GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Få hjemmekontoret til å fungere

Å arbeide hjemmefra fungerer godt for de fleste, men det krever disiplin og at vi holder styr på våre ting.

På kontoret har vi oftest de nødvendige rammer, for å holde noenlunde orden, men på hjemmekontoret kan det se helt annerledes ut, og det er ikke en selvfølgelighet å være organisert på samme måte.

Men nå er det på høy tid å ta et grep om dette og sørge for å få struktur og kontroll – også på hjemmekontoret!

Slik gjør du hjemmekontoret mer effektivt:

  • Start dagen med en gjøremålsliste, se over kalenderen, oppgavelisten din, supportsaker og mail, og skriv ned alt du må gjøre.
  • Deretter sorterer du de ulike arbeidsoppgavene, sånn at du får gjort det viktigste og det som haster mest først.
  • Planlegg dagene dine: Senest dagen før bør du planlegge hva du skal gjøre neste dag. Planlegg også pauser. Sitter du i koronakarantene eller må jobbe hjemmefra fordi du ikke får lov å gå på jobb, er det lett å få «brakkesyken». Du føler deg småsprø i hodet, blir deppa og kjenner deg utenfor. Det er også viktig å planlegge noen pauser til hvordan du kan komme deg ut og lufte hodet. Bruk pausene til å spise lunsj og gå ut. Ikke nødvendigvis for møte andre, men kom deg ut døra.
  • Ha alltid blokk og penn tilgjengelig. Der kan du skrive ned hva du skal gjøre noe med når de oppstår i hodet ditt.  Se over det du skriver ned et par ganger om dagen og bestem hva du skal gjøre med den og den enkelte saken. Parker resultatet av tenkingen din på en liste eller, om det haster, på kalenderen.

Kalendere og avtalebøker

Skrivesaker

Notatbøker og blokker


Arkivering

Rekvisita

Paperchase