Foto Heidi Rimereit

Strikkelykke

I en travel hverdag er det en fryd å sette seg ned med strikketøyet, senke pulsen og se plagget vokse maske for maske. Og vi synes prosessen med å velge et nytt prosjekt er nesten like spennende som faktisk å strikke det! Det gir en egen ro å bla i oppskrifter og drømme om garn og farger, og å tenke på at du skal glede noen med et hjemmestrikket plagg.

Kanskje du skal strikke en gave og gleder deg til å se ansiktet til den som pakker opp? Eller kanskje lager du bruksplagg til barn og barnebarn, som varmer dobbelt så mye når det er strikket med kjærlighet i hver maske? Eller har du funnet en ny yndlingsgenser som du ikke kan vente med å begynne å bruke?

Dessuten er strikking en utrolig fin aktivitet å gjøre sammen med barna. Hjemme hos oss har både storebrødre og lillesøster flere små strikkeprosjekter, og det gir dem stor mestringsfølelse og et rolig avbrekk fra skjermtid.

Enten det er ditt aller første eller ditt hundrede strikkeprosjekt, så håper vi at du finner mange plagg du får lyst til å strikke i boken vår Strikkemekka. Her er det 50 oppskrifter til dame, barn og herre, delt inn i syv kapitler:

  • «Nybegynner», med herlige stripegensere, strukturstrikk og en tidløs jakke som alle kan prøve seg på.
  • «Mor og mini», fordi få ting er så koselig som å strikke til en liten du er glad i, og matchende genser til deg selv!
  • «Hverdag», med nydelige basisplagg vi tipper du får lyst til å ha på deg hver dag.
  • «Feminin», med florlette gensere i alpakka og struktur du kan pynte deg med når du skal være ekstra fin.
  • «Hele familien» har én lettstrikket serie til barn, dame og herre, og én serie i flerfarget mønsterstrikk. Når hele familien matcher blir det garantert god stemning på tur!
  • «Turstrikk», med åtte vakre gensere til turer i skog og fjell og hyttekos.
  • Og til sist, i «Småstrikk», finner du gode skjerf og varme luer og votter til liten og stor.

I boken er det også et eget kapittel med tips og råd som vi selv skulle ønske vi hadde fått da vi tok pinnene fatt for å strikke vårt første plagg, samt masse forslag til alternative garn hvis du vil bruke noe annet enn det som er brukt i oppskriften.

God strikkehøst!

Hilsen Elisabeth og Heidi, oktober 2020

Strikkemekka: Våre aller fineste oppskrifterStrikkemekka: Våre aller fineste oppskrifter

Strikkemekka: Våre aller fineste oppskrifter

Strikkemekkas fineste oppskrifter!
 
Her finner du nydelige gensere til dame, barn og herre, og tilbehør til noen av de mest populære designene. Du får også tips om garnvalg, strikkefasthet, montering og teknikk. Enten det er ditt første eller ditt hundrede strikkeprosjekt, vil denne boken garantert vekke strikkelykke!
 
Boka er laget av Strikkemekka-designer og strikkeentusiast Elisabeth C. H. Andersen (f. 1986) og fotograf Heidi Rimereit (f. 1992).

Strikkemekka

Strikkemekka.no er et av de største nettstedene i Norge når det gjelder garn og strikkedesign, og er godt kjent blant blant strikkere over hele landet.