Nytt år – god økonomi!

Et nytt år er et utmerket tidspunkt for å ta grep om privatøkonomien. Her finner et utvalg bøker som på morsomme, inspirerende og lærerike måter hjelper deg å få orden på dette området mange vegrer seg for å ta tak i. 

Hanne Ørstavik - Ti amoHanne Ørstavik - Ti amo

7. sans Pengesnakk året rundt 2021

Lise viser deg hvordan du kan gjøre sparing og økonomi til noe gøy!

Har du kontroll over økonomien din? Eller forsvinner lønningen før den kommer på kontoen? Med denne smarte planleggeren får du muligheten til å organisere og få full kontroll over hverdagen, samtidig som du får tips og ideer til en bedre økonomi.

Inneholder:

  • Pengetips hver eneste uke
  • Spareplaner
  • Budsjettsider
  • Notatsider og mye mer
Mari Ulset - Delte opplevelserMari Ulset - Delte opplevelser

Pengeplanen

Synes du det er tungt å åpne nettbanken for å ta tak i egen økonomi? Nå kan du bli kvitt vegringen en gang for alle. Hvordan kan du spare mange tusen kroner på en halvårlig sjekk av økonomien? Hva er den ultimate prutemailen til banken, og hvordan lager du en pengeplan for familien? Hvilke forsikringer trenger egentlig en familie? Ikke minst: Hvordan skal dere komme dere gjennom det hvis inntektene svikter?

Lene Drange har hjulpet utallige mennesker med å forbedre egen økonomi i TV-programmet Luksusfellen og på @snaponomi. Hun vet hva folk flest sliter med og hvor det er mye å hente. Nå har hun selv blitt mamma, og opplevd nye økonomiske problemstillinger som følger med å ha ansvar for en familie. Derfor har hun laget en guide til de viktigste grepene du gjør for familieøkonomien, fra grunnleggende sikkerhet til investering i fond og aksjer.

Sandra Lillebø - Tingenes tilstandSandra Lillebø - Tingenes tilstand

Aksjeskolen

Aksjeskolen gir deg en grundig innføring i aksjer og børs, så du kan forstå hva som foregår i markedet og hvorfor. Boken er så lettfattelig at den er en glede å lese. Samtidig er den så dyptpløyende at også profesjonelle aktører har noe å lære.

Boken gir deg både et innblikk og et dypdykk i alt som dreier seg om aksjemarkedet; fra vurdering av enkeltaksjer til mer generelle råd og tips. Her kan du lese om porteføljeteori, markedets psykologi, viktige nøkkeltall, snurrigheter i aksjemarkedet og risiko og avkastning på kort og lang sikt. Samt mye annet du kan ha nytte av å vite om du virkelig vil forstå aksjemarkedet og kanskje tjene penger på det.

Helene Uri - Katalog over mine mennHelene Uri - Katalog over mine menn

Hvordan bli rik på et år

Hvordan bli rik på et år er en morsom, inspirerende, overraskende og veldig nyttig bok om privatøkonomi. Da Marie Olaussen rotet til sin egen økonomi, ga hun seg selv et år på å rydde opp. I boka viser hun hvordan du kan endre vanene dine, slik at du frigjør penger til akkurat det du selv har lyst til å prioritere. Du kan senke forbruket samtidig som du drikker kaffe på farten, investerer til de store drømmene og drar på ferien familien aldri glemmer. Marie forklarer de økonomiske verktøyene helt uten fremmedord og på en måte som gjør at du får lyst til å legge om stilen, bruke mindre og spare mer til det som gleder akkurat deg.

Karl Ove Knausgård - MorgenstjernenKarl Ove Knausgård - Morgenstjernen

Penga og livet

Kjenner du uro i magen når du tenker på din personlige økonomi? Seks av ti kvinner sier at de heller vil snakke om sin egen død enn penger, ifølge en internasjonal undersøkelse. Her får du en grundig innføring i lån, bolig, arv, forsikringer, sparing og pensjon med hjelp fra to av landets dyktigste økonomijournalister i Dagens Næringsliv som også er grunnleggere av den populære Facebook-gruppa DN Kvinner. Du lærer også å kjøpe aksjer og spar i fond, råd om lønnsforhandlinger, og en sjekkliste når du vil snakke med partneren din om økonomi. Denne boka hjelper deg uansett hvor du er i livet - som student, på vei inn i din første jobb, i fast jobb, godt voksen eller pensjonist.

Helene Uri - Katalog over mine mennHelene Uri - Katalog over mine menn

Fattig student

Den perfekte kokeboken for deg som vil spise sunt og spare penger samtidig!

I denne morsomme og særdeles nyttige kokeboken fra «Fattig student» finner du 20 av de mest populære ukemenyene for under 250 kroner, smarte restemåltider, sparetips og masse andre geniale råd for deg som vil være økonomisk og mett!