Høstens største krimbøker

Bokhøsten 2020 vil garantert gi gåsehud!  Gled deg til gjensyn med favorittkarakterer og helt nye bøker fra mange av de mest populære krimforfatterne!


Krimkongen Jo Nesbø er i høst tilbake med en ny, frittstående spenningsroman!

Kongeriket er en mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge – om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Ikke minst er det en roman om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.

«Jøss, så god han er [...] «Kongeriket» er ikke en thriller, men først og fremst en sabla god og nervepirrende roman.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet


Enhver William Wisting-krim fra Jørn Lier Horst er en begivenhet. Sak 1569 er den fjerde, frittstående boken i Cold Case-kvartetten, der Wisting gjenåpner saker som virker umulige å løse.

William Wisting er inne i sin andre ferieuke. Fra sidelinjen observerer han hvordan en lokal forsvinningssak utvikler seg til å bli en nasjonal nyhetssak. Agnete Roll har vært borte i tre dager, uten livstegn.

Mens forsvinningen fremdeles skaper overskrifter mottar han et brev som kun inneholder en spesiell tallkombinasjon. Det trekker ham inn i en gammel sak han ikke tidligere har hatt befatning med.

Forventes i salg 26. september.


Joona Linna er tilbake! Serien har hatt enorm suksess i mange land. Bøkene har originale plott, og er mørke og grufulle i sin beskrivelse av menneskelig ondskap.

En ung kvinne forsvinner på vei hjem fra skolen. Fem år senere blir hun funnet drept på en lekeplass midt i Stockholm. Gjennom overvåkningskameraer klarer Joona Linna å spore opp et øyenvitne. Når det viser seg at vitnet er en psykisk syk mann som overhodet ikke husker noe av det han har sett, kontakter Joona hypnotisør Erik Maria Bark.

Forventes i salg 21. oktober.


I Nabovarsel introduserer Norges krimdronning Unni Lindell oss for en ny, svært ung og uerfaren etterforsker ved navn Lydia Winther, kalt Snø.

Det er en stekvarm juli i Oslo. Noen befinner seg ulovlig inne i et ferietomt hus i et stille nabolag på Bekkelaget. I kjelleren holdes en mann fanget.

Sonja Jansen passer hagen for naboene som er på ferie. En dag synes hun tydelig at hun ser noen i vinduet og hun bestemmer seg for å varsle politiet. 23 år gamle Snø rykker ut sammen med en kollega. Snø jobber ved Sentrum Politistasjon i Oslo, men ønsker seg på sikt til Drapsseksjonen ved Politihuset.

«Krim i toppklassen! [...] Matcher sitt eget toppnivå i denne velskrevne krimromanen.»
– Sindre Hovdenakk, VG


Spennende finansthriller fra Tom Egeland som sitter som et skudd!

Da kona og datteren til finansmannen Christian Collett Archer blir kidnappet, må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Richard Skøyen samarbeide om å sirkle inn den skyldige.

De har tatt det kjæreste han har. Men har han råd til å kjøpe dem fri?

Storkapital.
Lyssky transaksjoner.
Liv står på spill i et nådeløst kidnappingsdrama.

«Krimforfatter på øverste hylle.»
– Tor Hammerø, Nettavisen      


Ny, ambisiøs vestlandskrim med lensmann Ole Vik! 

Drapet på en avisredaktør ryster Fjellberghavn. Har bølgen av journalistdrap nådd Norge? Flere drap ryster byen. Politistasjonssjef Cecilie Hopen får ingen lett oppgave når hun skal følge magefølelsen sin, for den er på kollisjonskurs med den tilsynelatende opplagte løsningen. Midt oppe i det hele må Cecilie også håndtere et tilsynelatende uløselig dilemma og et svik blant en av sine nærmeste medarbeidere.


Vinger av sølv er en frittstående oppfølger til fjorårets Gullburet. En besettende spenningsroman om svik, hevn, sterke kvinner og søsterskap.

