Norli Anbefaler! Kvalitetsromanene kom som perler på en snor høsten 2020. Her kan du lese mer om noen av bøkene som ga oss i Norli fjorårets største leseopplevelser, og som vi anbefaler på det varmeste. Dette er rett og slett skikkelig gode bøker.

Olaug Nilsen - Yt etter evne, få etter behovOlaug Nilsen - Yt etter evne, få etter behov

Yt etter evne, få etter behov

«For en leseopplevelse! Det knøt seg i magen, jeg beit tenna sammen i frustrasjon og lengta etter neste ledige lesestund Rakel har ansvaret for Benjamin, en sterkt autistisk nevø som setter familiedynamikken på prøve. En heftig kritikk av helsetilbudet til barn med store utfordringer og en sår skildring av hva det ansvaret kan gjøre med omsorgspersoner som blir etterlatt til seg selv. Tematikken videreføres fra Tung tids tale og håpløsheten er like stor Må leses!»
Frida, Norli

179,-

Ordinær pris: 379,-

Bergensavisen

VG

Dagbladet

Bergens Tidende

Mari Ulset - Delte opplevelserMari Ulset - Delte opplevelser

Pariseren

Kritikerfavoritten og den mesterlige romandebuten Pariseren er en episk krønike som henter inspirasjon fra London-fødte Hammads egne palestinske familie. Romanen slekter på storheter som Tolstoi, Turgenjev og Stendhal, og er en besettende leseopplevelse som ikke gjør sammenlikningen til skamme.

299,-

Ordinær pris: 439,-

Hanne Ørstavik - Ti amoHanne Ørstavik - Ti amo

Ti amo

«Sårt å lese om hva døden kan gjøre med oss i en nær relasjon, selv før den inntreffer, om hvordan taushet fremfor tale kan skape ensomhet og avstand, om hvordan små hverdagstjenester er store uttrykk for kjærlighet.»
Anne, Norli

«Jeg føler forfatteren er helt rå på å beskrive menneskesinnet, følelser, relasjoner... Mener hun begynner å nærme seg verdensklasse, à la de store franske forfatterne. Som Margarit Duras.»
Elise, Norli

Adresseavisen

179,-

Ordinær pris: 349,-

Mari Ulset - Delte opplevelserMari Ulset - Delte opplevelser

Delte opplevelser

«Møt Andrea Bang kjendis-kokebokforfatter på 80/90-tallet, som «eide» Norge men forsvant fra offentligheten etter en skandale. I boken blir hun kontaktet av en ny, ivrig redaktør på hennes gamle forlag, som vil gi ut en «best of»-kokebok i anledning sekstiårsdagen. Andrea øyner muligheten for et comeback. Portrett av en ambisiøs kvinne som selv etter nederlaget ser muligheter der andre ser begrensninger, føler seg for god for omgivelsene, er blottet for evne til å innrømme ansvar for sine feiltrinn. Hun har kjørt på på bekostning av relasjonene til barn, venner og familie. Jeg gikk rett inn i livet til Andrea, og ble der. Anbefales!»
Caroline, Norli

179,-

Ordinær pris: 379,-

Sandra Lillebø - Tingenes tilstandSandra Lillebø - Tingenes tilstand

Tingenes tilstand

«Lillebø har skrevet en roman om hvordan det er å vokse opp med en psykisk syk mor. En bok som skildrer en spesiell barndom hvor protagonisten på mange måter er den som overtar voksenrollen. Hva gjør dette med de familiære relasjonene? Hvem eier sannheten om historien?»
Gro Karete, Norli

179,-

Ordinær pris: 349,-

VG

Dagbladet

Adresseavisen

Stavanger Aftenblad

Helga Flatland - Et liv forbiHelga Flatland - Et liv forbi

Et liv forbi

«Helga Flatland har igjen skrevet en roman som nagler deg fast! Sårt, sentimentalt og ubarmhjertig ekte. Ingen skildrer livets prøvelser som Helga Flatland. Her er det bebreidelser, omsorg, oppofrelse, forsømmelse og kjærlighet i mange nyanser. Det river godt i hjerterota og man skal være iskald for ikke å la seg berøre. Dette er garantert topp fem for meg i år. Anbefales med stort utropstegn!»
Trude Cecilie, Norli

