Topp 5 krimserier

Hva er bedre enn en god krimbok? En hel krimserie! Disse seriene vil garantert gjøre deg hektet – og by på timesvis med deilig og nervepirrende underholdning. Her presenterer vi den første boken i hver serie.


Våroffer (Årstidskvartetten bok 4)

Anders de la Motte

Våroffer er den siste, frittstående delen av Anders de la Mottes årstidskvartett. Alle de tre foregående bindene har vært nominert til Svenska Deckarakademins pris for beste svenske kriminalroman.

Den fengslende Årtidskvartetten er satt i Skåne, i forfatterens barndomsparadis. Anders de la Motte har tidligere vært politi og sikkerhetssjef, nå er han en av Sveriges aller beste og mest populære krimforfattere. Bøkene er kritikerroste, beskrives som nordisk melankoli, og har en bergmansk boring i de mellommenneskelige relasjonene.


Pitbull (Heloise Kaldan bok 3)

Anne Mette Hancock

Dødssyke Jan Frischof tilstår at han som ung var involvert i et drap. Offeret gikk under navnet Pitbull, og saken har forbindelse til en rekke uløste forsvinningssaker. Journalist Heloise Kaldan og etterforsker Erik Schäfer havner i et kappløp med tiden for å avdekke de gamle forsvinningssakene før Frischof dør. Hvem var Pitbull? Hvilken rolle spilte Frischof i hans død?

Hanne Mette Hancock er dansk krims nye stjerne. Hun leverer solid krim, og er dyktig på pykologiske portretter, skaper et overbevisende persongalleri og sterke og overbevisende plott. Høyt tempo og godt driv sikrer at du ikke kjeder deg et sekund.


Dødeland (Alexandra Cupidi bok 3)

William Shaw

«Et av de største talentene innenfor britisk krim.» – Peter James

I den tredje boken i den kritikerroste krimserien om overkonstabel Alexandra Cupidi handler det om en avkuttet hånd funnet på et kunstmuseum, og to tenåringsgutter som gjør sine livs feil og ender på rømmen med en drapsmann i hælene.

Bøkene om Alexandra Cupidi har originale plott, høyt spenningsnivå og tydelig samfunnsengasjement. Shaw er en fantastisk historieforteller og spesielt god i de «små» relasjonene.


Lupus (Oxen bok 4)

Jens Henrik Jensen

Fjerde bok i den hardkokte danske krimserien Oxen.

Niels Oxen er krigsveteran og tidligere jegersoldat. Han forsøker å vende ryggen til verden, liker seg best langt inne i skogen, der han kan finne fred til å kjempe med sine indre demoner. Men så tvinges Oxen av ulike grunner ut fra skogen og inn i en langvarig kamp både mot den danske overmakten og diverse andre fiender.


Røykteppe (Alexander Blix og Emma Ramm bok 2)

Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Da to av norsk krims beste forfattere bestemte seg for å stikker hodene sammen ble resultatet den eksplosive og undeholdende krimserien om journalist Emma Ramm og etterforsker Alexander Blix.

En bombeeksplosjon på nyttårsaften setter Oslo i terrorberedskap. Samtidig vekkes interessen for en ti år gammel forsvinningssak. Fra hver sin side jobber Ramm og Blix seg gjennom det røykteppet som er lagt ut for å skjule sannheten.