Gode leseopplevelser

Nyt våren og lysere dager med en hjertevarm roman. Her er noen av våre absolutte favoritter akkurat nå.


Etter suksessen med Kunsten å høre hjerteslag og Kunsten å være den man er avsluttes den fortryllende Burma-trilogien på vakkert vis med Kunsten å følge hjertet.

Som i alle sine bøker utforsker Jan-Philipp Sendker relasjoner mellom mennesker, og kjærlighetens kraft. Samtidig gir han leseren et interessant innblikk i den burmesiske kulturen.

Alle bøkene i trilogien kan leses hver for seg.


Har du ennå ikke kastet deg på Lucinda Riley-bølgen? Nå er det kanskje på tide. Bestselgerdronningen hylles av norske anmeldere for sin siste bok Solsøsteren, som er sjette bok ut i suksesserien De syv søstre.

«Riley vet å punche inn miljøer, detaljer, godbiter og parallellhistorier i fortid og nåtid. Hun overvinner, ja, jeg innrømmer det, den mest standhaftige skeptiker med sin fortellerglede og fortellerevne.» – Guri Hjeltnes, VG


Med Hagene i Italia har bestselgende Erica James skrevet en av sine aller beste romaner. Historien spinner rundt kjærlighet og vennskap, og de opplevelsene man får ved å gripe de sjansene livet byr på. I denne forfriskende boken fører en etterlengtet og uskyldig reise til Italia på overraskelser og skjellsettende opplevelser.

Erica James har solgt over 100 000 bøker i Norge og toppet bestselgerlistene flere ganger.


Med storsuksessen Alle blomstene i Paris tok amerikanske Sarah Jio oss med fra godstolen til 1940-tallets Frankrike.

Oppfølgeren Kjærlighetens ansikt er en vidunderlig bok full av herlige personer. Jane jobber i blomsterbutikk – og er en håpløs romantiker. På sin 29-årsdag mottar hun et mystisk gratulasjonskort hvor det står at hun må finne seks ulike typer kjærlighet før hun fyller 30, ellers vil det få fatale konsekvenser.


«Historien har virkelig grepet meg. FOR en bok! Denne fortjener klassikerstempelet.» – Cecilie, Norli Oddensenteret.

Der krepsene synger er en utsøkt leseopplevelse og en unik oppvekstskildring.

Kya blir forlatt av familien sin og må klare seg alene fra hun er rundt ti år. Mat, trygghet og kunnskap finner hun i naturen i North Carolinas våtmarksområde eller marsklandskap. Romanen er rørende uten å bli for sentimental, det er en «overlevelse tross alle odds-historie», ispedd et krimelement.


Tatovøren i Auschwitz var en usedvanlig sterk historie, basert på virkelige hendelser, om å finne kjærlighet i et så umenneskelig sted som Auschwitz. Boken ble solgt til 46 land, og gikk inn på New York Times' bestselgerliste.

Historien fortsetter i Cilkas reise, nok en bemerkelsesverdig fortelling basert på virkelige hendelser. Cilka er 16 år, og i løpet av de intense krigsårene overlever hun ikke bare brutaliteten i Auschwitz, men også Sovjetunionens gulag-leire i det fjerne Sibir. I denne ubeskrivelig mørke tilværelsen, i enda et terrorregime, finner Cilka en utrolig styrke i seg selv.