GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Forfatterintervjuer fra Norli


Jentedoen er perfekt for heksesirkelmøter

Hekser, søsterskap og feministisk oppvåkning danser om hverandre i Ida Lóriens nye diktsamling. I diktsamlingen Jenter på do slipper hun raseriet løs med nådeløs, messende poesi.

Jeg nekter at den norske stat skal ha lykkes i å utrydde oss

Stjernekampvinner, aktivist og nå også forfatter: Ella Marie Hætta Isaksen har skrevet boka Derfor må du vite at jeg er same som et opplysningsverktøy, en kjærlighetserklæring, og som en aldri så liten protest til den norske stat. 


Jeg ga meg selv redigeringsforbud

Per Petterson kaller det en ’reservebok’, men innrømmer samtidig at Mitt Abruzzo ble det lengste bokmanuset han noen gang har levert. Hva er det som gjør at Mitt Abruzzo skiller seg ut? Og hva betyr egentlig Abruzzo? 

- Noen ganger var det helt jævlig

Skuespiller og forfatter Tinashe Williamson har gjort braksuksess med debutboka Håndbok for unge antirasister. Likevel kan hun fortelle oss at hun flere ganger vurderte å legge fra seg hele prosjektet. Deler av skriveprosessen har vært veldig vanskelig.


Absurd å skrive krigsroman i sanntid

Simon Strangers nye roman, 304 dager, håver inn lovord og høye terningkast. Boka tar for seg livene til to Afghanistan-veteraner, en på hver side av krigslinjen, og har brått blitt brennaktuell. Vi har snakket med Stranger om hvordan det er å skrive romaner om virkelige mennesker, om hvordan krig koster mer enn bare penger – og om en hest.

– Det vanskeligste var å være ærlig

Visesanger, musiker og straks jubilant: Jan Eggum er aktuell med nye memoarer. Eggum fyller snart 70 år og kan se tilbake på 50 år som artist. I boka Så langt har alt gått bra åpner Eggum opp om oppvekst, kjærlighet, turnéliv og suksess – og noen avsløringer har vekket aldri så lite oppsikt.


Velg champagne til fårikålen!

Sara Døscher er aktuell med en ny bok! Boka Sprudlende er et hendig oppslagsverk om flytende, sprudlende dråper.


– Utlært kan en være i grava

John S. Jamtli tegnet i hemmelighet i skoletimene, men det tok lang tid før han ble fornøyd med egne tegneferdigheter. Nå er han aktuell med det tredje og frittstående albumet i den kritikerroste Sabotør-serien.

Hva gjør du med gule blader?

Plantebonanza-forfatter Anders Røyneberg forklarer årsakene og løsningene når den grønne planten din har fått gule blader.

Nyheter på engelsk

Her er de største og mest aktuelle boknyhetene på engelsk akkurat nå.

Få digitalt besøk av Cecilia Samartin!

Forfatterstjernen Cecilia Samartin er aktuell med Kolibri, og nå ønsker hun å komme på digitalt besøk til sine norske lesere. Les mer og søk her!

Høstens beste kokebøker

Kom høsten i møte med disse velsmakende kokebøkene fra noen av våre fremste matprofiler. Her får du tips til god, sunn og rask hverdagsmat – og inspirasjon til maten som får gjestene til å forsyne seg både to og tre ganger.


Høstens nye sy- og strikkebøker

Her er bøkene som inspirerer og lærer deg å sy og strikke drømmegarderoben – til deg selv og de du er glade i. Enten du er nybegynner eller viderekommende, byr disse bøkene på praktiske tips og oppskrifter for lekre, fargerike og praktiske klær.

Anne B. Ragde med hjertet i halsen

Populære Anne B. Ragde forteller om sin nye roman «Hjerteknuseren», om korona, ufrivillig ensomhet, savnet av en hund, og om å være lykkelig og trist om hverandre.

Alle elsker Mummitrollet

I over 70 år har Mummitrollet og vennens hans tatt oss med på eventyr i den magiske Mummidalen. Hos Norli finner du en rekke Mummi-produkter, bl.a. lekre, forgylte figurer fra Skultuna.


En velferdsprofitørs bekjennelser

Hvorfor er det spesielt problematisk om noen blir rike på å gi god omsorg? I sin nye bok deler Karl Kristian Indreeide sine erfaringer, i samtale med Gudmund Skjeldal.

Krimbøkene du kan glede deg til!

Krimhøsten 2021 er full av topptitler, fra både norske og internasjonale spenningsmestere. Her er noen av bøkene vi skal kose oss med når kveldene blir mørkere.

Høstromanene du kan glede deg til!

Bokhøsten 2021 ser helt fantastisk ut, med høydepunkter på rekke og rad. På denne siden kan du lese mer om noen av bøkene vi ser fram til å dykke ned i. Åh, som vi gleder oss!


Snorre Valen – Utøyakortet

Utøyakortet er et personlig og politisk anklageskrift mot den norske offentlighetens manglende evne til å ta tak i de ubehagelige følgene av 22. juli.

Olav V: En krigersk kronprins

Det andre bindet I Tore Rems store fortelling om Olav V gir et nærportrettet av en kronprins i krig og et viktig bidrag til den norske krigshistorien.

Tomms afrikanske fortellinger

I mange år var Tomm Kristiansen selve «stemmen fra Afrika». Afrikanske fortellinger er et knippe historier, mangfoldige og fascinerende som kontinentet selv, fra en av norsk journalistikks beste formidlere.


Opp og hopp: Aktivitetsspill

Her er spillene som får deg opp av sofaen. I disse spillene settes du på en rekke fysiske og undeholdende utfordringer – garantert moro for hele familen.

Til minne om 22. juli

Ti år har gått siden terroren rammet Norge. I forbindelse med markeringen utgis det nå et utvalg av bøker som på hver sin måte setter ord på det som skjedde den vonde dagen, og alt det som fulgte etterpå.

Nominerte til Bokslukerprisen

48 anmelderklasser fra hele Norge har stemt fram årets ti nominerte til Bokslukerprisen. Felles for dem alle er at de er norske barnebøker av høy kvalitet. Les mer om årets nominerte her.


Genial bokserie for de minste

Terningkast 6! Grunnkurs for småtasser er en serie smarte og morsomme pekebøker for de aller minste barna.

Ferievanning: De beste tipsene

Skal du på ferie og lurer på hvordan du skal få plantene til å overleve gjennom sommeren? Anders Røyneberg, bedre kjent som @arcticgardener, gir deg sine ferievanningstips.

Smaken av sommer

Her er bøkene du trenger for å lage god, sunn, fargerik og fristende mat i sommer, enten du fortrekker grillet kjøtt, eller ren, plantebasert mat – eller turmat for den saks skyld.


Eldre artikler

Her ligger det ingen artikler enda.