Faye hadde alt. En perfekt ektemann, en høyt elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Så mistet hun alt. I løpet av noen korte måneder med dramatiske hendelser var alt borte - med unntaket av ønsket om hevn.


Mesterlig!

«En voldsomt aktuell og mesterlig utført krimbok. [...] Alt er så godt gjort at man har lyst til å lese boken en gang til når man vet hvordan alt henger sammen»
– Elin Brend Bjørhei, VG

En av Karin Fossums beste krimromaner

«Når Karin Fossum først er virkelig god, så er det knapt noen som skriver bedre krim enn henne.»
– Ole Jacob Hoel, Adresseavisen


«Alt i alt er dette blitt en solid thriller, som vil lande høyt i lesebunken når årets norske krim- og spenning-utgivelser skal veies, vurderes og prioriteres.»
– Vebjørn Rogne, Bok365

«En krysning av privatdetektivfortellingen og en klassisk «whodunnit» i salig Agatha Christies ånd. Begge sjangre kan synes grundig utvasket, men Jørgen Brekke klarer å holde på interessen hele veien. […] Leseverdig, godt fortalt.»
– Leif Ekle, NRK


Tredje krim med Selma Falck som hovedperson!

Under et venninnetreff på en fortausrestaurant i september 2019 faller ett enkelt skudd fra en snikskytter. Skuddet treffer Selma Falcks gamle håndballvenninne Linda Bruseth i hodet, og skader Selma i armen. Linda er en anonym og ukjent stortingsrepresentant, og både pressen og politiet antar umiddelbart at Selma var det egentlige målet for attentatet. Hun ser ingen grunn til å tvile på dem. Men nærmere undersøkelser viser raskt at alle tar feil ...

Forventes i salg 25. september.


Høyaktuell krim der setting er en storby i karantene, med et dødelig virus som truer med å snu samfunnet på hodet.

London, episenteret av en global pandemi, er en by i karantene. Vold og sivil ulydighet blusser opp. Ingen er trygg fra det dødelige viruset som allerede har tatt tusenvis av liv. Helsevesenet er i krise.

Vi møter førstebetjent Jack MacNeil på sin siste dag hos Metropolitan Police, før han skal pensjoneres. Jobbkarrieren hans er på randen, ekteskapet har kollapset, og familien er rammet av viruset. Farlige krefter følger alle hans bevegelser, forberedt på å drepe for å skjule sannheten. Hva vil stoppe ham først - viruset eller morderne?

Forventes i salg 21. september.


Norsk debutant som har skrevet en dypt original og nervepirrende thriller!

«Uutholdelig spennende! Knallproff thriller-debut. Silje O. Ulstein skriver som en dreven forfatter. Boka dirrer av spenning absolutt hele veien.»
– Katrine Judit Urke, Dagbladet

«... den beste, og kanskje vemmeligste norske krimdebuten på mange år.»
– Ole Jacob Hoel, Adresseavisen


Forfatteren av Beier-trilogien er tilbake!

Som barn opplevde Stella at faren hennes, Ringo, ble dømt for å stå bak brannen som drepte mora.

Tjuefem år senere har Stella akkurat sonet ferdig en narkodom og drar tilbake til vestlandsbygda Vike for å begrave sin far. Samtidig vil hun begrave et liv med rusmisbruk og kriminalitet. Hun er endelig sterk nok til å stable sitt eget liv på beina.

Wiike-slekten har alltid styrt over stort og smått i Vike. Matriarken Esther Wiike tok seg av Stella etter brannen, og senere ga hun Ringo en ny sjanse. Stella arver en andel av Wiike-slektens selskap, men arven utløser sterke krefter.

Snart innser Stella at Ringo betalte en pris for å komme Wiike-slekten nær. Nå må hun bestemme hvor høy pris hun selv er villig til å betale.

Forventes i salg 16. oktober.


