GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Nominerte til Beste norske kokebok 2020

I samarbeid med Apéritif kårer Norli Beste norske kokebok 2020. Juryen har plukket ut disse fem kokebøkene til i aller størst grad å tilfredsstille et bredt sett av kriterier, blant andre foto og trykk, språklige kvaliteter, kreativitet og originalitet, og design.

Vinneren kåres 26. november.

Julehøgtid

Juryens begrunnelse:

Det oser av god gammeldags julestemning når turkameratene Arne og Arne inviterer til julefest, i bunad, kokkeuniform, nynorsk språkdrakt og gnistrende bilder. Her er tradisjon kombinert med det moderne. Ribbe, pinnekjøtt og krumkaker møter tartar av rein og sjøkreps med hjemmelaget majones.

En skikkelig digg kokebok 2

Juryens begrunnelse:

Folkelig! Fargerik! Gjør deg glad! Dette er uten tvil det visuelle festfyrverkeriet i kokebokhøsten. Forfatteren beviser ettertrykkelig at også vegetarretter kan fremstilles på en fristende og engasjerende måte. Du trenger slett ikke kjøtt for å ha det digg.

Asiatisk, en kokebok

Juryens begrunnelse:

Nordmenn elsker asiatisk mat, men tør vi å lage den hjemme? Denne kokeboken senker terskelen for å beherske tilberedningen av retter som stekt ris med pekingsaus og kyllingdumpling Siu Mai i eget kjøkken. Flotte bilder, og pluss for gode råd om hva vi må handle inn for å kunne gjenskape restaurantenes magiske smaker.

Hellstrøms hemmeligheter

Juryens begrunnelse:

En nyforelsket Hellstrøm snobber ned, og serverer enkel og svært velsmakende, men også kreative retter som alle kan greie å lage hjemme hos seg selv. Den velkjente kokken formidler sin brede kunnskap på pedagogisk vis, slik at vi føler at det er noe nytt å lære på hver eneste side.

Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen

Juryens begrunnelse:

Nostalgi og folkelighet går hånd i hånd i denne hyllesten til hverdagsmaten fra en sentral del av Norges matfat. Her kommer tradisjonsrettene som perler på en snor, som sild og hvalkjøtt, men også flesk, erter og lapskaus. Det er umulig å se på de enkle og fine bildene uten å bli skrubbsulten.

Årets kokebokjury består av:
• Per A. Borglund, ansvarlig redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største
  kokeboksamling
• Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
• Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
• Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
• Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
• Tilde Sofie Garmager, grafisk designer