GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Friske tips fra bobleeksperten Sara Døscher

Velg champagne til fårikålen!

Journalist: Robin Ingeborg Frøyen // 28.09.2021

Sara Døscher er aktuell med en ny bok! Boka Sprudlende er et hendig oppslagsverk om flytende, sprudlende dråper.

«Dropp pils eller rødvin til fårikål – forsøk heller et glass champagne!» anbefaler Sara.

«Champagnen setter liksom en skikkelig gullkant på det som ellers kan være en litt bondsk rett. Det rammer inn bondekosten med noe lett og luksuriøst.»

Foto: Anette Stenhaug

Boka Sprudlende er en boblebibel for både de som allerede elsker musserende, men også for nybegynnere. Den fungerer som et oppslagsverk for alle typer musserende, rimelige og luksuriøse, franske og russiske – her finner du til og med norske viner du kanskje ikke kjente fra før.

Hun tipser oss også om å spleise juleribba med en god Riesling. Skal du servere østers, kan du droppe rødløksvinagretten; noen gode dråper med champagne over maten gir en helt ny smaksopplevelse.
Dette må jo prøves!

Sara kan fortelle oss at musserende er den drikkegruppen som har vokst mest hos Vinmonopolet de siste årene, og det blir stadig mer populært. Likevel er det fremdeles mye folk kan lære om musserende, og da kan denne boblebibelen komme godt med. Sara har smakt seg gjennom Vinmonopolets vinkart slik at du skal slippe, og hun har valgt ut de 101 flaskene hun liker best. Dette er ikke tips fra noen snobbete vinbonde eller en luksusliste over dyre viner – i denne boka får du tips til god spruddel til enhver anledning.

Vil du ha flere av Saras bobletips? Sprudlende har nettopp ankommet butikkhyllene. Bestill boka hjem, eller klikk og hent den i Norli-bokhandelen din!

Sprudlende

Sprudlende: 101 flasker med bobler av Sara Døscher

I de siste årene har det kommet massevis av nye musserende viner fra alle kanter av verden. I Vinmonopolets katalog er det over 2400 ulike sprudlende viner å velge mellom. I denne boken får du Sara Døschers beste bobletips. Champagne er nok for mange fortsatt det boblende begrepet på luksus, men i denne boken blir du i tillegg kjent med crémant og cava, pét-nat og prosecco, sekt og engelsk musserende, for å nevne noen. Bli med på en sprudlende reise og la deg overraske over hvor mye fantastisk du har å velge mellom. Sara har plukket ut sine 101 favorittflasker og hvorfor hun har valgt dem. Møt noen av de herlige menneskene som står bak vinene, lær deg å lage drinker med bobler og å kombinere musserende med lekre retter. Skål for boblene!

Sara Døscher

Sara Døscher (1982) er sommelier og vinentusiast med mer enn 20 års erfaring, blant annet fra Vinmonopolet, vinimport og restaurantbransjen. Hun holder vinkurs og lager både TV og podkast om vin. Dette er hennes femte bok.