Desirèe Andersen er skaperen av suksessbloggen desireeandersen.no. Hun står bak bestselgerne Fit på 30 dager (2019) og Desirèes sunne matplanlegger (2020), og nå er hun aktuell med Desirèes sunne matpakkebok. Under deler hun sine beste råd for sunne og gode matpakker, samt oppskriften på tre av sine matpakkefavoritter.


Publisert: 15.08.2020


Desirèes beste matpakketips

Om det er til meg selv, barna eller samboeren jeg lager den, så er matpakka uansett en måte å vise omsorg på. Det tar kanskje ikke så lang tid å lage den, men den skal smake godt, være næringsrik og gi god energi i en hverdag som krever mye av oss. Hvis ikke det er kjærlighet, ja da vet ikke jeg.

Hverdagen er travel for de fleste av oss, og jeg vet at det ikke nødvendigvis er mangel på inspirasjon som gjør matpakkesituasjonen litt hektisk for mange. Et raskt søk på internett så finner du masse fargerike, smakfulle og kreative matpakkeideer. Men så var det denne tiden, da!De siste syv årene har jeg drevet bloggen desireeandersen.no. En trenings- og matblogg hvor målet har vært å vise at sunn mat ikke trenger å være vanskelig eller tidkrevende. Heller ikke matpakka!

I den nye boken min finner du derfor ikke bare oppskrifter på næringsrike og smakfulle matpakker til store og små. Jeg viser deg også hvordan du kan gjøre klar matpakker for flere dager om gangen, med minimal innsats på kjøkkenet. Du får også oppskrifter og smarte løsninger som du kan lage på 1-2-3, raske frokoster du kan ta med deg ut døra om morgenen, søte snacks og smarte mellommåltider til travle ettermiddager.

Oppskriftene er enkle, med ingredienser du finner i din nærmeste matbutikk. Du får alt fra sunne variasjoner av brødmat, til wraps, spennende salater, cookies, gryteretter, supper, smoothies, pålegg, drikker, pannekaker, muffins, ja rett og slett alt som kan puttes i en boks, termos eller nytes når du er på farta.

Og om du fortsatt ikke helt vet hvor du skal begynne, så skal du få 3 gode tips til å komme i gang:

1.  Sett av tid
Selv om jeg er glad i å lage mat og bruke tid på kjøkkenet, har jeg ikke tid til å stå der hver kveld eller stresse om morgenen. Sett av tid et par ganger i uken og forbered matpakkene til de neste dagene. Selv setter jeg av 30 minutter søndag og onsdag kveld og planlegger matpakker til de tre neste dagene.

2. Klart i fryseren
Hvis du føler at du aldri har tid til å lage en sunn og næringsrik lunsj eller frokost – lag store porsjoner når du først er i gang og frys ned i mindre porsjoner. Da har du en fiks ferdig matpakke som du kan hente opp fra fryseren kvelden før, tine i kjøleskapet og ta med deg ut døren dagen etter.

3. Gjenbruk
Jeg liker å lage en oppskrift som danner baser for matpakkene noen dager fremover. Lag for eksempel en stor pai, grateng eller gryterett og varier tilbehøret.

Et genialt innslag i matpakka er lompepai. Her er det bare fantasien som setter grenser, men du skal få oppskriften på 3 av mine favoritter:


VEGETARPAI MED SØTPOTET OG SPINAT

Til fyll trenger du:

  • 1 stor søtpotet

  • 1 rødløk

  • 3 dl frisk spinat

  • 3 stilker vårløk

  • 1 boks kesam

  • 1 dl revet ost + litt ekstra til topping

  • 4 egg

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts Pepper

  • 1 ts chiliflak

  • 1/2 ts hvitløkspulver

PAI MED SKINKE OG BROKKOLI

Til fyll trenger du:

  • 1 boks kesam

  • 4 egg

  • 200 g kokt skinke i strimler

  • 1 brokkoli

  • 1 dl revet ost + litt ekstra til topping

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

KYLLINGPAI MED FETAOST OG GRØNNKÅLMIKS

Til fyll trenger du:

  • 200 g kyllingkjøtt i strimler

  • 1 pose grønnkålmiks eller 300 g grønnsaker

  • 4 fedd hvitløk

  • 4 egg

  • 1 boks kesam

  • 100 g fetaost

  • 1 ts tørket timian

  • 1 ts tørket oregano

  • 1/2 ts pepper

SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Kle en paiform med 6–8 lomper. Del opp alle grønnsaker og evt. kjøtt/fisk du skal bruke i fyllet. Visp sammen egg, kesam, revet ost, salt og pepper. Dekk bunnen med grønnsakene og kjøtt/fisk. Hell over ostesausen og topp paien med revet ost. Stekes midt i ovnen i 25 minutter. La paien sette seg litt før servering.


Desirèe Andersen

I Desirèes sunne matpakkebok finner du over 90 oppskrifter, forslag til ferdige matbokser, gode planleggingstips og en smart matpakkeplanlegger som hjelper deg å lage mat til hele uka på maks 30 minutter.

I tillegg gir Desirèe gode råd om ernæring, matsikkerhet, oppbevaring og mye mer. Aldri mer triste skiver med svett ost – la deg inspirere til å lage sunne matpakker kjapt, enkelt og billig!