Sommerhobby

Lange og late sommerdager er perfekte for å fordype seg hobbyen sin. Eller kanskje du ønsker å finne deg en ny hobby? Her er bøker fulle av tips, råd og inspirasjon for morsomme sommerhobbyer.


Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne

Design dine egne klær av gjenbrukstekstiler!

Å sy selv er morsomt, lettvint og bærekraftig, og denne boka gir deg all inspirasjonen du trenger for å komme i gang. Gjennom enkle og visuelle oppskrifter viser forfatterne hvordan du kan lage moderne plagg av gamle tekstiler. Du får også gode tips til hvordan du reparerer og tar vare på klærne dine. Med denne boka blir du raskt hekta på søm, og du vil oppleve hvor gøy det er å lage bærekraftige plagg du også vil føle deg kul med.


Kjetil Harket & Eivind Stoud Platou

Spikking er noe nesten alle driver med som barn, men som de fleste slutter med når de blir voksne. Det er ikke bare praktisk og nyttig, det er også moro og svært tilfredsstillende.

I denne boken får du nyttige tips, gode ideer og praktiske råd om hvordan du kan spikke, hva du kan lage og hva du trenger for å få det til. Boken inneholder forslag til 30 prosjekter og hvordan du kan gjennomføre dem. Fra det superenkle til det mer avanserte.


Torunn Steinsland & Hanne Andreassen Hjelmås

I denne nye boka har KlompeLOMPE designet plagg til årets store og små begivenheter.

Her er festklær til 17. mai og bursdag, lette plagg til sommerferien og lunere plagg for skolestart, høst og vinter. Og for den som har KlompeLOMPEgarn igjen fra tidligere strikkeprosjekter, inneholder boka oppskrift på den aller fineste restegarngenseren!


Vegard Eikemo Sande

Aschehougs store sommerquiz inneholder hele 1500 spennende spørsmål fordelt på 150 kategorier for hele familien.

Her finner du også egne kategorier for de minste, de litt større og ikke minst familiemiks full av sommerlige spørsmål.


André Strömqvist

En heldekkende grunnbok i hagepleie.

André Strömqvist er en av Nordens fremste hageskribenter, og siden 2007 har han formidlet gode råd og smarte tips via sin faste spalte i Skandinavias ledende hagemagasiner.

I Hageboka tar han deg gjennom alle sider av hagearbeidet og viser hvordan stell av planter, busker og blomster kan være både lettvint og givende hvis du gjør det riktig.


Torunn Steinsland & Hanne Andreassen Hjelmås

Oppskrifter på myke og lette plagg som barna kan bruke i sommerhalvåret. Plaggene strikkes i tynt merinogarn og blandingsgarn med bomull, som gjør at de verken klør eller blir for varme.

Boka inneholder 40 nye oppskrifter på klær til barn fra nyfødt til ti år, gutt og jente.