Breaking News!

Høstromanene du kan glede deg til!

Bokhøsten 2021 ser helt fantastisk ut, med høydepunkter på rekke og rad. På denne siden kan du lese mer om noen av bøkene vi ser fram til å dykke ned i. Åh, som vi gleder oss!

Samtlige bøker kan forhåndsbestilles nå på norli.no.

Jesper og Trude – SIGNERT ved nettbestilling

Byens spor – bok 4

Storslått fortsettelse på Byens spor-bøkene.

Byens spor: Jesper og Trude er den vakre og rørende fortsettelsen på et av høydepunktene i Lars Saabye Christensens forfatterskap. Det er blitt åttitall, tidene er forandret, byen også, men det er mange av de samme sporene. Nå er det Jesper og Trude som står i sentrum, de er de voksne, de som må finne retning og bære livet. 

Boka er en emosjonell berg-og-dal-bane, det er morsomt, det er trist, det er nådeløst, det er vakkert, det er billedhuggere med egoer som høyhus, det er Gaustad sykehus, det er Jostein, det er Jesper, det er Trude, det er Stine og mange flere.

Forventes i salg 18.08.2021.

Når hvalene synger

Bli med til det stedet hvor hvalene synger ...

For Liza betyr de vakre, uberørte strendene og det sammensveisede samfunnet i Silver Bay, frihet og trygghet for henne selv og den unge datteren. Men det er før Mike Dormer kommer på besøk, og idyllen blir brutt. Den milde og betenksomme engelskmannen, med litt for fine klær, kan ødelegge alt det Liza har jobbet så hardt for å beskytte.

Mikes og Lizas verdener kolliderer i denne uimotståelige og gripende historien fra Jojo Moyes, full av kjærlighet og visdom.

Forventes i salg 20.09.2021.

304 dager – SIGNERT ved nettbestilling

I mars 2015 står Afghanistan-veteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna.

304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Den handler om måten livene våre er vevet sammen på, til en fortelling som strekker seg tusenvis av år bakover i tid. Mest av alt handler den om kampen for å komme seg gjennom et krigstraume, og forsøke å overleve freden.

Forventes i salg 01.10.2021.

Assalamu alaikum

Teksas – bok 4

Det er 2013, og på bunnen av samfunnspyramiden våkner Hillevågsgjengen med tørre lepper, paranoia og svineinfluensa.

Kjeltringene fra verdens rikeste by trodde de hadde lagt det verste bak seg, men nå slår de øynene opp bare for å se at de har den bratteste bakken foran seg: Jan Inge, Cecilie og Rudi står til hårfestet i stress og til brystet i blod.

Men verst av alt, det har begynt å krakelere på innsiden av Jan Inge.

Det ruller mot undergang og fryktelig befrielse når Tore Renberg løsner håndbrekket for det fjerde bindet i Teksas-serien.

Forventes i salg 03.09.2021.

En tid for å leve – SIGNERT ved nettbestilling

Hedda Christine Foss spiller hovedrollen i Ibsens Hedda Gabler, og nå står hun på scenen med en pistol – ladd med skarpe skudd.

På tredje rad sitter en forhenværende kjæreste. På fjerde rad sitter en forhatt kritiker. På første rad sitter landets statsminister.

En tid for å leve, lagt til mars 2019, handler om alt vi ikke vet om hva som vil skje til neste år.
Og om vår tids jag etter oppmerksomhet.

Forventes i salg 20.08.2021.

Dødens hærfører

Den siste vikingkongen – bok 5

Jan Ove Ekeberg

I den femte og avsluttende boken i romanserien bygd over livet til Harald Sigurdsson (1015-1066), kjent som Harald Hardråde, møter vi Harald som enehersker i Norge, og med en stor drøm: I en dristig manøver forsøker han å gjenskape det gamle Nordsjøriket, med Norge, Danmark og England styrt av én og samme konge.

I serien om Harald Hardråde vever Jan Ove Ekeberg sammen virkelige og oppdiktede skikkelser og hendelser til et dramatisk og fargerikt bilde av Norges siste vikingkonge og tiden han levde i.

Forventes i salg 28.09.2021.

Morfar pustet med havet

Trude Teige

Storslått roman om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie.

Et norsk skip blir torpedert i Det indiske hav i 1943. Konrad og Sverre, to brødre fra Sørlandet, er blant de få som overlever. Men de kommer bort fra hverandre, og Konrad ender opp på et sykehus på Java. Der forelsker han seg i den norske sykepleieren Sigrid.

Både Konrad og Sigrid havner i japanske fangeleirer, og brått handler livet kun om å overleve krigens grusomheter. Begge kjemper for å bevare håpet om en bedre framtid, men vil de noen gang treffes igjen? Og hva skjedde med Konrads bror?

