GRATIS frakt på ALT! (Ikke klikk og send) Les mer

KOKEBOKPRISEN 2021

Hva handler årets nominerte kokebøker om, og hvem står egentlig bak?
Her blir du bedre kjent med de nominerte forfatterne i årets kokebokpris!


Hellstrøm og Rennan vant Norlis kokebokpris

Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan har vunnet prisen «Beste norske kokebok 2021» for boka Hellstrøms grønne hemmeligheter. Vi gratulerer!

– Jeg tror ikke på å snakke ovenfra og ned til barn

Erik Røed har samarbeidet med Geitmyra matsenter og er aktuell med boka Barnas aller beste kokebok: 80 favoritter fra Geitmyra. Her har han samlet en rekke oppskrifter for barn og unge, alt fra pannekaker til kråkeboller - og resultatet er en strålende kokebok som har blitt nominert til Kokebokprisen 2021!


– Asiatisk mat er ikke bare nudler og ris!

Vi har snakket med Leif B. Sollie fra Pepper Publishing om arbeidet med å lage en eksklusiv, vakker og spennende kokebok om en av hans absolutte favorittgrener innen matkunsten: Asiatisk mat. Dette er en påkostet og flott kokebok, og nå er den også nominert til Norlis kokebokpris 2021!

Hellstrøm går for gull – med grønt!

Mesterkokken Hellstrøm gir seg ikke! Han følger opp fjorårets suksess Hellstrøms hemmeligheter med en grønn oppfølger: Hellstrøms grønne hemmeligheter. I denne kokeboka finner du nydelige vegetaroppskrifter som får det til å kile i matkreativiteten! Sammen med Anita Rennan har Hellstrøm skapt en super kokebok, og nå er den nominert til Kokebokprisen 2021.


Billig, kortreist og god – hva mer kan man egentlig ønske seg av en råvare?

Ina-Janine Johnsen syns poteten fortjener en skikkelig renessanse, og har i den anledning skrevet en kjærlighetserklæring til poteten: Potetkokeboka! Fylt med deilige oppskrifter og tips – Potetkokeboka er en av de nominerte til Kokebokprisen 2021.

– Det skjer ikke nok på salatfronten

Aicha Bouhlou er oppvokst med fargerik mat på bordet. Salaten var ofte hedersgjest – men i det siste har nordmenn glemt salaten litt. Det vil hun ikke ha noe av! Bouhlou har skrevet kokeboka Aichas salatfantasier, en bok som er så god at den er nominert til årets kokebokpris.


Her er de fem finalistene til kokebokprisen!

«Tre trender preger årets kokebokutgivelser: Mat med stor vekt på plantebaserte ingredienser vinner terreng. Det utgis flere kokebøker med barn og unge som målgruppe, og stadig flere suksessfulle blogere forsøker seg i bokformat.»

Det sier jurymedlem og kokeboksamler Per A. Borglund, som også er redaktør i magasinet Mat fra Norge.

Her er de fem finalistene til kokebokprisen!

«Tre trender preger årets kokebokutgivelser: Mat med stor vekt på plantebaserte ingredienser vinner terreng. Det utgis flere kokebøker med barn og unge som målgruppe, og stadig flere suksessfulle blogere forsøker seg i bokformat.»

Det sier jurymedlem og kokeboksamler Per A. Borglund, som også er redaktør i magasinet Mat fra Norge.


– Utlært kan en være i grava

John S. Jamtli tegnet i hemmelighet i skoletimene, men det tok lang tid før han ble fornøyd med egne tegneferdigheter. Nå er han aktuell med det tredje og frittstående albumet i den kritikerroste Sabotør-serien.

Hva gjør du med gule blader?

Plantebonanza-forfatter Anders Røyneberg forklarer årsakene og løsningene når den grønne planten din har fått gule blader.

Eldre artikler

Her ligger det ingen artikler enda.