GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Kunsten å legge seg flat

Det er mange som legger seg flate om dagen.

Hvis en idrettsutøver ikke klarer å stake seg helt i mål, nachspielet til en politiker ikke ble helt som planlagt, eller at influencere fester litt for nært hverandre i disse pandemitider, så har vi en følelse av hva som vil skje. Nyhetsoverskrift i krigsfont: «Legger seg paddeflat!»

Serieskaper Børge Lund har denne gangen valgt å komme all offentlig kritikk i forkjøpet og legger seg flat allerede i forkant av utgivelsen av sin nye Lunch-bok - som for øvrig har fått tittelen Jeg legger meg flat.

Dette er en bok stappfull av klassiske arbeidslivskonflikter i gjenkjennelig Lunch-stil. Mens ledelsen ønsker innovasjon og effektivisering, vil jo helst Kjell og de andre ansatte bare legge seg flat, men da i betydningen å ha «gjemmekontor».

Børge Lund mener faktisk at virkeligheten selv burde kjenne sin besøkelsestid og legge seg flat. Og ved hjelp av hans spesielle briller, er det lett å være enig i at i hvert fall arbeidslivet ofte kan virke absurd.

Ta for eksempel effektivisering. I Jeg legger meg flat ønsker Thorsen å få skikk på de ansatte ved å innføre en ny metode for arbeidsflyt, den sagnomsuste LEAN-metodikken. Men her snakker vi jo om uhyre komplekse måter å gjennomføre basale forenklinger på.

Vår plan er klar: Inspirert av seniorkverulant Kjell sine oppfinnsomme unnasluntringsmetoder, har vi tenkt å legge oss en god del flat i tiden framover. Gjerne sammen med denne boka, hvor vi kan humre nok en gang over arbeidslivets absurditeter.

Jeg legger meg flat - SIGNERT ved nettbestilling

Når seniorkverulant Kjell og resten av Lunch-gjengen vender tilbake i Jeg legger meg flat vil alle som er lei av hjemmekontor kjapt bli minnet på at også kontorlivet har sine utfordringer. Der ledelsen ønsker effektivisering og innovasjon, er de ansatte mest engasjert i private debatter og kreativ unnasluntring. For å få orden en gang for alle, bestemmer mellomleder Thorsen seg for å innføre den sagnomsuste arbeidsflytmetodikken LEAN. Med sine svært kompliserte forenklinger, fører metodikken til hallelujastemning - og splittelse. Hallelujarop og evangelisk forløsning blir det også når Kjell kommer opp med et svar på det evige spørsmålet: Hva skal vi leve av etter oljen?