Barnas påskekrim

Barn elsker å løse mysterier, og krim er superpopulært hos yngre lesere. Her er fem anbefalte spenningsserier for unge snushaner og detektiver.


Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Lurifaks

Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes (ill.)

Norges mest populære spenningsserie for barn.

Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 er alltid en vinner, så også med den nye boken i serien. I Operasjon Lurifaks er en lurifaks er på ferde i Elvestad – en som driver med skøyerstreker, rampete triks og gøyale påfunn. Men det blir ikke så moro når noen samtidig stjeler lommebøkene fra folk, og på mystisk måte klarer å lure til seg kodene til bankkortene deres.

Ønskes det litt ekstra detektivmagi kan det nye aktivitetsheftet Lurifaksmysteriene. 109 detektivoppgaver være smart å få med seg.


Clue 1-4

Jørn Lier Horst

Clue er en spennende serie for barn fra rundt ti år.

Her har du alle de fire første bøkene samlet i én bok. Kos deg med spennende gåter og mystiske hendelser, skarpsindige ungdommer og mistenkelige personer. Det handler om skipsforlis, mange penger, bortgjemte dagbøker, rømte fanger, skatter på havbunnen, hemmelige huleganger, skumle hodeskaller, gamle graver, nervepirrende oppdagelser og mye, mye mer.


Agent Elvin Griff: Flukten til sirkuset

Arne Svingen og Eivind Gulliksen (ill.)

Agent Elvin Griff er en uvanlig elleveåring som nekter å la seg fange.

I bok nummer tre er Elvin Griff på flukt sammen med Lydia. Med et nødskrik unnslipper de agentene som sperrer veien, og rømmer med lastebilen til en ekte sirkusdirektør. Hva er vel bedre enn å gjemme seg blant omreisende artister og eventyrere?

Det viser seg snart at sirkuset skjuler store hemmeligheter. Kan Elvin og Lydia avsløre alt sammen uten å bli tatt selv?


Hvor er krabbene?

Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad (ill.)

Mysteriene i Kråkeslottet barnehage er en varm, trivelig og akkurat passe spennende krimserie for de aller minste.

I den nyeste boken er Kråkeslottet barnehage på tur til stranda. Barna fisker krabber på brygga. Til slutt har de hele sju krabber oppi bøtta. Eller vent nå litt. Plutselig er det bare fem? Hvor er de to siste krabbene? Det blir et ekte strand-mysterium for Leon og Live, kråkeslottets egne detektiver. Med krabbeklør, kråkeboller, vannsprut og en veldig lur krabbetyv!


Dyrehagedetektivene: Tigertrøbbel

Mona Grivi Norman og Isabell Martinsen (ill.)

Dyrehagedetektivene er en fargerik og spennende serie om Hanna og Theo som hjelper truede dyrearter i trøbbel. Bøkene er gjennomillustrerte, har egne faktasider om dyrene og passer for barn fra seks år og oppover.

I Tigertrøbbel blir en sjelden gulltiger stjålet fra rådhuset, og tyven forsvinner inn i dyrehagen. Men ingen finner verken tyven eller gulltigeren. Samtidig flytter en familie med sjeldne bengaltigre inn i dyrehagen og noen prøver å komme inn til dem på natten. Hvorfor det? Greier dyrehagedetektivene å løse begge mysteriene?