-.

Planteformering

Med frø, stiklinger, delinger og avleggere kan du enkelt lage nye planter ute og inne.

I Planteformering får du både inspirasjon og kunnskap til å formere akkurat de plantene du ønsker deg, enten du vil ha flere grønne planter i stuen, sommerblomster på balkongen, grønnsaker i pallekarmen eller stauder i hagen. Boken er skrevet for norske forhold av erfarne gartnere og hagebokforfattere.

Dyrk dine egne grønnsaker

Inspirasjon og praktiske gartnerråd til deg som drømmer om å skape din egen grønnsakhage.

Dyrk dine egne grønnsaker presenterer 39 grønnsaker som trives under norske forhold, som bønner, blomkål, brokkoli, chili, hvitløk, rødbeter, mais, løk, spinat og stangselleri. Grønnsakene er alfabetisk presentert med alt du trenger å vite fra du sår til du høster. Et innledende kapittel lærer deg det nødvendige om såsted, prikling, ompotting, utplanting, temperatur, jordsmonn, vanning, gjødsling, bekjempelse av skadedyr og innhøsting.

Bestselgere på tilbud

 1. Dyrking i pallekarm
  Dyrking i pallekarm
  Tilbudspris 149,- Ordinær pris 339,-
 2. Plantelykke
  Plantelykke
  Tilbudspris 169,- Ordinær pris 349,-
 3. Dyrking i drivhus
  Dyrking i drivhus
  Tilbudspris 149,- Ordinær pris 339,-
 4. Ville blomster i Norge
  Ville blomster i Norge
  Tilbudspris 169,- Ordinær pris 449,-
 5. Gro
  Gro
  Tilbudspris 169,- Ordinær pris 399,-
 6. Beskjæring
  Beskjæring
  Tilbudspris 323,- Ordinær pris 369,-

Plantelykke

Stell og innred med grønne planter

Lurer du på hvordan du kan lykkes med grønne planter? Hvordan du skal innrede med dem, og hvordan du kan få dem til virkelig å trives?

Anders Røyneberg, også kjent som @arcticgardener, har over 100 grønne planter i leiligheten sin i Oslo. Her gir han deg sine beste råd om hvilke planter som passer hos deg, og om hva de trenger av jord, gjødsel, vann og lys for å trives. Du får vite hvordan du tar avleggere og stiklinger, og hva du bør forberede når du skal reise bort, slik at plantene er like fine når du kommer hjem igjen.

Nå til tilbudspris 169,-.

Beskjæring

Busker og trær, frukt og bær

En nyttig, humoristisk og lesverdig bok om trærnes fascinerende liv. Denne boka gir deg lyst til å gå løs på forvokste busker, formløse trær, og vedlikehold av frukttrær og blomster i hagen.

Tor Smaaland er bl.a. tidligere slottsgartner, og her får du grunnleggende prinsipper for hvordan trær og busker vokser. Ved hjelp av trinn for trinn-bilder, tegninger og forklaringer viser han hvordan du skal beskjære dem. 

Gro

En håndbok om grønne inneplanter

Innendørs plantestell som tar høyde for lange vintre og nordiske lysforhold.

Gro er delt inn i tre deler. Det starter med basiskunnskap om lys, jord, gjødsel og mer du har nytte av uansett hvilke grønne planter du har hjemme. Deretter kommer et lite oppslagsverk med planteportretter som tar for seg et utvalg planter og spesifikke tips og triks for å få akkurat disse til å trives. Til sist gir boken deg en praktisk innføring i hvordan du potter om, tar stiklinger eller gror mangotre i vinduskarmen, for å nevne noe.

Nå til tilbudspris 169,-.

Små hagar

Hagevandring full av inspirasjon og tips!

Bli med fotograf og forfatter Lisbeth Dreyer på en hagevandring utenom det vanlige. Her møter du mennesker som har stor glede av å skape særegne, miljøvennlige, frodige og fantastiske hager på liten plass.

Dyrk økologisk

Når du velger å dyrke økologisk, tar du et skritt mot giftfri mat, bedre miljø og en mer bærekraftig livsstil. Men hva innebærer det egentlig å dyrke økologisk?

Med enkle og håndfaste tips, vakre bilder og dyrkingsglede hjelper Eva Robild deg fra idé til handling.

Nå til tilbudspris 170,-.

Beredskapshagen

Slik får du mat ut av plenen

Maria Nordrum

Hva gjør du om Norge blir rammet av en matvarekrise?

Beredskapshagen viser deg, steg for steg, hvordan du går frem. Boken tar utgangspunkt i at du har lite dyrkingserfaring og minimalt med hageredskaper, og presenterer enkle og velprøvde dyrkingsteknikker som kan fungere i en krisesituasjon. Den gir også råd om langtidsoppbevaring av mat, og inneholder en dyrkingsveileder.