Ny Barbarotti-krim fra en av Sveriges største forfattere!

Gunnar Barbarotti blir privatdetektiv på Gotland!

Gunnar Barbarotti og Eva Backman er begge politietterforskere i Kymlinge. De er også blitt et par, noe de selv tror at ingen andre vet. En dag havner en merkelig sak på bordet deres. En tidligere bussjåfør mottar flere dødstrusler i etterkant av en alvorlig ulykke der mange omkom. Saken får ingen løsning.

Seks år senere, etter en skyteepisode i tjeneste, bestemmer Barbarotti og Backman seg for å ta permisjon et par måneder. De får låne et hus på Gotland og har en rolig og fin tid. Men en dag ute på tur møter de en mann på sykkel. Barbarotti synes det er noe kjent med mannen. Er det bussjåføren fra flere år tidligere? Hva skjedde egentlig med ham?

Forventes i salg 6. oktober.


Et nytt høydepunkt i krimserien med K2 og Patricia!

Den unge privatdetektiven Aurora Holmes dukker plutselig opp i livet til K2 en sommerdag i 1973. K2 blir raskt betatt, men kort tid etter blir hun funnet drept i Akerselva. K2 sier ja til å lede etterforskningen, og sporene leder ham tilbake til Den kalde krigen, til 2. verdenskrig og til den finske borgerkrigen i 1918.

Svanemordet er den niende romanen i serien om K2 og Patricia!

«Storveis, Lahlum! [...] Kanskje den beste krimromanen til hyperproduktiv forfatter.»
– Ole Jacob Hoel, Adresseavisen


Den trettende boken om Fredric Drum og Skarphedin Olsen!

Drum-serien tilhører en klassisk krimtradisjon hvor mysteriene har røtter i historien, men likevel er aktuelle i dag. Alle bærer preg av forfatterens store kunnskaper og har en gåtefull kjerne av mystikk.

Kripos-etterforsker Skarphedin Olsen har flyttet til Røros og blitt politisjef i byen. Så gjøres det et makabert funn: I en maurtue stikker det opp en menneskearm. Armen blir undersøkt av patologer, samtidig som det viser seg at det ikke er meldt om noen som er savnet eller har vært utsatt for en ulykke. Mysteriet vekker oppsikt da det etterhvert viser seg at armen tilhører en svært kjent person.


Journalist Martin Scarsden returnerer til Port Silver for å starte på nytt sammen med sin kjære Mandy. Men når han kommer frem, finner han sin barndomsvenn drept, og Mandy er politiets hovedmistenkte. Desperat etter å renvaske sin partner, drar Martin på jakt etter sannheten.

Mediene kommer raskt til kystbyen, fristet av en fortelling som har alt: sex, narkotika, kjendiseri og religion. Martin jager sin største sak i karrieren, og sin mest personlige. Mens Martin kommer nærmere morderen, kommer også hemmelighetene fra den traumatiske barndommen hans opp i dagen. Han må bestemme seg for hva som er viktigst - saken eller familien sin ...


Assistenten er en medrivende fortelling fra en forbudstid mellom to kriger. Bakteppet er borgerkrigen i Spania, norsk arbeiderklasses engasjement knyttet til borgerkrigen og Norges rolle i det storpolitiske oppspillet til annen verdenskrig.

«Langsom og litterær krim som det er en nytelse å lese.»
– Marit Egaas, Stavanger Aftenblad


Ulvesommer foregår i Haparanda, på grensen til Finland. Da det viser seg at en ulv funnet død i skogen har rester av et menneske i magen, forstår politietterforsker Hannah Wester at dette ikke blir en vanlig sommer. Den avdøde som ulven har spist av kan knyttes til en blodig narkotikahandel i Finland. Hannah og kollegene hennes må snu alle stener for å finne ut hva som har skjedd. Men tiden er knapp, det er andre som er på jakt etter byttet.