Adresseavisen

Tønsbergs Blad

Dagbladet

VG

Karl Ove Knausgård - MorgenstjernenKarl Ove Knausgård - Morgenstjernen

Morgenstjernen

«For en leseopplevelse! Nå skal det sies at jeg gledet med sånn til å begynne på boka at jeg hadde sommerfugler i magen. Og når boka innfrir noe så innmari, og er umulig å legge fra seg da har det vært en bra lesehelg. Den er mystisk, mørk, usedvanlig bra skrevet med en dyp uro murrende som en rød tråd i alle historiene - som knyttes sammen i større og mindre grad. Lider nå av dyp post-Knausgård-depresjon. Hva skal jeg lese nå?»
Agnete, Norli

199,-

Ordinær pris: 399,-

Dagbladet

Fædrelandsvennen

VG

Stavanger Aftenblad

Mirjam Kristensen - Et plutselig mørkeMirjam Kristensen - Et plutselig mørke

Et plutselig mørke

«Regner med at flere enn meg har ventet i spenning på den nye boka til Mirjam Kristensen; Jeg har ventet på deg er jo intet mindre enn en perle. Et plutselig mørke er en sår, var roman om et ujevnt vennskap, om familietragedier som går i arv, svik, foreldrerollen, om følelsen av å være fremmed i sitt eget liv, om ikke å strekke til.»
Caroline, Norli

Fædrelandsvennen

199,-

Ordinær pris: 379,-

Tove Nilsen - Den eneste brorenTove Nilsen - Den eneste broren

Den eneste broren

«Hovedpersonen Leif er Tove Nilsens onkel, den yngste av morens fire søsken. Han dør bare 19 år gammel under en flukt til Sverige i 1942. Dette har vært et sårt tema for familien og hun har aldri fått høre noen fortelle noe om denne onkelen hun har tenkt så mye på. Tove Nilsen dikter derfor frem historien om Leif ut fra noen gamle fotografier og det lille hun vet. Dette er virkelig en fin og rørende fortelling om en ung gutt i Trondheim i okkupasjonstida. Språket er lekent og fargerikt, og det er mange komiske og sjarmerende beskrivelser av vennskap, oppvekst og familie.»
Tina, Norli

Dagbladet

199,-

Ordinær pris: 379,-

Maria Kjos Fonn - Heroin chicMaria Kjos Fonn - Heroin chic

Heroin chic

«Det er utgitt mange bøker om mødre og døtre i denne bokhøsten, men jeg tror denne skildringen av mor og datter-forholdet er den jeg vil huske best. Kanskje. Så sårt og sterkt. Uten at dette er bokas hovedtematikk her altså. Maria Kjos Fonn innfrir virkelig de høye forventningene jeg hadde etter Kinderwhore
Heidi, Norli

«Viktig pensum for både ungdom og foreldre. Rotløshet, rus og dekadanse. Utseende og tilsynelatende vellykkethet er ikke nødvendigvis lik lykke. Når alminnelig gode hverdager ikke er nok. Ganske lettlest kan absolutt anbefales!»
John, Norli

199,-

Ordinær pris: 379,-

Adresseavisen

VG

Bjørn Vatne - Død og oppstandelseBjørn Vatne - Død og oppstandelse

Død og oppstandelse

«Remi Torp er preget av sorg etter samboeren Odas død, men hennes deltagelse i et hemmelig og eksperimentelt forskningsprosjekt har gitt ham et håp om en gang å bli gjenforent med henne. Remis journalistkarriere er på bånn og livet hans har form av en nedadgående spiral, inntil han en dag får en tekstmelding fra et nummer han gjenkjenner. Odas nummer … Dette blir starten på Remis reise gjennom sorg, galskap og håp i et forsøk på å gjenskape en form for kontakt med sin avdøde kjæreste.

Romanen viser frem fascinerende og skremmende tanker om vår nære, teknologiske fremtid, men det er likevel kjærligheten og det menneskelige som driver Remi og handlingen videre. Vatnes evne til å skape en spennende historie, kombinert med hans kreativitet og ønske om å skrive seg ut av virkeligheten, gjør dette til en svært positiv leseopplevelse.

Anbefales til alle som ønsker en litt annerledes roman i en litt annerledes tid.»
Kjetil, Norli