Forklaringen

Gaute Heivoll

November 1967. En femten år gammel jente blir funnet knivstukket i et skogsområde like utenfor sentrum.  Hele byen befinner seg i sjokk. En ung mann kommer raskt i politiets søkelys. Arne Isaksen er 21 år gammel. Han har allerede en historie med ordensmakten, og betegnes som «åndssvak». De tar ham med til stasjonen, og han tilstår. Likevel er det noe som ikke stemmer med forklaringen hans.

Forklaringen er en roman om menneskene på utsiden: De fordømte og de urørte. Det er også en roman om vår tørst etter mening i møte med det meningsløse, hvor det til slutt kanskje ikke er selve forbrytelsen som er den største gåten, men mennesket i seg selv.

«Heivoll har klart det igjen; å skrive en bok som river. Denne gangen skaper han opprørthet og fortvilelse; skildrer mennesker så nært og sårt at det smerter.»
– Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Eit nytt namn

Septologien VI–VII

Avslutningen av storverket.

Kunstmaleren Asle bor alene på Dylgja nord for Bjørgvin. Han har stort sett bare kontakt med naboen Åsleik, ungkar og fiskerbonde. I Bjørgvin bor en annen Asle, også han er kunstmaler. De to Aslane er venner og på et vis dobbeltgjengere, to versjoner av det samme livet.

I det tredje bindet av Septologien følger vi livene til de to Aslane i tilbakeblikk. Asle møter den livslange kjærligheten i Ales, kommer inn den katolske troen, får stille ut i Galleri Beyer og kan leve av å male bort alle bildene som har festtet seg i minnet hans. Asle og Ales flytter etter hvert fra byen til huset på Dylgja. Navnebroren gifter seg også, men hans bryllup ender med en hulkende brud og et vondt brudd. 

Forventes i salg 06.09.2021.

Det hvite kartet

De stakk seg ut som pionerer i sin samtid på slutten av 1800-tallet, men skjulte privatlivet sitt. Bertha Torgersen og Hanna Brummenæs er ukjente for de fleste, men historien om de to butikkpikene som traff hverandre i et hardt og maskulint gruvesamfunn på Karmøy, og – ikledd herrehatt og frakk– brøytet seg vei inn i mannsdominerte stillinger, er både fantastisk og vond. De to overskridende «mannedamene» holdt kjærligheten skjult for omverdenen, foretok en uvanlig klassereise, men opplevde også elendighet i kjølvannet av sine livsvalg

Tilbake til Rosenlyst

Familien Winther – bok 8

Familien Winther er samlet på Rosenlyst, familiens sommersted og lystgård ved Trondhjemsfjorden. Her tilbringer de dagene med sykkelløp, tennis, bading i fjorden og te på terrassen. Gitte er fortsatt irritert på Fredrik som har sendt broren hennes, Karsten, på kuranstalt, men ellers er dagene lyse og lange. Sommeridyllen slår imidlertid sprekker da Babette Hartmann dukker opp på døren ...

Tilbake til Rosenlyst er åttende bok i den storslåtte og fortryllende romanserie om livet til den velstående overklassefamilien Winther i Trondheim på slutten av 1800-tallet.

Forventes i salg 26.07.2021.

Den grønne øya – SIGNERT ved nettbestilling

I romanen Den grønne øya møter vi den selvlærte havforskeren Hans Zolon. Zolon forlater de brunsvidde vinmarkene ved Bodensjøen. Han vandrer ut mot havet, han vil se om det finnes håp for fremtiden. På en øde strand skjer noe som skal forandre Hans Zolons ensomme oppdrag fullstendig. Han får en oppgave han ikke aner hvordan han skal løse. Det gjelder livet til et nyfødt barn.

Den grønne øya er en gripende og aktuell roman fra en av landets mest folkekjære forfattere.

Forventes i salg 27.08.2021.

Paradis – SIGNERT ved nettbestilling

For Amar Singh er livet trøblete. Foreldrene tror sønnen lever som en pliktoppfyllende ung sikh med ingeniørambisjoner. I realiteten tar han strøjobber i et bilverksted på Helsfyr og har funnet tilhørighet i islam ? uten at de muslimske kameratene i moskémiljøet på Grønland kjenner bakgrunnen hans. Amars nære venn Fazal er på vei inn i fanatismen, og idet romanen åpner, har ungdomskjæresten Preeti blitt tvangsgiftet.

Så dukker Hauk opp.

Tredje bind i Langelands Oslo-syklus er en frittstående fortelling om savn, lojalitet og sårbarhet i byens sprikende realiteter tidlig på 1990-tallet.

Forventes i salg 30.08.2021.