Smaken av sommer

Her er bøkene du trenger for å lage god, sunn, fargerik og fristende mat i sommer, enten du fortrekker grillet kjøtt, eller ren, plantebasert mat – eller turmat for den saks skyld.

Aichas salatfantasier

La deg begeistre av Aichas fargesprakende retter og tryll frem en lekker og mettende salat.

Aichas salatfantasier er full av fristende salater du kan servere til lunsj, middag eller som tilbehør. Salatene hennes er inspirert av mattradisjoner rundt Middelhavet generelt og det marokkanske kjøkken spesielt. Her er friske, grønne salatklassikere og næringsrike middagssalater med ovnsstekte grønnsaker, fisk og skalldyr, kylling og lam.

Gladkokkens beste

Jan Henrik Syversen, kjent som Gladkokken, deler sine beste oppskrifter til hverdag og fest med deg. Ikke bare oppskrifter på deilige varme og kalde retter, men også smaksrike grilloppskrifter og sauser, for ikke å glemme de søte fristelsene.

Han har også med kjente cocktailer og drinker, mikset slik han foretrekker, og en overraskende grillcocktail for de vågale. Du får råd og tips til hvordan du kan lage dine egne krydderblandinger, som tacokrydder og urtesalt, og BBQ-sauser som setter en ekstra spiss på maten.

Grill & BBQ-bibelen

Nordmenn elsker grillmat, og denne boka gir deg den enkle hemmeligheten bak barbecue.

Her får du framgangsmåter for hvordan ulike kjøttstykker behandles på grillen for at de skal bli saftige og himmelsk møre, og få nydelig røyksmak. Boka inkluderer de norske klassikerne pinnekjøtt og svineribbe, og den viser også hvordan du behandler fisk og grønnsaker på grillen. Du får dessuten vite når du bør gå for barbecue og når det faktisk passer best å grille på gamlemåten. Et eget kapittel med forslag til deilige og enkle sideretter er også med. Underveis får du servert tips og anekdoter, og ikke minst blir seige myter avlivet.

Aubergine & tahini

Bestselger på tilbud kun 199,-!

Herlig hjemmelaget mat fra Tyrkia, Midtøsten og noen spennende steder til, det er dette Vidar Bergum inviterer deg på i sin bestselgende kokebok. Her får du noe kjent, noe nytt og noe overraskende, og masse gode smaker og opplevelser ved spisebordet.

Aubergine og tahini er en inspirerende og uhøytidelig bok om hverdagsmaten slik den lages, og nytes, i disse områdene. Mat som det er raskt å lage, og mat som tar litt lenger tid, men som du likevel har tid til i en travel hverdag med litt fornuftig planlegging.

Sommersalg på bestselgere

Sunt på grillen

Grilling betyr ikke nødvendigvis bare pølser, hamburgere og store kjøttstykker. Her er inspirerende oppskrifter på alt det andre man kan legge på grillen: enkelt, smakfullt og sunt!

Fire ganger Norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist ønsker å formidle et sunnere aspekt ved grillingen. Mange tenker på grilling som en «risikosport» med store kjøttstykker, kryddersmør, feite dressinger og høyt blodtrykk. Jan Ivar viser en litt sunnere og grønnere side ved grillingen som også appellerer til den litt sunnere delen av befolkningen.

Mat på tur

Ny utgave av den populære boka der Erling Kagge forteller om hvordan man kan lage fristende mat på tur.

Primitive kjøkkenforhold er ingen hindring for å servere fristende og god mat. Her finner du nærmere 100 gode grunner til å la suppeposen bli hjemme neste gang du drar på tur. Boka inneholder gode råd om hva du bør ha med i sekken, og hvordan du går frem for å imponere med et stormkjøkken. Her er gode tips og råd for alle turgåere fra småtroll til polfarere.