Ny, norsk fantasy – Kvalitetstegneserier for barn

Norske tegneserier for barn har aldri vært bedre, og en rekke talentfulle og særdeles dyktige serieskapere har virkelig markert seg de siste årene, med episke, fantasifulle og prisbelønte tegneserieeventyr.

På denne siden kan du bli bedre kjent med fire av disse tegneseriemesterne og deres nyeste verk. Ikke bare er de blant landets beste i sitt fag, de har også et digitalt fellesskap, der de jevnlig møtes og utveksler tips og ideer. De hjelper hverandre, heier på hverandre, ja, de er rett og slett blitt venner.

I samme fellesskap er også Ragnarok-forfatter Odin Helgheim med, samt en del andre kunstnere som også jobber med sine episke barnebøker. Som vi snart kommer til å se i bokform. Det er bare å glede seg.

Trollriket

Bli med på en reise til det eventyrlige Norge!

Sonja drar vennene sine med på en farefull ferd inn i berget der trollene bor. Oppdraget er å redde onkel Henrik! De får en overraskende hjelper med seg på veien, men gode krefter til tross, det er ingen fra Jotundalen som kan slå trollene på hjemmebanen deres. Men ikke alle i følget ER fra Jotundalen!

Trollriket er den fjerde boka i Malin Falchs kritikerroste Nordlys-serie, en tegnet portal-fantasy inspirert av norske eventyr. Den prisbelønte serien har nå et totalopplag på 200 000 bøker.

Snøkattprinsen

Et fortryllende visuelt eventyr!

I en magisk verden langt borte, hersker snøkattene. De har en lang rekke med stolte konger, men ingen krone. Den forsvant for flere hundre år siden.

Syv er den minste snøkattprinsen i en stor søskenflokk, og da faren dør begynner hans eldre brødre å krangle om hvem som skal bestige tronen. Men bare Syv våger å dra ut i verden for å lete etter den magiske kongekronen. For kun den snøkattprinsen som bærer kronen, har full makt over kongeriket.

Snøkattprinsen er et fortryllende eventyr en vakker tegnet fantasy-roman for alle om å være modig, gjøre seg fri fra skammen og ta et oppgjør med egne fordommer!

Dragens øye: Forrådt

«Like spennende som Nordlys, med et univers like oppslukende som i Amuletten, og med en helt egen moderne vri.»
Marie Kleve, Dagbladet

Forrådt, sviktet og forlatt! Med en drage som eneste redning. Hvordan starter man på nytt når man har mistet alt?

Askealven Kha utmerker seg innen magi i en verden under bakken, der månen dyrkes og familiebåndene er tette. Kha tror hen er i de beste hender i sin trygge og beskyttede tilværelse, men ulmende krefter rundt ønsker å gjøre Khas magi til sin egen.

Dragens øye er en ny besettende og episk bokserie for barn og ungdom.

«Dragens øye er seriøst alt det jeg trenger!»
Victor Sotberg, Youtuber og NRK-profil

Arkin – Lysets vokter: Hemmeligheten

«En imponerende visuell fortelling!»
Lisa Aisato

Arkin er en ensom og engstelig gutt som alltid har følt seg annerledes. Men alt forandres den dagen en mystisk, gammel vaktmester på skolen etterlater en enda mer mystisk gåte til ham. Og idet han løser gåten åpner det seg en magisk verden...

Arkin - Lysets vokter: Hemmeligheten er en vakker portalfantasy der drømmer blir virkelige, der ensomhet og savn redder liv, og der den minste personen kan kaste den lengste skyggen! Hvis han våger! Bokserien er besettende, vakker, rørende, varm og underfundig. Ja, alle ingredienser som et ordentlig epos skal inneha!

Dette er den første boken av fire, i serien om Arkin.