Jeg og jobben

Arbeidslivet er i stadig endring, med nye krav og forventninger til oss selv som arbeidstakere og til hvordan vi forholder oss til dem rundt oss. Bøkene på denne siden gir deg kunnskap og trygghet til å bli den beste jobbversjonen av deg selv, og byr på gode metoder hvordan vi kan fungere sammen på arbeidsplassen.

Jobbpsykologi

Kunnskap, trygghet og mot til å lede deg selv og andre.

De populære psykologene Carina Carl og Rebekka Egeland forklarer hvordan hjernen fungerer, hvordan ulike sinnstilstander virker inn på vår oppførsel, og hvorfor psykologi er ditt viktigste lederverktøy.

«Denne vil du lese!»
Anita Krohn Traaseth

Fisken på disken

Oppfølgeren til næringslivsleder og forfatter Anita Krohn Traaseths bestselger Godt nok for de svina (2014).

I Fisken på disken møter vi en mer erfaren leder og hennes refleksjoner rundt tiden vi lever i, meningen med å lede endring, og valgene hun har tatt. Hun gir innblikk i hvor hun henter energi, og hvorfor hun mener at det av og til er viktig å gjøre ting du aldri hadde forestilt deg at du kom til å gjøre.

Senior

Veien til et langt og lykkelig arbeidsliv.

Flere må jobbe lenger, men hvordan skal vi få det til når mange føler at de blir presset ut av arbeidslivet? Mette Bugge er selv journalist og en entusiastisk senior som kaster seg over nye utfordringer. Her viser hun seniorene at de kan bidra verdifullt i et moderne arbeidsliv, samtidig som hun hjelper lederne med å se seniorenes kvaliteter.

Mental rehab

Fem steg til en fantastisk hverdag.

Erik Bertrand Larssen er landets mest kjente mentaltrener, med enorm suksess som forfatter og foredragsholder. Han har fått idrettsstjerner til å hente ut sitt absolutt beste, han har coachet toppledere i næringslivet, og han har hjulpet en lang rekke helt vanlige menn og kvinner til å bli bedre utgaver av seg selv. Men en dag våkner han opp og erkjenner at han selv trenger hjelp.

Dette er den personlige historien om veien tilbake til hverdagen. Om hvordan riktig tenkning hjalp ham ut av krisen, slik han selv tidligere har hjulpet andre. Og om hvordan vi alle, med enkle justeringer, kan få en fantastisk hverdag.

Omgitt av utfordringer

Slik vender du motgang til medgang.

Ny bok fra suksessforfatteren bak gigabestselgeren Omgitt av idioter.

Har du problemer på jobben? I familien? Økonomiske bekymringer? Kjærlighetsproblemer, gale naboer eller andre tærende konflikter? Kanskje føles livet som en eneste lang motbakke?

I sin nye bok setter Thomas Erikson fokus på utfordringene, og med glimt i øyet gir han deg forslag til hvordan du kan løse dem.

Omgitt av idioter

Denne fargerike bestselgeren har solgt over 1 million eksemplarer på verdensbasis.

Omgitt av idioter beskriver på en lettlest og underholdende måte en av verdens mest kjente metoder for å vise ulikheter mellom oss mennesker. Etter å ha lest denne boken kommer du til å forstå mer av omgivelsene dine og hva de prøver å fortelle deg.

Omgitt av dårlige sjefer

Lær deg å hanskes med din håpløse sjef, og oppdag hvordan du håndterer kinkige situasjoner, for eksempel når du har fått stort ansvar, men ingen myndighet.

Skarpsynt, skånselsløst og med glimt i øyet avslører Thomas Erikson hvordan vi fungerer sammen på arbeidsplassen.

Kunsten å lese kroppsspråk

Vidar Hansen er tidligere politimann og etterforsker, og omtales som Norges svar på Sherlock Holmes. De kriminelle nektet avhør med ham fordi de mente han kunne lese tanker, han har også fått Politiprisen for å ha pågrepet flest kriminelle i Norge. Han har en forbløffende evne til å tyde menneskers kroppsspråk og ubevisste signaler.

Få mennesker er bevisst på sitt eget kroppsspråk, og enda færre klarer å styre det. Kroppsholdninger, bevegelser, stemmebruk og ansiktsuttrykk avslører oss. Med denne boka kan du forstå andre bedre og forbedre din egen kommunikasjon.

Irriterende kolleger

Slik takler du dem.

Per Henrik Stenstrøm lever av å holde foredrag om livet på jobben. Etter å ha besøkt hundrevis av norske bedrifter for å snakke om arbeidsmiljø, har han konkludert med at de irriterende kollegene kan deles inn i syv typer: Primadonnaen, Bedreviteren, Skrytepaven, Pessimisten, Gratispassasjeren, Superoptimisten og Motarbeideren.

I denne morsomme og lærerike boken analyserer han hver av typene og gir gode råd for hvordan de kan forstås best.

«En vidunderkur mot dårlig arbeidsmiljø.»
– Ole Petter Hjelle, lege og hjerneforsker

«Morsomt og tankevekkende om det vi alle kan bli enda bedre på - samarbeid!»
– Jacob Schram, konsernsjef, Norwegian

Kunsten å stå opp om morgenen

10 råd for livet.

Robert Mood har en mannsalder bak seg i Forsvaret - på alle nivåer fra lagfører til generalløytnant. Han har tjenestegjort i konfliktområder over hele verden. I Kunsten å stå opp om morgenen øser Mood av sin erfaring og formulerer 10 råd for livet.

I Kunsten å stå opp om morgenen viser han hvordan Forsvarets verdier om samhold, disiplin og solidaritet kan overføres til alle deler av livet, og hvordan militære tenkemåter har noe å lære oss alle. Det er en bok for mennesker som søker struktur i hverdagen, og alle som vil holde motet oppe og håndtere livets oppturer og nedturer på best mulig måte.

Den profesjonelle samtalen

En forskningsbasert intervjumetodikk for alle som stiller spørsmål.

Når formålet er å innhente nøyaktig, relevant og pålitelig informasjon, er ingen virksomhet underkastet mer kritisk forskning enn politiets samtaler med fornærmede, vitner, mistenkte og siktede. I denne boken får leseren innblikk i hvorfor politiet måtte endre sin tilnærming fra erfaringsbaserte til forskningsbaserte metoder, og en introduksjon til politiets forskningsbaserte samtale- og intervjumetodikk.

Forfatterne bygger på lang erfaring og har vært med på det mange beskriver som et paradigmeskifte: Fra en tilværelse som unge politietterforskere, nærmest uten formell opplæring i mellommenneskelig kommunikasjon, til metodeutviklere og instruktører, både nasjonalt og internasjonalt.

Lunch: Du er mjuta

Hjemmekontor er gøy så lenge det er frivillig. Men når Kjell, Nico og kollegaene blir tvunget til å jobbe hjemmefra, begynner abstinensene snart å melde seg. Hvordan i all verden får du til å se travel ut når du er alene på hjemmekontoret og ingen ser at du later som du jobber? Og er det meningen at man må dra helt til kontoret for å få fred?

I Du er mjuta tar Børge Lund for seg alt fra krisehåndtering til bitcoin-spekulasjon i en Lunch-bok stappfull av korona, nettmøter, elbow bumps - og humor som smitter.