Anbefalt påskekrim

Krimlitteratur står sterkt i Skandinavia, men påskekrim er et særnorsk fenomen – og har vært det i snart 100 år.

Vi i Norli elsker et godt mordmysterium eller en psykologisk thriller. Her er noen av våre absolutte krimfavoritter akkurat nå.


Skyggejegeren

Camilla Grebe

Kåret til årets beste svenske krim 2019 av Svenska Deckarakademin.

Camilla Grebe er en av Skandinavias kanskje fremste krimforfattere, og Skyggejegeren er den fjerde boka i hennes frittstående serie «Jentene og mørket». Dette er krim som griper deg fra første side. Drivende godt skrevet og med et sosialt og politisk aspekt som gjør det til mer enn ren underholdning.

Handlingen i boken utspiller seg i fire tidsperioder, beskrevet gjennom øynene til fire forskjellige politikvinner.


Den tause pasienten

Alex Michaelides

«Dette er rent krimgull!» – VG (Terningkast 6)

Alex Michaelides perfekte psykologiske thriller er vårens desidert største krimsuksess, og kritikerroste Den tause pasienten har ligget på bestselgertoppen siden den kom tidlig i januar. Den har et finurlig plott og en forbløffende og frydefull tvist på slutten som vil glede enhver krimelsker.


Min søster er seriemorder

Oyinkan Braithwaite

Ønsker du å prøve deg på noe forfriskende og annerledes kan vi anbefale denne makabre og humoristiske psykologiske thrilleren om to søstre. Den eldste av dem har lang erfaring med å vaske opp blodsøl etter lillesøster, som ikke bare er smellvakker, men også psykopat.

«Knivskarpt og fandenivoldsk» skriver Dagbladet, og triller en 5-er på terningen.


Natt

Bernard Minier

«Den hittil beste boka til den franske suksessforfatteren.» – Adresseavisen (Terningkast 6)

Fjerde bok om Martin Servaz. Denne gangen må den franske kriminalinspektøren samarbeide med en norsk betjent om et mord begått på en oljeplatform i Nordsjøen. Resultatet er mørkt, smart og ulidelig spennende.


Halvmorderen

Håkan Nesser

«Beviser nok en gang at han er en av de beste fortellerne i nordisk krim.» – VG (Terningkast 5)

Halvmorderen er en fornøyelig spenningsroman fra den svenske forfatterveteranen Håkan Nesser, der mord, skam, skyld og kjærlighet er blant ingrediensene.