Høstens største faktabøker

Faktahøsten er tettpakket med godbiter. Her får du personlige beretninger, fristende kokebøker, fargerike reiseskildringer, inspirerende strikkebøker og mye mer.


Christine Kohts historie, skrevet av Joachim Førsund.

«Hvis det skal være noen vits med denne boken, nå, etter alt jeg har vært igjennom, og mens jeg ennå lever, så kan jeg like gjerne fortelle alt. Alt jeg har vært redd for, alt jeg har skammet meg over, alt jeg har angret på, alt jeg har villet skjule for andre; det blir så smått i møtet med døden.»
– Christine Koht

Forventes i salg 21. september.


Lars Saabye Christensen har gått gjennom brev, dokumenter og bilder i familiens eie og møysommelig gravd fram den spennende historien til sin farmor og farfar.

«En perle av en bok! [...] et nydelig familieportrett, og samtidig en nøkkel inn til Lars Saabye Christensens øvrige forfatterskap.»
– Sindre Hovdenakk, VG

«En kjærlighetserklæring til en farmor han forsøker å mane fram fra glemselens slør. Det er ei inderlig, vakker bok.»
– Inger Bentzerud, Dagbladet


Strikk vakre plagg fra Snøsøsteren-universet!

Strikkeoppskriftene i denne nye KlompeLOMPE-boka er inspirert av julebokklassikeren Snøsøsteren. Med utgangspunkt i Lisa Aisatos vakre tegninger har KlompeLOMPE designet flotte strikkeplagg for både barn og voksne. Her er oppskrift på den røde kåpa og lua til Hedvig, skjerfet til Julian, genseren, buksa og bamsen til Augusta, luer og votter, tøfler, julepynt og enda mer. Hver av de rundt 25 oppskriftene i boka har detaljerte fremgangsmåter, diagram og foto.

Boka er vakkert designet og er illustrert med tegninger av Lisa Aisato.


En lettlest og fortellende dobbeltbiografi om Donald Trump og Joe Biden, og samtidig en svært kvalifisert analyse av deres sjanser til å vinne høstens presidentvalg.  I tillegg gir USA-kjenner Hans Olav Lahlum oss en nyttig innføring i USAs politiske system – og et tankevekkende innblikk i hvordan supermakten USA gradvis ble til et dypt polarisert og splittet samfunn.


Den bestselgende forfatteren Erika Fatland med ny, storslått reiseskildring fra Himalaya.

Vi har lest om fjellklatrere på vei opp mot Mount Everest og om reisende på åndelig søken til buddhistiske klostre. Men hvor mye vet vi om menneskene som bor i Himalaya? Fatland lar oss møte dem på nært hold, samtidig som hun tar oss med på en svimlende reise i høyden, gjennom utrolige landskap og dramatisk, ukjent verdenshistorie – helt frem til dagens brennbare konflikter.

Forventes i salg 1. oktober.


Hva skal til for å bli best? I denne boka tar Eirik Kristoffersen oss med på innsiden av Norges fremste elitestyrke.

I august 2020 ble general Eirik Kristoffersen innsatt som Norges nye forsvarssjef. Men det meste av karrieren har han tjenestegjort i Forsvarets spesialkommando (FSK) – en myteomspunnet militær styrke med svært harde opptakskrav. For å bli en del av FSK, må man ha den rette «jegerånden», men hva innebærer det?

Dette er en bok om ledelse, motivasjon og kultur, men først og fremst om den innbitte viljen til alltid å bli bedre.


I løpet av de årene Norge var okkupert av tyskerne var det nærmere 20 000 fanger som satt på Polizeihäftlingslager Grini i Bærum. For første gang får vi en samlet fremstilling av det dramatiske livet på Grini og alt det som skjedde der før, under og etter andre verdenskrig.

«Per Vollestads bok om livet på Grini gir et unikt bilde av livet i Norges størst fangeleir under den tyske okkupasjonen.»
– Atle Nielsen, Bok365


Nye oppskrifter på tykke og gode gensere, votter og luer til turglade villmarksbarn og voksne som liker å være ute i all slags vær.

De genuine og særpregete mønstrene er inspirert av urfolk og av naturen. Her finner du Arktisk sommer, Kvitebjørn, Hopi, Suaq og mange flere. Genserne skal tåle vær og vind, derfor er de strikket i robust og slitesterk ull fra norske og islandske sauer.


Eyvind Hellstrøm deler alle de fantastiske oppskriftene han har for et godt liv, og alle de finessene og hemmelighetene som mesterkokken har på lur blir oss til del. Det handler om kjærlighet til mat og kjærlighet til de rundt deg. Det er det enkle og det nære i fokus, og det er rene og gode råvarer, og ikke minst et utall tips som Hellstrøm har i ermet for å oppnå det beste resultatet.

Å invitere til bords, enten det er til hverdag eller fest, er å ta ansvar for sine gjesters velbefinnende. Kunsten å kunne koke sammen god mat er å gi kjærlighet til sine nærmeste.


Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Jørn Idar Almås Kvig

Den store norske ølboka som lærer deg å bli en bedre ølkjenner.

Ekspert Jørn Idar Kvig og ølfantast Stian Staysman tar deg med på en reise i ølets rikfoldige verden. Her får du vite hvilke øl som passer til hvilke årstider, hvordan du lager ditt eget øl, hvordan du trener opp lukte- og smakssans, du får en oversikt over gode ølsteder og blir tatt med til ulike norske ølprodusenter. I tillegg får du ta del i mange gode ølhistorier fra forfatterne. Dette er er årets store ølbok med alt du trenger å vite for å bli god på øl!

Forventes i salg 23. september.


Glitrende fortellinger om vårt samspill med naturen. Her deler den Bragepris-nominerte forfatteren av Insektenes planet eventyrlige fortellinger om naturens vidundre. Populærvitenskap i verdensklasse!

«Anne Sverdrup-Thygeson er en biologiprofessor med utstrakt grad av formidlingsevne. Det er hun ikke alene om å være, men jeg vil allikevel påstå at hun med sine spreke koblinger mellom natur og kultur er et unikt eksemplar av arten.»
– Knut Hoem, NRK