Publisert: 18.08.2020


Nostalgitripp med Pondus

For ivrige tegneserielesere er høstens vakreste eventyr i gang når aller siste Pondus-samling er på plass i butikkhyllene fredag 21. august. I årets samling, Hey Nineteen, blir det nostalgitripp når Frode Øverli byr på en spesialhistorie om hvordan Pondus og Beate møtte hverandre for første gang.

De rosa terningene som hang i frontruta på Ford Granadaen vekker Pondus’ minner over det første møtet, og har ført til en aldri så liten visuell fest fra en tid der hockey-sveiser og permanenter preget hårmoten på samme måte som Kiss og Steely Dan herjet musikklistene.

«Det var artig å tegne inn den grønne Ford Granadaen og hockeysveis og klærne til den nye bokhistorien. Jeg har sjøl vært ung en gang, utrolig nok, så det var en trip down memory lane. Og det er masse potensiale der, så hvorfor ikke?» sier Frode selv om forsiden, og røper samtidig at nummerskiltet er det samme som han selv hadde på sin første bil.

Å tegne Pondus og gjengen som unge har tydeligvis gitt inspirasjon til serieskaperen, som i framtiden godt kunne tenke seg å ta tak i flere av figurene fra serien – kanskje spesielt Günther:  «Kanskje han har hatt hår på et eller annet tidspunkt. En solid manke på han hadde vært vittig. Og stilig.»

Tilbakeblikket i Pondus - Hey Nineteen er uansett forankret i serien slik den er i dag og sklir sømløst inn i dagens univers, med sitt brede persongalleri. Og galskapen tar ikke slutt, selv om noen av karakterene har blitt eldre. Det viser både Pondus’ opplevelser fra oldboys-fotballen og golf-idioten Harolds eskapader på green'en oss. For ikke å snakke om det pikante kjærlighetslivet til Else og Günther i sine nå mer modne år.

Bjarne Robberstad, daglig leder i Strand Forlag.


Frode Øverli

Årets Pondus-bok byr på en splitter ny spesialhistorie som tar oss tilbake til 1980-tallet og det første møtet mellom Pondus og Beate. Gjør deg klar for grønn Ford Granada, pastellfarger og 19-åringer med langt hår og lengre blikk.

Tilbakeblikket er krembananen i en godtepose av humorstriper der Jokke blir YouTube-stjerne, Frida blir ninja og Pondus blir lurt i tidenes drøyeste offsidefelle.

Pondus-bøker
Pondus - Eliteserien
Pondus - Spesialbøker